HABERLER>GÜNCEL
3 Nisan 2020 Cuma - 20:21

Erdoğan açıkladı: Korona'ya karşı olağanüstü önlemler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, corona virüs salgınına karşı alınan yeni tedbirleri açıkladı. 30 büyükşehir ile Zonguldak'a araç giriş çıkışı yasaklandı. 20 yaş altındakilere sokağa çıkma yasağı getirildi. Toplu alanlarda maske takılması zorunlu olacak.

Erdoğan açıkladı: Korona ya karşı olağanüstü önlemler!

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Biz hem hazırlık, hem malzeme hem de müdahale konusunda sağlam bir duruş sergiliyoruz. Türkiye'deki Covid-19 hastalarının önemli bir bölümünde Avrupa Amerika seyahatinin olması düşündürücüdür. Batı ülkelerinin sağlık sistemlerinin yeteri kadar kapsayıcı olmaması sebebiyle hastalığın tespitinde ve tedavisinde yetersiz kaldıkları çok açıktır. Türkiye en başından itibaren elindeki veriler çerçevesinde tüm tedbirlerini alarak hastalığın ülkeye girişini geciktirmiştir.

Şu an itibariyle dünyada salgından etkilenenlerin tespit edilebilen sayısı 1 milyon 30 bine, Covid-19'dan ölenlerin sayısı 55 bine ulaşmıştır. Ülkemiz ise toplamda 20 bin 921 hasta, 425 ölüm, 484 taburcu sayısıyla nüfus ve salgın tehdidi bakımından mukayese edilebileceğimiz ülkelerin tamamından daha iyi bir yerdedir.

Temel gıda maddelerinin tamamında kendi kendimize yeterli olmamızın ötesinde net ihracatçı konumunda bulunmamız da ülkemize büyük avantaj sağlıyor. Türkiye bu küresel salgına ve krize en hazırlıklı ülkelerden biridir. Tek yapmamız gereken birliğimize beraberliğimize kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkarak kurallara harfiyen uymaktır.

Bilim Kurulu'muz hastalığın dünyada ve ülkemizdeki gelişimini an be an takip ediyor. Tedbirler de tavsiye olarak hükümetimize iletiliyor. Cumhurbaşkanlığı olarak biz de bakanlık ve kurumlarımızla birlikte dünyada ve ülkemizdeki tüm gelişmeleri göz önünde bulundurarak kararlarımızı alıyoruz. ÖZellikle milletimizden beklentimiz her bireyin kendi karantinasını kendi uygulamasıdır. Genel olarak halkımızın hassasiyet gösterdiğini biliyor ve şükranlarımı sunuyorum. Sayıca az da olsa sosyal izolasyon, sosyal mesafe, temizlik gibi temel kurallara uymayanların bulunduğunu da görüyoruz. Gönüllü olarak uygulanması gereken kuralları zorunlu hale dönüştürmemiz gerekebiliyor

30 BÜYÜKŞEHİR’E VE ZONGULDAK’A GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAĞI
Salgınla mücadele çerçevesinde attığımız adımlara bu gece yarısı itibariyle yenilerini ekliyoruz.

Bu gece itibariyle ülkemizin 30 büyükşehiri ile akciğer rahatsızlıkların sık görüldüğü Zonguldak ilimizi araç giriş çıkışına kapatıyoruz. Bu şehirlerimize gıda, ilaç ve temizlik malzemesi gibi zorunlu ihtiyaç malzemeleri nakliyle lojistik araçların dışında giriş çıkış yapılamayacaktır. Ülke içinde yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçların transit geçişleri devam edecektir. 30 büyükşehirimiz ile Zonguldak'ta başlatacağımız araç giriş çıkış yasağını ilk etapta 15 gün süreyle uygulayacağız gerekirse uzatacağız.

20 YAŞ ALTINA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
Ülkemizin tamamında daha önce 65 yaş üzerine uyguladığımız sokağa çıkma kısıtlamasını 20 yaş altı için de getirmektir. Gece yarısından itibaren 1 Ocak 2000 ve üstü doğum tarihli olanlar sokağa çıkamayacaktır. Bununla gençlerimizi ve çocuklarımızı da ciddi manada kontrol altına almak durumundayız.

MARKETLERDE, PAZARLARDA MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU
Amacımız sadece vatandaşlarımızın çalışmak ve temel ihtiyaçları temin etmek için sokağa çıkması, geri kalanların evinde kalmasıdır. Yarından itibaren pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacaktır. İnsanların toplu olarak çalıştığı iş yerlerinde de benzer tedbirler alınacaktır. Türkiye genelinde insan hareketliliğini azaltmak için gereken tedbirleri almayı sürdüreceğiz. İnsan hareketliliğini azaltmak için gereken tedbirler il kurulları tarafından alınıp uygulanabilecektir. İkazlara uymayarak aksi davranışlar sergileyenlere gereken idari ve adli cezalar uygulanacaktır. Amacımız eziyet etmek değil, hem kendi sağlığına hem de onlarla temas edenlerin sağlığını güvence altına almaktır. Ülkemizde hayatı ne zaman normale döndüreceğimiz 83 milyon olarak bizlerin elindedir. Kurallara ne kadar riayet edersek salgını o derece hızlı kontrol altına alır ve tehdidi ortadan kaldırabiliriz. Aksi halde üzüntüyle takip ettiğimiz ülkelerin durumuna düşmemiz kaçınılmazdır. Milletime güveniyorum.

 
5-6-7 Nisan'da işsizlik ödemeleri evden yapılacak
 
Seren Serengil için 'yardımcısını darp etti ve ormana attı' iddiası
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuna 4 Nisan 2020 Cumartesi 09:31

maske zorunlu diyorsunuz da nerede bulacagız maskeyi

Yorumu oyla      3      3  
sezarın hakkı sezara 3 Nisan 2020 Cuma 22:28

30 büyük şehir ve Zonguldak için ulaşım yasağı geç kalınmış ama olması gereken bir karar. Ancak 20 yaş altına anlam veremedim. Bu ülkenin asıl sorunu her gün işe gitmek zorunda kalan 20-50 yaş ağırlıklı milyonlardır. Bu insanlar hala taşıyıcı olarak yaşlı ve kronik rahatsızlıkları olanlara bulaştırmaya devam edeceklerdir. Bu sebeple %90 ı öğrenci olan 20 yaş altının herhangi bir ekonomik yükümlülüğü bulunmadığı için verilen bir karardır diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
5-6-7 Nisan'da işsizlik ödemeleri evden yapılacak
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, 5-6-7 Nisan'daki işsizlik ...
Karantina gemisinde 65 Türk'ün testi pozitif çıktı!
İzmir Çeşme’ye uğrayıp 9 Mart tarihinde Çeşme’den ayrılan, 160 Türk mürettebatın ...
Bakan Koca açıkladı: İzmir'de virüsten can kaybı 27'ye çıktı!
Bakan Koca, "Son 24 saatte 16 bin 160 test yapıldı, 2 bin 786 yeni pozitif ...
 
İzmir’in Vekili Bölünmez’in babasından dayanışma kampanyasına dev bağış
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın eski Milletvekili ...
Güneş yüzünü gösterince sahile akın ettiler...
İstanbul'da bulutlu havanın ardından güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte ...
Virüsten öldüğü öne sürülen kişinin cenazesini taşıma tartışması
İstanbul Sultanahmet Camisi Dernek Başkanı ve Yedi Hilal Vakfı Yönetim ...
 
Öğretmen atama kontenjanları açıklandı!
Milli Eğitim Bakanlığı, 2020 Haziran ayında yapılacak olan sözleşmeli ...
LGS başvuru kılavuzu yayımlandı!
7 Haziran'da yapılacak LGS sınavına ilişkin başvuru ve uygulama kılavuzu ...
Gazeteci Hakan Aygün tutuklandı!
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva