HABERLER>SAĞLIK
10 Şubat 2017 Cuma - 09:14

Engelleri kaldırdı, 3 yıldızlı kırmızı bayrağı astı

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Bornova Ağız ve Diş ve Sağlığı Merkezi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelsiz İzmir Projesi Kapsamında Engelli Dostu Hastane Ünvanı Alan İlk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi oldu.

Engelleri kaldırdı, 3 yıldızlı kırmızı bayrağı astı

Aynı zamanda İzmir genelinde engellilere yönelik yaptığı çalışmalarla en yüksek yıldız sayısı olan “3 Yıldızlı Kırmızı Bayrak” sahibi ilk sağlık tesisi olma özelliği kazandı.

“3 Yıldızlı Kırmızı Bayrak” takdim törenine Bornova Kaymakamı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Yürütme Kurulu Başkanı ve Hukuk Danışmanı, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri, Hastane Yöneticileri ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

“İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür.” felsefesiyle yola çıkan Bornova ADSM, engelli vatandaşlara yönelik kurumsal hizmetlerin geliştirilmesini esas alan bir takım yenilikler yaptı. Özel ihtiyacı olan hastaların sağlık hizmetlerinden arzuladıkları düzeyde yararlanmalarını amaçlayan ve sağlık bakım kalitesini maksimum düzeye çıkaran Merkez Kırmızı Bayrağı gönlere çekmenin gururunu yaşıyor.

Yıldızlar Çoğalıyor, Engeller Azalıyor…

Törende ilk olarak konuşan Bornova ADSM Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Akın Coşkun “Öncelikle ADSM'miz de engelliler, yaşlılar ve çocuklu hastalar için büyük bir sorun olan asansörümüzü yaptırdık. Daha sonra İlk Kırmızı Bayrak alan hastaneyi ziyaret ettik ve çalışmalarımızı Genel Sekreterliğimizin de destekleri ile hızlandırdık ve bugünlere geldik. İzmir de ilk olarak Merkezimizin 3 Yıldızlı Kırmızı Bayrak asmaya hak kazanmasında katkısı olan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca engelli dostu yardımseverlerimiz de bizleri yalnız bırakmadı. İşadamı Numan Çelik bu anlamlı güne katılırken 2 adet tekerlekli sandalye bağışında bulundu ve çıkardığı şiir kitabının tüm gelirini engelliler için kullandığını ifade etti. Yine yaptığı bağışla Bornova ADSM'nin kullanışsız olan mescidinin yenilenmesinde katkıları için Avcılar Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Avcı’ya da teşekkür ederim.” dedi.

Hedefimiz Türkiye'ye Örnek Olmak…

ENGELSİZMİR Pojesini yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Yürütme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Levent Kösten “Amacımız İzmir’in Engelsiz hale getirilmesine katkıda bulunmak, Belediye olarak gerekli yönergeleri yapmak ve projeler oluşturmaktır. Hedefimiz Türkiye’ye örnek olmak. Bu anlamda Uluslararası 2 Kongre ve Kırmızı Bayrak Projesi'ni başlattık. Yine Olimpiyat Evlerinin olduğu alanda bir farkındalık oluşturarak bu alanda engelsiz bir kişinin engelli bir kişinin yerine geçerek karşılaştıkları engelleri zorlukları yaşamalarını ve hissetmelerini istedik. Bornova ADSM’nin engelsiz hale getirilmesinde emeği olan tüm çalışanlarına ve yönetimine teşekkür ediyoruz. İyi ki Varsınız.” dedi.

Engelleri Hep Birlikte Kaldırmaya Devam Edeceğiz…

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu “Bornova ADSM 4 ADSM'iz arasında en büyük merkezimiz. 3 Yıldızlı Engelli Dostu ADSM olarak da merkezimiz taçlanmış oldu. Yine Engellilere göre düzenlemeleri yapılan Bornova Devlet Hastanemizin Mart ayı gibi ilk etapta polikliniklerini açmayı planlıyoruz. Bu hafta ise aldığımız bir diğer karar ile Bornova İlçemize bir Toplum Ruh Sağlığı Merkezini de açmayı planladık. Bir diğer önemli gelişme ise en büyük hastanemiz olan Tepecik EAH'ni Engelsiz hale getirmek için Sağlık Bakanlığımızın bütçesi ile genel bir çalışma başladı. Yine Tepecik EAH'ne Sağlık Bakanlığımız tarafından kazandırılan Bornova Ek Binasında düzenleme çalışmaları devam etmekte. Bu merkezi Kadın Doğum Merkezi yapmayı düşünüyoruz. Tüm bu güzel gelişmeler tabi ki insan işgücü ve tecrübesi ile oluyor. Ben bu yüzden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Engelleri Hep Birlikte Kaldırmaya Devam Edeceğiz.” dedi.

Sağlığın kamu hizmetlerinde en önemli yere sahip olduğunu vurgulayan Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan ise “Eğitim, güvenlik ve adalet gibi ülkemizde her alanda olduğu gibi sağlık alanında da çok önemli mesafeler kat ettik. Ücretsiz ve kaliteli sağlık hizmeti konusunda Batı ülkelerinden çok daha iyi konumdayız ve güçlüyüz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor Engelli Dostu Hastane olan Merkezimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Projede emeği geçenlere ve bağışçılara teşekkür belgeleri verilmesinin ardından 3 Yıldızlı Kırmızı Bayrak Takdimine geçildi. Engelli Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Levent Köstem tarafından İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu'ya 3 Yıldızlı Kırmızı Bayrak teslim edilmesinin ardından 3 Yıldızlı Kırmızı Bayrak pastası kesildi. Tören Engelli Erişimine yönelik yapılan alanların ve uygulamaların gezilmesiyle son buldu.

Kırmızı Bayrak Nedir?

İzmir'de engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılabilmesi için 2013 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından "Engelsiz İzmir Kırmızı Bayrak Komisyonu" kuruldu. Komisyon özellikle halka açık binaların engellilerin kullanımına uygun olması için çalışmalar yaparak, yönetmeliklere uygun olanlara da örnek olması için Kırmızı Bayrak asma kararı aldı. Engelli vatandaşların erişimine uygun mekân sayısının artırılmasını hedefleyen uygulamayla Kırmızı Bayrak 1, 2 ve 3 yıldızlı olmak üzere üç kategoride verilmektedir. 1 yıldız erişilebilirlik konusunda istenilen kriterlerin en az yüzde 60’ını, 2 yıldız en az yüzde 75’ini, 3 yıldız ise belirtilen kriterlerin en az yüzde 90’ını kapsamaktadır. Bu kapasiteyi sağlayan kamuya açık faaliyet gösteren açık veya kapalı mekânlara ve ulaşım araçlarına “Kırmızı Bayrak” verilir.

 
Fazıl Say İzmirli ünlü şefin ihracını 'yazdı': Bütün dünya şok yaşıyor!
 
Kapıda vizenin kalkmasına İzmirli turizmciler ne tepki verdi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tire Devlet Hastanesi'ne "Anne Dostu" ödülü verildi
Tire Devlet Hastanesi, "Anne Dostu" hastane seçildi. Türkiye genelinde ...
Bu check-up çocukların eğitimi için
Çocukların zihin ve öğrenme haritasını çıkaran Eğitim Check-Up, ebeveyn ...
İzmir'e yapılacak dev devlet hastanesinde son durum
İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin ...
 
Her yıl 6 milyon hayat sigaraya kurban!
İzmir Halk Sağlığı Müdürü Kırlangıç: Dünyada her yıl 6 milyona yakın insan ...
Kızılay İzmir Halep’i unutmadı!
Türk Kızılay’ı İzmir Şubeleri, Halep’e 64 kalem insani yardım malzemesini ...
İzmir'de sağlık turizmi zirvesi
İzmir'de İhracatı Geliştirme Merkezi (İGEME) tarafından, sağlık turizminde ...
 
Sağlıkta 'yeşil, sarı, kırmızı' alan dönemi
Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne ...
Türklere Küba'da kanser tedavisi fırsatı
Kanser gibi amansız hastalıkların tedavisi, endokrinoloji ve ortopedi ...
Mide küçültme ameliyatı hayatına mal oldu
İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde camcılık yapan 2 çocuk babası 40 yaşındaki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva