HABERLER>GÜNCEL
22 Kasım 2020 Pazar - 13:26

Emlakçılar, Soyer'e kırgın!

İzmir'deki yıkıcı depremin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in depremzedelere tahsis edilen Uzundere'deki konutları incelerken, "Soğukta, emlakçı ve komisyoncuyla uğraşmadan, 1 yıllık kira bedelini düşünmeden, huzurla yaşayacakları bir mekan hazırlıyoruz" yönündeki açıklaması emlakçıların tepkisini topladı. Depremzedeler için ellerini taşın altına koyup, komisyon almadan çalıştıklarını söyleyen emlakçılar, meslek gruplarına büyük saygısızlık yapıldığını öne sürdü.

Emlakçılar, Soyer e kırgın!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin depremzedelere tahsis ettiği Uzundere'deki konutları inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer'in açıklaması, emlakçıların tepkisini topladı. Soyer'in "Biz dört dörtlük bir yer yapıyoruz. Her türlü ihtiyacı karşılanmış şekilde binaları hazırlıyoruz ve yurttaşlarımızı bekliyoruz. Soğukta, emlakçı ve komisyoncuyla uğraşmadan, 1 yıllık kira bedelini düşünmeden, huzurla yaşayacakları bir mekan hazırlıyoruz. Depremzedeleri de bu konutlara davet ediyoruz" açıklamasının kendilerini hem kırdığını hem üzdüğünü ifade eden emlakçılar, ellerini taşın altına koyduklarını ve vatandaşlara her türlü yardımı yaptıklarını söyledi.

'KİRALARDA HİZMET BEDELİ ALMADIK, SOKAK SOKAK GEZİP YARDIM DAĞITTIK'
İzmir'deki depremin ardından ellerini taşın altına koymak istediklerini söyleyen gayrimenkul danışmanı Mümtaz Önal, "Depremzedelere yardımcı olmak isteyen her İzmirli gibi her Türk vatandaşı gibi biz de 'Sektörümüzle alakalı elimizden gelen yardımı nasıl yapabiliriz?' diye düşündük. Öncelikle depremzedelerin acil konut ihtiyacı vardı. Bir an önce başlarını bir eve sokmaları gerekiyordu. Biz en azından kendi sektörümüzle ilgili bir inisiyatif aldık. Firmamız olarak toplam 27 kiralamayı hizmet bedeli almadan gerçekleştirdik. Bunu yapmak boynumuzun borcuydu. İzmir'de birçok meslektaşımız ve emlak ofisi gibi kiralama hizmeti almadık. Ofisimizi bir yardım dağıtım merkezi haline getirdik. 1 hafta boyunca 5 TIR yardım malzemesini afetzedelere ve gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırma noktasında 70 kişilik ofis arkadaşlarımla beraber taşın altına elimizi koyduk. Sokak sokak mahalle mahalle çalışıp ihtiyaç sahiplerini tespit ettik" dedi.

'KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARDI'
Depremzedeler için her duyarlı vatandaş gibi bir yardımda bulunmak isterken Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in açıklamalarına üzüldüklerini söyleyen Önal, şöyle devam etti: "Büyükşehir belediye başkanımız özverili bir çalışma gösterdi deprem sonrasında. Bütün o çalışmaların, özverili yardımların yanında emlak sektörünü kıracak bir açıklaması oldu. Bunu çok talihsiz bir açıklama olarak değerlendiriyorum. Depremzedelere kira yardımı yapılması noktasında yardım yaparken sarf etmiş olduğu sözler vardı. 'Depremzedeler emlakçıyla ve komisyoncuyla uğraşmadan onlara kira desteği yapıyoruz' ifadesi, sadece beni değil bütün meslektaşlarımızı kırdı, üzdü. Oda başkanları gerekli açıklamaları da yaptı. Biz burada hizmet bedeli almadan kiralama yaparken ofisimizi emlak ofisi olarak görmeyip 5 TIR yardım malzemesine açarken, sokak sokak çalışırken, afet bölgesine gidip yemek dahi dağıtarak çalışırken, bu açıklamayı hak etmediğimizi düşündük, çok kırıldık. Günümüzde bir gayrimenkul danışmanı mesleki yeterlilik belgesi, taşınmaz ticareti yetki belgesi, vergi levhası alarak, 100 saatlik özel bir eğitimden geçiyor. Kendi kurumunun markasının verdiği özel eğitim takvimlerine dahil olarak profesyonel bir iş yapıyor. Bu yaptığımız işin emlakçıyla ve komisyoncuyla uğraşmadan olarak adlandırılması bizi gerçekten kırmıştır. Büyükşehir belediye başkanımız bence kaş yapayım derken göz çıkarmış oldu."(DHA)

 
TBMM'de kabul edildi: Covid-19 meslek hastalığı oldu!
 
Enkaz altından çıkarılan genç futbolcunun yaşam mücadelesi sürüyor
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık taban 24 Kasım 2020 Salı 12:18

Bizde deprem mağduruyuz.internetten ev bulduk emlakçıyla saat 4 gibi sözleştik bize söylediği evin yurtdışında bir vatandaşa ait olduğunu söyledi.bu arada saat 4 oldu beş oldu arıyoruz ev sahibinden anahtar bekliyorum dedi akşamı bekledik dönüş yapma zahmetinde bile bulunmadı.Tunç başkanım az bile söylemiş.Bizler evimizin yıkılmasına içimiz yanarken saçma sapan insanlarla uğraşmak zorunda değiliz.Sayın oda başkanı lütfen sizden ricam bu zor günde bizlerin yanında olun.Emlakçı ve ev sahiplerine fırsat verdirmeyin.Bizlerin evleri yıkılmış olabilir ama Allah''a şükür gururumuz vicdanımız evlatlarımız bizi ayakta tutuyor.

Yorumu oyla      2      3  
Hasan Tahsin Kocabaş 23 Kasım 2020 Pazartesi 10:11

Bu Sayın "gayrımenkul danışmanı" sanırım uzayda yaşıyor, siz medyanın da gerçeklerden çoook uzak olduğunuzu zaten biliyorum. Bizzat yaşıyorum emlakçı fırsatçılığını!

Yorumu oyla      2      3  
SD 23 Kasım 2020 Pazartesi 08:40

Doğru söyleyeni dokuz köyden kovma dedikleri tam bu olmuş

Yorumu oyla      2      3  
köylü 22 Kasım 2020 Pazar 23:53

Hor görmek ve küçümsemek, bunları yapan kişilere hiçbir yarar sağlamayıp nefret edilmelerine neden olur.

Yorumu oyla      2      3  
Soner Gezer 22 Kasım 2020 Pazar 18:54

Ya meslektaşlarınızdan bihabersiniz ya da doğru konuşmuyorsunuz. Emlakçılar 2.800TL'leri bulan kiralara karşın aynı tutarda komisyonları çatır çatır alıyor ve talep ediyorlar.

Yorumu oyla      2      3  
Yalannnn 22 Kasım 2020 Pazar 18:18

Nasıl komisyon almamışlar, yalannn. Zar zor 2250? ye ev bulduk emlakçı komisyondan vazgeçmedi. 1750? ye mülk sahibi zor ikna etti. Yok günde zor günde bir tekme emlakçıdan yedik. Ayıp ayıp

Yorumu oyla      2      3  
Müfit Yükselten 22 Kasım 2020 Pazar 17:31

Tamnamen yalan iddialar.

Yorumu oyla      2      3  
remzi 22 Kasım 2020 Pazar 17:10

emlakçı mı aman aman uzak durun.

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 22 Kasım 2020 Pazar 16:01

Emlakçıların büyük çoğunluğunun ne olduğunu biliyoruz 700 bin değerindeki evi deprem fırsatçılığından 900 bine satmaya çalışanları mı ararsın, 50m2 olan evi 100m2 diye pazarlamaya çalışanı mı ararsın? Buca izkent tarafındaki 35 yıllık dubleksleri zemin sağlam diye 550 bine pazarlamaya çalışıyorlar 625 bin isteyeni de var. Hele Menemen pazaryeri yakınında öyle biri var ki fiyat sormanızdan bile para istiyor hem de hiç utanmadan, neymiş 35 yıllık tecrübesinin bir karşılığı olmalıymış. Müteahhitler bir, emlakçılar iki şapkalarını önlerine koyup düşünsünler. Bu meslekteki herkesi aynı kefeye koymuyorum aralarında gerçekten işini iyi niyetle yapanlar var onları tenzih ediyorum.

Yorumu oyla      2      3  
VfV 22 Kasım 2020 Pazar 13:50

Komisyom almadan kaç üyeniz hizmet verdi acaba?Arada alacağı komisyon artsın diye ev sahipleriyle iş tutan 1500 TL kira etmeyen evleri 2500 TLden aşağıya pazarlamayan ahlaksızları da deşifre edin samimiyetinizi anlayalım.Kırılmaca gücenmece yok.Deprem döneminde gerçekten depremzede ailelerden komisyon almadan,önceliği onlara vererek calışan az sayıdaki emlakçıyı ayırıyorum,geri kalanlara da Allah vicdan versin diyorum.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM'de kabul edildi: Covid-19 meslek hastalığı oldu!
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, TBMM Sağlık Komisyonu'ndaki ...
Fahiş fiyata yapılan korona test ücretleri iade edilecek!
Sağlık Bakanlığı, corona virüs hastalarını saptamak için yapılan PCR testlerinde ...
Durdurulan otomobilden 284 tarihi eser çıktı!
İzmir'in Bergama ilçesinde bir otomobile düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı ...
 
Sokak kedilerini yakalayıp, yiyen kadın yakalandı
İstanbul Tuzla'da sokakta yaşayan kedileri yakalayıp, evine götürüp yediği ...
Kısıtlamalar en çok onları vurdu... Memleketlerine dönüyorlar!
Çalıştıkları işletmeler sadece paket servis yapmaya başlayan garsonların ...
Talebe yetişemiyorlar... İzmirli balıkçılar vites yükseltti!
İzmir Balıkçı İş Adamları Derneği Başkanı Şahin Çakan, bu sene balıkçılıkta ...
 
Anne ile oğlu 1 saat arayla kalp krizinden öldü
Malatya'nın Darende ilçesinde nikah töreninde oynarken kalp krizi sonucu ...
Dünyada Kovid-19 bulaşan kişi sayısı 58 milyonu geçti
Dünya genelinde Kovid-19 salgınında tespit edilen toplam vaka sayısı 58 milyon 494 bini aştı.
Dilenci kılığına girip yarım saatte 60 lira topladı!
Adana'da tiyatro sanatçısı Hüseyin Şen, sosyal deneye imza atmak için ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva