HABERLER>EKONOMİ
22 Ocak 2018 Pazartesi - 09:16

Erdoğan: 'Arkamızda ABD var diyerek...'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘Zeytin Dalı’ harekâtıyla ilgili “Bu PKK’yı, PYD’yi hiçbir tanesi kalmayıncaya değin, bunların işini bitireceğiz" dedi.

Erdoğan:  Arkamızda ABD var diyerek...

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması:

“Dedik ki bakın, ‘Bize yanlış yapmayın, bizim sınırlarımıza saldırmayın, bizi taciz etmeyin. Böyle yapacak olursanız, daha fazla dayanamayız.’ Bunu Sayın Obama’ya da söyledim. O zaman bizim bir zeytinlik projemiz vardı. Ne yazık ki beklediğimiz cevabı alamadık. 15 gündür ne dedik, ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’. Maalesef müttefikimiz olan bazı ülkeler, ‘Biz terör örgütüne silah yardımı yapmadık’ diyorlar. Ama biz terör örgütüne silah yardımı yaptıklarını tüm kayıtlarıyla beraber, biliyoruz, görüyoruz, görüntülüyoruz. 5 bin civarında TIR’ın dışında, 2 bin civarında uçakla gelen silah ve mühimmat var. PKK- PYD -YPG, desteklendi. Bunlar Afrin’e yerleştirildi. Biz bütün bunların takipçisi olarak, durduk, durduk, durduk. Bir gece ansızın vurduk. Ama işimiz çok. Daha yapacağımız çok şey var. Dün akşam hava harekâtıyla gereken adımlar atıldı. Ardından kara harekâtı başladı. 

GERÇEK SAHİPLERİNE TESLİM ETTİK
Bütün mesele şu, Afrin yüzde 55 ile Arapların, yüzde 35 orada sonradan yerleştirilmiş Kürtler var. Ve yüzde 6- 7 civarında Türkmenler var. Afrin’i gerçek sahiplerine teslim ettik. Bizim hedefimiz şudur; 3.5 milyon Suriyeli bizim topraklarımızda var mı? Var. İşte bizim topraklarımızdaki Suriyeli kardeşlerimizi kendi topraklarına bir an önce göndermektir. 

15 TEMMUZ GAZİLERİ HABER GÖNDERİYOR
15 Temmuz gazileri bana haber gönderiyor. ‘Cumhurbaşkanımız bize müsaade etsin, biz de Afrin’e gidelim’ diyor. Bu PKK’yı, bu PYD’yi, ülkemizde bunların hiçbir tanesi kalmayıncaya değin, bunların işini bitireceğiz. Suriye tarafından gelmek isteyenler de bunun bedelini çok ağır öderler. Emin olun bunlar, şu operasyonlardan sonra bir daha zaten karşımıza çıkacak cesareti de bulamazlar. Sadece uzaktan atıp tutarak, ‘Bizim arkamızda Amerika var’, ‘Bize nasıl olsa silahları gönderiyor’ diyerek siz, Türkiye ile Türk milletiyle baş edemezsiniz. Bunu böyle bilesiniz.

KARŞIMIZA KİM ÇIKARSA ÇIKSIN EZER GEÇERİZ
Çıkmış HDP’nin, çıkmış terör örgütü KCK’nın bazı temsilcileri, meydanlara çağırıyor benim Kürt vatandaşlarımı. Şu ana kadar meydanlara çıkanlar olmadı. Hatta Diyarbakır’da kongreleri vardı. Kongreye de pek katılan olmadı. Ama bak buradan söylüyorum. Sakın ha, bu çağrıya uyup da meydanlara çıkma yanlışına düşen olursa, bedelini çok ağır öderler. Bu bir milli mücadeledir. Bu milli mücadele, karşımıza kim çıkarsa çıksın, ezer geçeriz. Bu böyle biline. Burada taviz olmaz. Burada anamuhalefetin başındaki zat onlara destek veriyor diye dolduruşa gelirlerse yine aldanırlar. 

Ben CHP’nin içerisinde yerli ve milli olan kardeşlerimizin olduğuna inanıyorum. Ve onları da bu saflara davet ediyorum. Gelsinler, yerli ve milli olarak beraber yürüyelim. Kuzey Kıbrıs’ta pespaye bir gazete, bugün bir başlık atmış. KKTC’deki kardeşlerimizi tavır almaya çağırıyorum. Türk ordusunun Kıbrıs’tan sonra yeni bir işgal yaptığını söylüyor. Bu ne ahlaksızlıktır, ne edepsizliktir. KKTC’li kardeşlerimin gereken cevabı onlara vermeleri lazım.

EN KISA SÜREDE TAMAMLAYACAĞIZ
Mehmetçiğimizin, Özgür Suriye Ordusu’nun, polisimizin Rabbim yardımcısı olsun. Dün, bugün namazlarda tüm Müslümanlar duadaydı. Sadece burada değil. Afrika’da bile ellerini açmıştı. Yalnız değiliz. Her şey bir tarafa, Allah bizimle beraber. Havada karada Mehmetçiğimizi dualarınızla yalnız bırakmayın. Başbakanımız, Genelkurmay Başkanımız hepsiyle irtibat halindeyiz. Sürekli görüşüyoruz. Sürekli takipteyiz. İnşallah kısa sürede bu operasyonu tamamlayacağız.”

TÜRKİYE'NİN BEKASI İÇİN YILANIN BAŞINI EZMEK ZORUNDADIR BAY KEMAL'
CUMHURBAŞKANI Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘kan dökülmesin’ yönündeki sözlerine sert yanıt vererek, “Ya sen ne diyorsun? Böyle bir süreç başladığı zaman, burada şahadet de olur. Burada gazi de olur. Burada kan da olur” dedi. Erdoğan, “Yaşanan gelişmelerin dışında kalma gibi bir lüksümüz yok. ‘Türkiye’nin şurada ne işi var’ diyenler, hem bu ülkenin hem de bu milletin gerçeklerinden bihaberdirler. Türkiye oralarda olmak zorundadır Bay Kemal. Türkiye milli bekası için, yılanın başını ezmek mecburiyetindedir Bay Kemal. Hem kendimiz için hem umudunu bize bağlamış kardeşlerimiz için gerekli gördüğümüz her yerde olacağız” diye konuştu. 

EKSTRA GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
Kongrenin düzenlendiği Bursa Tofaş Spor Salonu’nun çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Caddeler trafiğe kapatıldı. Kongreye gelenler 4 ayrı arama noktasından geçerek spor salonuna alındı. Protokol üyeleri dahil salona girenlerin üstü bir kez daha arandı.(Hürriyet)

 
Sektörde büyük kriz... Peki üretimi niçin durduruyorlar?
 
İzmirliler dikkat! 8 derece birden...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sektörde büyük kriz... Peki üretimi niçin durduruyorlar?
Tavuk üreticilerinin başkanı, entegre şirketlerinin iyileştirme yapmaması ...
Dolar haftaya nasıl başladı? İlk veriler...
Dolar fiyatları TCMB'nin açıkladığı faiz kararıyla 3.77'ye çekilmesine ...
Şok kararın etkisi yarın hissedilecek!
ABD`de federal hükümetin bütçe krizi nedeniyle kısmen kapanmasının ikinci ...
 
Bakan açıkladı: 300 bini ülkeye giremedi!
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bakanlık olarak geçen yıl yaklaşık 50 ...
Vergi tahsilatında hedef aşıldı!
Türkiye'de geçen sene 536 milyar liralık vergi tahsilatı olurken, belirlenen ...
Türk hava sahası yarım dakika boş kalmadı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türk hava sahasında ...
 
KESK'ten İzmir'de 'ek zam' eylemi
İzmir'de basın açıklaması yapan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu ...
Ve 'civciv direnişi' başlıyor: Tavuk üretimi duracak!
Türkiye Kanatlı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Abdullah Koç, 1 ...
Taşeron işçileri dikkat: Duyurular sadece oradan...
Taşeron işçilerin kadro bekleyişi devam ediyor. Yüzlerce taşeron işçi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva