HABERLER>GÜNCEL
12 Temmuz 2018 Perşembe - 15:26

Emrah Serbes'in cezası belli oldu!

İzmir-Aydın Otoyolu'nda önünde seyreden otomobile çarparak aynı aileden 3 kişinin ölümüne neden olan ve hakkında 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık yazar Emrah Serbes, 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Emrah Serbes in cezası belli oldu!

Kaza, 22 Eylül 2017 tarihinde saat 04.30 sıralarında, İzmir- Aydın yolunun Torbalı kavşağı yakınlarında meydana geldi. İzmir'den Aydın yönüne giden Ayhan Özçelik (59) yönetimindeki 35 TV 9335 plakalı otomobile, arkadan gelen 34 NT 5005 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan Özçelik'in kullandığı otomobil taklalar attı. Kazayı gören diğer sürücülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, sürücü Ayhan ve kızı Zeynep Özçelik'in (16) öldüğünü belirledi. Kazada ağır yaralanan Nilgün Özçelik (51) ise Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yolda kalbi duran ve yapılan müdahalelerle yaşama döndürülen Nilgün Özçelik, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yoğun bakıma alınan Nilgün Özçelik, kazadan 12 gün sonra yaşamını yitirdi. Kazada ölen baba, anne ve kızları, Manisa'nın Soma ilçesinde toprağa verildi.

Kazanın ardından otomobili kendisinin kullandığını öne süren Kenan Doğru tutuklandı. Ancak bu aşamada; babasını, annesini ve kız kardeşini kazada yitiren Ahmet Mert Özçelik'in avukatı Burcu Ece Güler, savcılığa dilekçe vererek, sürücünün değişme ihtimali olduğunu, bu nedenle soruşturmanın Emrah Serbes yönünde genişletilmesi ve bu yönde delillerin toplanması talebinde bulundu. Savcılık tarafından talep kabul edilerek, soruşturma genişletildi ve yeni delillerin toplanmasına karar verildi. Delillerin toplandığı süreçte 'Behzat Ç.' kitaplarının yazarı Emrah Serbes, kazadan 6 gün sonra sosyal medya üzerinden itiraf mektubunu paylaşarak, sürücünün kendisi olduğunu açıkladı. Torbalı Adliyesi'ne gelen Serbes, suçunu itiraf ederek, teslim oldu. İfadesinin alınmasının ardından Emrah Serbes tutuklanırken, Kenan Doğru ise tahliye edildi.

Soruşturma devam ederken, hazırlanan bilirkişi raporunda da Emrah Serbes'in asli ve tam kusurlu olduğu belirtildi. Raporda, Serbes'in aracı alkollü olarak kullandığı, aşırı hızlı olduğu için şerit ihlali yaptığı ve takip mesafesine dikkat etmediği yer aldı. Öte yandan, kazada yaşamını yitiren Ayhan Özçelik'in ise herhangi bir kusurunun bulunmadığı hazırlanan raporla soruşturma dosyasına eklendi.

HAPİS CEZASI İSTENDİ
Yazar Emrah Serbes hakkında, 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi. Savcılık ayrıca Serbes'in 3 yıla kadar araç kullanmaması için ehliyetine el koyulmasını da talep etti. Kaza sırasında Emrah Serbes ile aynı araçta olan ve ilk aşamada aracı kendisinin kullandığını ileri süren arkadaşı Kenan Doğru için de 'suçu üstlenmek'ten 2 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianameye kabul eden İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmaya başlamadan yeniden bilirkişi incelemesi yaptırdı. Mahkemenin istediği incelemeyi yapan bilirkişi, raporunda Emrah Serbes'in tam kusurlu olduğunu belirtti.

Emrah Serbes hakkında, Ahmet Mert Özçelik'in avukatı Burcu Ece Güler'in talebi doğrultusunda Dokuz Eylül Üniversitesi'nden 3, Erciyes Üniversitesi'nden de 1 öğretim üyesi tarafından yeni bilirkişi raporu daha hazırlandı. Raporda, Serbes'in kaza yaptığı sırada sürüş yeteneğini olumsuz etkileyen ve sara nöbetlerini önleyici ilaç kullandığına dikkat çekildi. Ayrıca kaza sırasında Serbes'in aracının hızının 130 kilometrenin çok üstünde olduğunun değerlendirdiği de belirtildi.

SERBES: BENİM YÜZÜMDEN AİLESİNİ KAYBETTİ, ÖZÜR DİLERİM
İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşmasına, Menemen Cezaevi'nde bulunan tutuklu sanık Emrah Serbes, kazada babası, annesi ve kız kardeşini kaybeden Ahmet Mert Özçelik ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada karar öncesi son sözü sorulan Serbes, ailenin geride kalan tek üyesi Ahmet Mert Özçelik'ten özür dileyerek, "Ben bugüne kadar mahkemenin prosedürlerini bilmediğim için aileden özür dilemedim. Burada Ahmet Mert Özçelik'ten özür dilerim. Benim yüzümden ailesini kaybetti. Keşke o 3 insanın yerine ben ölseydim. Benim bunu düşünmediğim bir anım bile yok. Tekrar söylemek isterim ki bu bir kazaydı. Yol karanlık ve yağışlıydı. Bir saniyem daha olsa kurtarabilirdim. Bu kaza herkesin başına gelebilir. Ben kesinlikle alkollü değildim. Bilincim yerindeydi. Mahkemenin karar verirken bunu göz önünde bulundurmasını istiyorum. Ben mahkemenin adaletine güveniyorum" dedi.

İNDİRİM UYGULANMADI
Emrah Serbes'in avukatı da müvekkilinin tahliyesini ve beraatini talep etti. Kenan Doğru'nun avukatı ise müvekkilinin beraatine karar verilmesini istedi. Mağdur ailenin avukatı ise sanıklara en üst sınırdan, indirim yapılmadan ceza verilmesi talebinde bulundu. Duruşma savcısı da geçen duruşmadaki mütalaasını tekrar edip, iddianamede olduğu gibi Emrah Serbes'in 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' suçundan cezalandırılmasını istedi.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, Serbes'e 'taksirle öldürme' suçundan 10 yıl hapis cezası verirken, 'bilinçli taksirle öldürme' hükümlerini uygulayıp, cezasını 13 yıl 4 aya çıkardı. Heyet, ayrıca Emrah Serbes'in sürücü belgesine de 2 yıl 6 ay süreyle el koyulmasına karar verirken, cezada indirim de uygulamadı.

Kazada ilk önce sürücü olduğunu söyleyen tutuksuz sanık Kenan Doğru ise 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

YAKINLARINDAN SERBES'E 'SENARYO YAZARSIN' TEPKİSİ
Kararın açıklanmasının ardından arkasına doğru dönen Emrah Serbes, salondakilere, "Kendinize iyi bakın dostlar, beni düşünmeyin. Su akar, yolunu bulur" dedi. Bunun üzerine karşı tarafın yakınları, "Senaryo yazarsın" diyerek, Serbes'e tepki gösterdi.

AVUKAT GÜLER: İSTİNAF MAHKEMESİNE BAŞVURACAĞIZ
İzmir'de yazar Emrah Serbes'in neden olduğu kaza sonucu annesi, babası ve kız kardeşini kaybeden Ahmet Mert Özçelik'in avukatı Burcu Ece Güler, açıklanan cezaları yeterli bulmadıklarını belirterek cezaların arttırılması için İstinaf Mahkemesine başvuracaklarını söyledi. 

Mahkeme heyetinin davada Emrah Serbes'e ceza indirimi takdirinde bulunmadığına dikkati çeken Güler, "Bu bizim adımıza sevindirici bir gelişme olsa da daha fazla ceza almaları gerekiyordu. Kenan Doğru'nun kaza sonrası eğilimi yargının yükünün artmasına neden oldu. Ona bir yıllık bir ceza verildi. Üst sınır 2 yıldı, buna inanıyoruz. Bu yüzden hem Emrah Serbes hem de Kenan Doğru'nun daha fazla ceza alması için kararı istinafa taşıyacağız." diye konuştu. (DHA, AA)

 
AK Parti'den 'bedelli askerlik' açıklaması
 
AK Partili Doğan'dan Kocaoğlu'na 'zam' çıkışı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Merkez 13 Temmuz 2018 Cuma 00:04

Acaba bunun yerine sıradan vatandaş olsaydı ne kadar ceza alırdı....

Yorumu oyla      9      5  
nazım hikmet 12 Temmuz 2018 Perşembe 16:31

3 kişinin ömrü 13 yıla mı sığdırdınız? vay be..

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mahkeme Zuhal Olcay hakkında karar verdi
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, sanatçı Zuhal Olcay'a ...
İzmir Milli Eğitim'de Beyaz Bayrak Ve Beslenme Dostu Okul Projesi”
Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, okulların temizlik ...
Gayrimenkul zengini kadın çöp evinde öldü! 2 ay sonra fark edildi.
Cihangir'de bir apartmanın 6. katında gayrimenkul zengini kadının deniz ...
 
Buzdolabındaki boğazı kesik ceset, Iraklı gencin çıktı
Yalova'nın Çınarcık ilçesinde, dün gece bir evde buzdolabında bulunan ...
Mahalleli seslerini duyunca meydan dayağı attı
Suriyeli iki çocuğu ‘Size yiyecek vereceğim’ diyerek evine götüren ve ...
İzmir'deki FETÖ operasyonunda 4 tutuklama
İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda gözaltına ...
 
İzmir’in ‘Yalnız Efe’si direndi ve kazandı!
Menderes’te yaşayan keçi çobanı Ahmet Karaçam, TÜPRAG şirketi tarafından ...
Kayyum atanan holdingin yöneticilerine ceza yağdı!
Eski Boydak Holding yöneticilerinden Memduh Boydak, yargılandığı FETÖ ...
İzmir'de 'parkta oturma' kavgası: Ölü ve yaralılar var!
İzmir'in Menemen ilçesinde iki grup arasında bıçaklı kavgada bir kişi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva