HABERLER>POLİTİKA
20 Mayıs 2013 Pazartesi - 13:28

Ercan Tatı ile Rıfat Sait bibirine girdi: Elektrik krizi!

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ile CHP’li Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı arasında elektrik krizi çıktı. Sait, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katıldığı Buca Gölet Tesisleri’nde yapılan Yörük Şenliği’nin elektriklerinin Tatı’nın talimatı ile kesildiğini söyledi. Tatı ise, Sait’in basit işlerle uğraşarak ucuz kahramanlık yaptığını dile getirdi.

Ercan Tatı ile Rıfat Sait bibirine girdi: Elektrik krizi!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ile CHP’li Buce Belediye Başkanı Ercan Tatı arasında elektrik krizi çıktı. Sait, İzmir’de temaslarda bulunan ve hafta sonu açıklamalar yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katıldığı programda Tatı’nın elektrikleri kestirdiğini söyledi. Belediye Şirketi Buca-Mar’ın işlettiği Buca Gölet Tesisleri’nde düzenlenen Yörük Şenliği’ne katılan Bakan Eroğlu burada siyasi konuşma yapınca ikili arasında kriz çıktı. İddiaya göre Tatı, önce İzmir Yörükler Derneği’ni uyardı, ardından bakan ayrıldıktan sonra bölgeye gidip etkinliği sonlandırılmasını istedi. Dernek yöneticileri ile Tatı arasında çıkan tartışma daha sonra elektriklerin kesilmesiyle son buldu. Bu arada dernek yöneticileri Bucalı olan Milletvekili Sait’e ulaştı. Sait ise Belediye Başkan Yardımcısı Suat Nezir’i arayarak durumu sordu. Nezir ise elektrikleri kesmediklerini sadece dernek toplantısında siyasi konuşmalar yaptırılmaması için uyarıda bulunduklarını ifade etti.

SAİT, AÇIKLAMA YAPTI
Taraflar arasında geçen diyalogların ardından Milletvekili Sait, durumu sosyal paylaşım sitelerinden duyurdu ve çeşitli televizyon programlarının konuyla ilgili yayınlarına katıldı. Burada, Tatı’nın talimatı ile elektriklerin kesildiğini, derneğin mağdur edildiğini ifade etti.

TATI’DAN AÇIKLAMA GECİKMEDİ
Sait’in açıklamalarının ardından Başkan Tatı, cevap verdi. Tatı, yaptığı açıklamada, “Buca Gölet Alanı’nda Yörükler Derneği tarafından düzenlenen şenlik öncesinde dernek başkanı ve yöneticiler ile yapılan görüşmede bazı konulara dikkat çekilmişti. Şöyle ki; Yörükler Derneği’ne önceki yıl yine Gölet alanı tahsis edilmiş ve burada yapılan şenlikte siyasi bir kişilik öne çıkmadan, davet edilmeden yörüklerin kültürlerini ifade etmeleri istenmişti. O tarihte de bazı siyasileri davet eden dernek, bu kurala uymamıştı. Bu yıl yapılacak şenlik öncesinde tahsis isteyen derneğe bu nedenle alanı veremeyeceğimizi söyledik. Ancak dernek yöneticileri ısrarla herhangi bir siyasinin davet edilmeyeceğini belirtti. Biz kendilerine siyasetçi çağrılacak ise bizim de kendi partimizden milletvekilleri ve yöneticileri çağırabileceğimizi ancak bunu yapmayacağımızı belirttik.

Ardından ‘siyaset yapılacak ise o alanı vermeyeceğimiz’ dememizin üzerine koşullara uyacaklarını belirten Yörükler Derneği’ne alanı tahsis ettik. Yörükler Derneği yöneticilerinin buna karşılık AKP’li milletvekillerini, bakanlarını buraya davet ederek siyasi bir arenaya çevirmiş olmaları sebebiyle alana giderek kendileriyle görüşme yaptık. Ve kendilerine belirttiğimiz konulardaki hassasiyetlere uymamaları sebebiyle şenliğe son vermelerini istedim.

Bu tavrımı “Yörüklere Karşı” diye lanse etmeye çalışan ve basın açıklaması yapan AKP Milletvekili Rıfat Sait’i kınıyorum. Sayın Sait çok iyi biliyor ki Buca köylerindeki Yörüklerimizde yıllardan beri kendilerinden daha iyi ilişkiler ve iletişim içerisinde yaşıyor ve birçok etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu tür ucuz siyasi kahramanlıklara soyunmamasını kendisine öneririm. Burada asıl olan Yörük camiasını kullanarak siyaset yapmaya kalkanlardır. O alanda birçok yörük vatandaşımızla yaptığım görüşmelerde bana derneğin –‘siyasi yetkili çağırmama’ konusundaki güvencesinden habersiz olduğunu söylediler. Yörüklerimizi siyasi malzeme yapmak isteyenler bu tavırlarından vazgeçmelidir” dedi.

BİZİM DE KESİLDİ AMA
Öte yandan aynı gün Buca sınırları içinde yer alan Kaynaklar’da da elektrik kesintisi dikkat çekti. Kaynaklar’da düzenlenen yemek şenliği öncesinde kesilen elektrikler çabalara rağmen gelmeyince yardıma jeneratör yetişti. Kaynaklar Muhtarı Erhan Şen, kesintinin belediyeden değil TEDAŞ’tan kaynaklandığını ifade etti. Şen, “Buca Gölet’teki olayın bizimle alakası yok. Belediye ile bir problemimiz bulunmuyor. Yüksek gerilim hattında yaşanan sorun nedeniyle kesinti yaşadık” dedi. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tevfik AKTUĞLU 21 Mayıs 2013 Salı 20:23

Görünen o ki, etkinlik alanında bile olmayan birilerinin hayali komplo teorisine gereğinden fazla önem verilmiş. Bence, Rıfat SAİT'in Büyükşehir Belediye başkanlığı rüyasını bir köşeye koyarak, Ömer Cahit OKAY'ın sinkaflı anlatımı sonrasında Bakan'ın söylediklerine yoğunlaşmak daha doğru olur: "Hemen cezalandıralım, tesisine [Orman İl Müdürlüğü'ndeki bürokratlar kullanılarak] el koyalım da görsün!". Ancak faşist yönetimlerde rastlanabilecek bu ifadenin bir adım ötesi özel mülkün müsaderesi!

Yorumu oyla      15      6  
Ali Osman 21 Mayıs 2013 Salı 19:43

Bazı arkadaşlar hala doktora gitmemiş anlaşılan...Bucada ve İzmirde inadına CHP

Yorumu oyla      16      6  
hacer 21 Mayıs 2013 Salı 16:54

M.Yıldırım sözüm sanadır. Siz TC mi tanıyorsunuzda, öğreten adam gibi TC'den bahsediyorsunuz. Senin Vekilin, benim değil 19 Mayıs ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINI kutlamadan, bize gelin biz yolunuzu yapar, suyunuzu veririz diyebiliyor, sanki babasının ticarethanesinden getirmişte...İl Başkanı çıkıp bilmem ne diyebiliyor, AKP nin değil direk halkın oyuyla gelen Belediye Başkanı yapması gerekeni yapmayacak öyle mi? O kadar uzun boylu değil... Ben de oradaydım, iki kelimeyi bir araya getiremeyen Bakanını da dinledim, üstelik te hiç istemeden. Senin bakanların, milletvekillerin 19 mayıs kutlamalarında neredeydi, Reyhanlı da halk can verirken neredeydi OBAMANIN yanında mı? İşinize bakın bence, masum halkı galeyana getireceğiz diye hiç uğraşmayın.

Yorumu oyla      19      6  
BUCALI 21 Mayıs 2013 Salı 15:02

buca belediye başkanı niçin konser düzenliyor ? bence konserde şov yapmak için birilernin ekmeğine yağ sürüyor değil mi ..

Yorumu oyla      13      9  
bucali 21 Mayıs 2013 Salı 12:41

belgeyi bir site vermisti ucretsiz sekildeno gun icin verilmis jest olayina gelince evet yeri vermek icin izin alinan kisi buca belediye baskani yani belediye baskaninin orada konusmasi kadar dogal birsey olamazdi ancak tekrar soyluyorum birileri shov pesinde gitti ama ellerinde patladi

Yorumu oyla      15      11  
bucali 21 Mayıs 2013 Salı 12:36

Cumhuriyet Halk Partisi asla akape ile et ve tirnak olamaz olmayacakta

Yorumu oyla      18      11  
TC DEMOKRAT 21 Mayıs 2013 Salı 11:34

Evet Çok Haklısınız Bucali Adlı Yorumcu Arkadaş!Benim Öğrenmek İstediğim Bu Alanı Bu Şahıslara Ücretsiz Olarakmı Tahsis Ettiniz.Şayet Ücret Alınmadı İse Bu Konuda Siyaset Yapma Hakları Olmamalı.Bu Konuda Siz Haklısınız.Ben Olayın Farklı Boyutundan Bakıyorum.Bu Etkinlik Sahipleri Şayet Ercan Tatıyı Çağırıp Jest Yapıp Yahu Başkan Gel Konuş Deselerdi,Sevgili Başkan Ne Konuşacaktı.Oda Allahına Kadar Siyaset Yapmayacakmıydı.Unutmayın BŞB.Bşk.nı Bile AKP ile Et Ve Tırnak Gibiyiz Demiyormu?

Yorumu oyla      17      10  
bucali 21 Mayıs 2013 Salı 11:04

demokrat ya hayatin cok disindasin yada senin mantigina verilecek cevap yok cok acik ve net shov meselesi degil bu bir cok kez anlatildi ama umrunda degil sanirim o alanda siyaset yapilir ama sen anlasma yapmissin ve demislerki siyasetci gelmeyecek se inat gibi akp bakani ve millet vekilini kabul ediyorsun bundan otesi mi var bu arada buca belediye baskani ercan tatidir konusma yapacaksa veya o a davet edilecekse baskandan baska kimse olamaz unutma buca golet ve belediye sirketine ait bir yer

Yorumu oyla      17      9  
T.C.isimsiz 46 21 Mayıs 2013 Salı 10:06

bu konuyla ilgili olarak tv lere yansıyan ve akp li bakan ile il başkanının mikrofanların açık olduğundan habersiz şekilde kendi aralarında geçen konuşmaları seyretmenizi tavsiye ederim..Seyredin ki , kimlerin hangi kindarlıkla ve hangi mantıkla ülke yönettiklerini görün..Konuşmalarda geçen birkaç kelime ; " cezalandıralım , izni yoksa elinden alalım vb.."..İleri demokrasimizden inciler..

Yorumu oyla      17      7  
TC DEMOKRAT 21 Mayıs 2013 Salı 09:42

Nereden de Uyduruyorsunuz O Alanın Etkinlik Alanı Olduğunu.O Alanda Siyaset Yapılamaz Diye Bir Kuralmı Var Acaba!Kim Koymuş Bu Kuralı.Sadece Ercan Tatıya mı Serbest ŞOV Yapmak.Sanırım Çağırmış Olsalardı 2 Saat Yine REKLAMI nı Yapardı.

Yorumu oyla      19      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP seçim ateşini Bayraklı'dan yaktı
2014’te yapılacak olan yerel seçimlerde Bayraklı Belediye Başkanlığı için ...
CHP Aliağa’dan anlamlı proje
Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Örgütü’nün parti okulu projeleri devam ...
AK Parti Karabağlar görüşme odasında!
AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar’ın görevinden istifa etmesinin ...
 
İlknur Denizli’den Kocaoğlu’na ‘64. Akil’ benzetmesi
Avrupa Parlamentosu’nda Kılıçdaroğlu ile yaşadığı diplomatik krizin ardından ...
AK Parti'den sandıkta 3-8-11 formülü
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "3-8-11 formülü"ne göre ...
Milletvekillerine 'kıyak' yasası 'seçmeli' oluyor
‘Milletvekillerine kıyak’ yasa teklifi, ‘Seçmeli’ hale getiriliyor. Yasal ...
 
Beşir Atalay'dan çok tartışılacak polis açıklaması!
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Üniversitelerimizde özel güvenlik yerine ...
Bakan Eroğlu: İzmir, İzmir olalı böyle yatırım görmedi
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık olarak 2013- 2014 yılında ...
CHP Gaziemir’den alternatif 19 Mayıs kutlaması
CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı alternatif ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva