HABERLER>GÜNCEL
20 Ocak 2021 Çarşamba - 13:13

Emlak Konutları Platformu’ndan açıklama: Kentsel dönüşüme imar engeli koydular

Karşıyaka Atakent Mahallesi’nde bulunan Emlak Bankası Konutları sakinleri, yaptıkları basın açıklaması ile kendilerine kentsel dönüşüm konusunda imar engeli çıkarıldığını belirttiler. Yapılan açıklamada, Karşıyaka Belediyesi’nden 47 yıllık binalarının yenilenmesi ve kentsel dönüşümünün gerçekleştirilmesi için imar durum belgesi istemelerine karşılık “Başkanlık makamının sözlü talimatıyla plan notu hazırlanmaktadır ve kentsel dönüşüm çalışmaları durdurulmuştur” şeklinde dönüş aldıklarını ve kendilerine imar durum belgesi verilmediğini belirttiler.

Emlak Konutları Platformu’ndan açıklama: Kentsel dönüşüme imar engeli koydular

Emlak Konutları Platformu Sözcüsü Nevzat Özkılıç Karşıyaka Olof Palme Parkı’nda mahalle sakinlerinin katılımı ile düzenlenen basın açıklamasında İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nin Atakent Mahallesi’nde yer alan Emlak Bankası Konutları’nın 1976-1980 tarihleri arasında inşa edildiğini hatırlatarak, “07.03.1984 Bostanlı Uygulama İmar Planı notlarına istinaden Emlak Bankası Konutları’nın 0.40 imar büyüme hakkı bulunmaktadır. Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz yıl mevcut haklarımızı elimizden almak üzere plan notlarında değişikliğe gitmiş, 0.40 büyüme hakkımızı kullanacak şekilde kentsel dönüşüm taleplerimizi onaylamamış ve imar durum belgesi vermemiştir” dedi.

Hem Hüseyin Mutlu Akpınar döneminde, hem de mevcut başkan Cemil Tugay döneminde aynı ada üzerinde bulunan binalara büyüme hakkı tanınarak kentsel dönüşüm izni verildiği hatırlatan Özkılıç, “Büyüme hakkımızın belediye tarafından elimizden alınması durumunda kentsel dönüşüme gitmek mecburiyetinde kalacak bina sahiplerinin, daire başı dört yüz ile beş yüz bin lira arasında bir maliyeti üstlenmesi gerekecektir. Büyük oranda emekli ve sabit gelirli kişilerden oluşan kat maliklerinin, bu bedelleri ödeme imkânı bulamayacağı aşikârdır. Dolayısıyla, Emlak Bankası Konutları’nda ikamet eden binlerce insan olduğu göz önüne alındığında, olası bir depremde yaşanacak can ve mal kayıplarının sorumlusu, Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olacaktır.” açıklamasını yaptı.

“Plan değişikliği yapılmasın”
Emlak Konutları Platformu sözcüsü Nevzat Özkılıç, normal şartlar altında imar durumunun başvurudan 15 gün içerisinde verilmiş olması gerektiğini söyleyerek, ”Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden talebimiz; sosyal belediyecilik anlayışına uygun bir şekilde itirazlarımızı dikkate almaları, 0.40 emsal büyüme hakkımızı koruyan 07.03.1984 onaylı Bostanlı İmar Planı notlarında değişikliğe gitmeyerek, dikey ya da yatay şekilde yapılaşma haklarımızı vermeleri yönündedir”  dedi.

Ortak akılla çözüm bekliyoruz
Bostanlı Olof Palme Parkı’nda yapılan basın açıklamasında, Emlak Konutları Platformu Sözcüsü Nevzat Özkılıç sözlerini şöyle tamamladı: “Sn. Cemil Tugay, plan notu değişikliğinden bizzat etkilenecek bina sakinleriyle referandum veya tüm sakinlere ulaşacak resmi bir kamuoyu yoklaması yapmadan ve görüşlerini almadan yaptığı bu plan değişikliğini, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün harf devrimine benzetmiş ve “harf devrimi vatandaşa sorulsaydı yüzde 90 ret alırdı” şeklinde bir gerekçeyle savunmuştur. Böyle ilgisiz bir örneği Atatürk’ün yaptığı devrimlere ithaf etmesi, bizleri hayrete düşürmüştür. Tugay, ayrıca, yeşili koruma gerekçesiyle haklarımızı elimizden alacak kararı uygularken, aynı zamanda komşu adamız Efes ve Bergama Bloklarının, imarda yeşil alan ve spor tesisleri olarak belirlenen alanın imar durumunu iptal ederek inşa edilecek 5 katlı binayla betonlaşmasına onay vermiştir. Bu çelişkiye imza atan Cemil Tugay’dan beklentimiz, yakın zamanda verdiği demeçlerdeki gibi bize mahkeme yolunu göstermesi değil, seçmenlerini mahkeme salonlarından ziyade sosyal platformlarda görüşmeye davet etmesi ve ortak akılla sorunlarımıza çözüm bulmasıdır.”

 
Okulların açılmasına yönelik 'kararlılık' mesajı
 
Türksat-5A'nın alt sistem testleri tamamlandı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Oğuz Kaan 21 Ocak 2021 Perşembe 00:12

Karşıyaka’da imar planı ile ilgili referandum yapılacaksa sadece konut sahiplerine değil tüm Karşıyakalılara sorulmalı.

Yorumu oyla      2      3  
KSKLİ 20 Ocak 2021 Çarşamba 18:29

Zaten imarlı alan, ek imar istemek olmamış. İzmir'in yarısının imar planı yok. Haksızlık zengine boyun eğmektir bu.

Yorumu oyla      2      3  
gzf 20 Ocak 2021 Çarşamba 16:45

Kaşıyakamızın değerli Başkanı en doğrusunu yapıyor.Başkannın da de ifade ettiği gibi palatform un arkasında acaba hangi mütahitler var.Kimse ajitasyon yapmasın.Deprem sonrası yapılan analizlerde 5 katlı bınalar sağlam cıktı.Sakinlerin coğu emekli.Bu doğru.Ancak bahceli,az katlı ve ferah sitemizin kiymeti bu pandemi döneminde ortaya cıktı Betonun yeşile kurban edilmesini istemiyoruz.Karşıyaka da ve hatda İzmir de böyle bir site yok.Sonuna kadar Başkanımızın arkasındayız ve kendisine teşekkür ediyoruz.Kötü hiç bir zaman emsal olamz.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Okulların açılmasına yönelik 'kararlılık' mesajı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "15 Şubat'tan itibaren toplumun, ailelerin, ...
Enerji Bakanı Dönmez: Doğalgazda yeni bir rekor daha kırıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dün 280 milyon metreküplük ...
İzmir'de uyuşturucu ile mücadele ediyorlardı... Evlerinden uyuşturucu çıktı!
İzmir'de, son olarak Gürcistan'da olduğu belirlenen firari suç örgütü ...
 
'Önemli gelişmelere sebep olabilecek'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak'taki temaslarına ilişkin, "Önümüzdeki ...
Eren-2 Lice operasyonu başlatıldı
”EREN-2 LİCE” Jandarma Komando,Jandarma Özel Harekat (JÖH),Polis Özel ...
Çalıntı otomobili parçalayıp evinin salonunda saklamış
İzmir'de 10 bin liraya satın aldığı çalıntı otomobili parçalayarak evinin ...
 
Tüp patladı: Uzman çavuş ve oğlu hayatını kaybetti
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde tüp patlaması sonucu uzman çavuş ile 4 aylık ...
HSK kararını verdi: Brunson Hakimi komisyon başkanı oldu
İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı’na 2. Ağır Ceza Mahkemesi ...
Mersin Valiliği: Akkuyu Nükleer Santrali’nde planlı patlatma gerçekleştirildi
Mersin Valiliği, Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat çalışmaları sırasında ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva