HABERLER>GÜNCEL
12 Mayıs 2021 Çarşamba - 09:43

Emlak Konutları’nda yargı resti!

Karşıyaka Belediyesi'ne bağlı İmar Komisyonu tarafından alınan 'itirazlara ret' kararını değerlendiren Karşıyaka Emlak Konutları Platformu Sözcüsü Nevzat Özkılıç, "Biz mahkemeye hazırlandık. Haftalardır bununla ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Dileriz ki Meclis bu karardan vazgeçer, ancak vazgeçmemesi halinde bize tebligatın yapılmasının hemen ardından avukatlarımız aracılığı ile mahkemeye başvuracağız" dedi.

Emlak Konutları’nda yargı resti!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediyesi'nde, Karşıyaka ilçesi sınırları içerisinde yer alan Atakent Mahallesi'nde bulunan ve 'Emlak Konutları' olarak bilinen alan ile ilgili askı süresince yapılan itirazlar İmar Komisyonu tarafından reddedilmişti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir ziyaretinde verdiği talimat sonrası gözler Karşıyaka Belediyesi’nin alacağı karara çevrilirken, İmar Komisyonu'ndan çıkan oy çokluğu ile 'ret' kararı sonrası Emlak Konutları sakinleri 17 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek Karşıyaka  Belediyesi Meclis oturumuna kilitlendi.

Komisyonlardan alınan karar sonrası, kararı değerlendiren Karşıyaka Emlak Konutları Platformu Sözcüsü Nevzat Özkılıç, Örnekköy'de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımları ile gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları sonra gerçekleştirilen toplantıyı hatırlatarak Meclis üyelerine seslendi.

GENEL BAŞKANININ REFERANDUM ÇAĞRISI VARDI
Alınan karar sonrası CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun İzmir ziyaretinde verdiği talimatlar olduğunu söyleyen  Platformu Sözcüsü Nevzat Özkılıç "Biz her türlü argümanlarımızı hazırladık, itirazlarımız yaptık, dilekçemizi verdik. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmelerimizi yaptık. Büyükşehir Belediyesi ve İl Yönetimi ile yani olabilecek her kademe ile görüştük. Tabi bu kademeler içinde Sayın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bazı talimatları oldu. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın bulunduğu bir ortamda, 'Halka rağmen karar alamazsınız, çünkü bir halkçı bir partiyiz' dedi. Bu çok doğru bir söylemdi. Ayrıca eğer bir karar almak istiyorsanız 'referandum yapın’ diye söylemde bulundu" dedi.

BASA BASA ÜÇ DEFA SÖYLEDİ
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na ilk etapta toplanan imzaları da sunduklarını belirten Özkılıç, "Genel başkana 500'e yakın imzamızın olduğunu söyledik. Kendisi de Cemil Başkan'a 'eğer kendinizi burada güçlü görüyorsanız referandum yapın' diye üstüne basa basa 3 defa söyledi. Biz bu süreç sonrası çalışmalarımızı yaptık itirazlarımızı yaptık ve bugün gelen cevapta ise birçok tarihi ve rakamları karıştırarak bir rapor sunmuşlar ve bunları tabii ki biz hukukçularımız aracılığı ile bize tebliğ edilmesi ile mahkemeye başvuracağız" diye konuştu.

YÜZDE 96 OY VEREN MAHALLENİN VATANDAŞLARIYIZ
Mecliste yer alan partilerin Üyelerine de seslenen Özkılıç, kararın altına imza atarken bir kez daha düşünmeleri çağrısında bulundu. Özkılıç, "İmar Komisyonu'ndan gelen maddeler 17 Mayıs tarihinde Meclis gündemine gelecek. Biz mağdurlar olarak Meclis Üyelerine sesleniyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi bu ilçenin önemli bir partisidir ve biz burada yüzde 96 oy veren mahallenin vatandaşlarıyız. Hak, hukuk, adalet diyen Genel Başkan'ın verdiği talimata rağmen talimatı uygulamayan Karşıyaka Belediye Başkanı'nın aldığı ve komisyondan çıkardığı bir karar bu. Kendisi bunun 'komisyon kararı' olduğunu söyleyebilir komisyondan böyle bir karar çıkmış olabilir ancak son söz Meclistedir. Mecliste bulunan duyarlı arkadaşlarımız daha duyarlı olmalı. Burada söz konusu durum sadece bina yapmak değil bu insanları sıkıntı ile baş başa bırakacakları bir durum. Bu, bu kadar basit bir durum değil. Bu insanların yaşamsal haklarının elinden alınmasıdır" ifadelerini kullandı.

İKİ BİNAYA İMAR HAKKI VERİLDİ
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a çağrıda bulunan Özkılıç, "Şu an Cemil Tugay'ın bir yılı aşkın bir süreçte yapmış olduğumuz bütün mücadelelerde zaman zaman olumlu zaman zaman olumsuz baktığı karardan vazgeçmeli. Bu karar diyor ki sizler mevcut binalarınızın bulunduğu alan kadar binanızı yapabilirsiniz. Yani diyor ki ister yatay, ister dikey 0.40'lık yapı hakkınızı ben size vermiyorum. Kendisi bazı tarihleri örnek gösteriyor bu kararına. Biz de diyoruz ki iki tane Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın imar hakkı verdiği bina, iki tane de Cemil Tugay'ın imar hakkı verdiği bina var. Bunları hangi yasa ve kanunlara göre verdiler? Bir suç işlemişler demek ki. Orada bir suç var.  Bize de vermemekle ayrı bir suç işliyorlar. Biz şu anki yapı ile binaları yapamayız. Hemen hemen hiç kimse bunu yapamaz. 500-600 bin TL para vermemiz mümkün değil. İnsanların evini yarıya kadar küçültebilirler belki ancak benim ailem örneğin 4 kişi. Nasıl sığabiliriz? Biz bunun için mahkemeye hazırlandık. Haftalardır bununla ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Dileriz ki Meclis bu karardan vazgeçer, ancak vazgeçmemesi halinde bize tebligatın yapılmasının hemen ardından avukatlarımız aracılığı ile mahkemeye başvuracağız. Sayın Genel Başkan'ın söylediklerine ve Cemil Tugay'ın yaptıklarına bakınca içimiz cız ediyor. Böyle bir şey olabilir mi?" dedi.

BELKİ ORASI BİZDEN DAHA FAZLA MAĞDUR OLACAK
Bostanlı bölgesinde bulunan Emlak Konutları'nda da benzer bir sorunun yaşandığına dikkat çeken Özkılıç, "Burada bin 216 daire var. Burada aslında bir de 1'nci, 3'ncü ve 4'ncü adamız var. Bundan hiç bahsedilmedi. Bunlarda aynı bizim binalarımız gibi Bostanlı da bulunan Emlak Blokları. Burada da bütün haklarını aynı şekilde gasp edip iptal ediyorlar ve onlara da hiçbir hak vermeden, belki daha fazla mağdur ederek binlerce insan da mağduriyet yaşayacak" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?
İzmir'in Karşıyaka ilçesi sınırları içerisinde bunan Atakent Mahallesi'nde yer alan 1976-1980 yılları arasında yapılan Emlak Konutları için Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın onayı ile bölgeye yüzde 0.40 taban kullanım hakkı verilmişti. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay göreve gelmesinin ardından bölgede genelindeki taban kullanım oranın yüzde 21-33 arası olduğunu belirtirken, alanda yeşil alanların azaldığını ve binaların sıkışık hale geldiği için, 0.40'lık taban kullanım alanının yapılmış olan 3 bina ile sınırlı kalmasına karar vermişti. Tugay aldığı karar sonrası dönüştürülmesi beklenen Emlak Konutları için 0.40 kullanım alanı kararına karşı çıkmıştı. Tugay'ın açıklamalarının ardından site sakinleri Emlak Konutları Platformu'nu kurarak itiraz süreçlerini başlatmıştı.

 
AK Partili Çankırı'dan bayram mesajı
 
EBSO Başkanı Yorgancılar: Gençlerimizi iş ve aş sahibi yapmalıyız
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mert Kızılkaya 13 Mayıs 2021 Perşembe 07:33

Kanunlar kendi çıkarlarına dokununca yeşilciler betoncu oluyor ekstra inşaat izni istiyor. Trafiğin gece gündüz yoğun olduğu yere emsal artışı verilirse işin içinden çıkılamaz konutların çürük olduğu biliniyor bölge halkıda biraz mevcut evlerinden feragat edecek. 160 metre değil 80 metrekare evde yaşayacaklar.

Yorumu oyla      2      3  
KSKLİ 12 Mayıs 2021 Çarşamba 14:52

Karşıyakada hala imarsız plansız yerler varken ( Cumhuriyet Örnekköy ) planlı alanlara ekstra imar artışı istemek etik değil. Belediye böyle bir karar alırsa KSK şantiye yerine döner bostanlı KSK yalı Alaybey hepsi imar artışı ister bu işin içinden belediye çıkamaz .

Yorumu oyla      5      4  
yavuz yüksel 12 Mayıs 2021 Çarşamba 12:03

Genel Başkana ragmen Belediye yönetimi böyle bir karar alabiliyorsa herkes şapkasını önüne koyup düşünmelidir.

Yorumu oyla      2      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ceren Damar davasında 'Nazım Hikmet' kavgası
Akademisyen Ceren Damar cinayeti davasında sanık avukatı Prof. Dr. Vahit ...
'Kınamak yetmiyor, tedbir almak gerekiyor'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Suudi Arabistan'da temaslarda bulundu. ...
Türkiye’nin 6'ncı beşizleri İzmit'te dünyaya geldi
Türkiye'nin 6’ncı beşiz bebekleri İzmit'te özel bir hastanede dünyaya ...
 
Şehit ailelerine bayramda muafiyet!
İçişleri Bakanlığı, şehit ailelerinin arife ve Ramazan Bayramı'nın birinci ...
Lise sınavlarıyla ilgili yeni düzenleme!
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk liselerdeki sınavlarla ilgili açıklama ...
5 terörist hava harekatıyla etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde sürdürülen Pençe- Yıldırım ...
 
Son 24 saatte 278 can kaybı, 14 bin 497 yeni vaka!
Türkiye'de son 24 saatte 226 bin 452 Kovid-19 testi yapıldı, 14 bin 497 ...
Denizli'de hayatını kaybetti, İzmir'de umut oldu!
Denizli'de beyin kanamasının ardından yaşam mücadelesini kaybeden 84 yaşındaki ...
Nesli tükendi sanılıyordu, yeniden ortaya çıktı!
Şırnak'ın Cudi dağında Anadolu parsı görüntülendi. Anadolu parsının neslinin ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva