HABERLER>EKONOMİ
10 Nisan 2021 Cumartesi - 09:04

Emeklilerin bayram ikramiyesi için tarih belli oldu

13 milyon emekliye 1.000 TL tutarındaki bayram ikramiyesi mayıs ayının ilk haftası yatırılacak. Sürekli iş göremezlik geliri olan da ikramiye alacak.

Emeklilerin bayram ikramiyesi için tarih belli oldu

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren 1.000 TL'lik bayram ikramiyelerinin ödeme tarihi belli oldu. Toplam 13.1 milyon emekliye ödenecek bayram ikramiyeleri mayıs ayının ilk haftası hesaplara yatırılacak. Kurban Bayramı ikramiyesinin de 12-16 Temmuz tarihlerinde yatırılması bekleniyor. Böylece temmuzda hem zam hem de ikramiye alınmış olacak.

Ramazan Bayramı'nın birinci günü bu yıl 13 Mayıs tarihine denk geliyor. Sabah gazetesinin haberine göre Sosyal Güvenlik Kurumu bayram ikramiyelerini bu tarihten bir hafta önce (6 Mayıs) hesaplara yatırmak için çalışmalara başladı.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin ikramiyelerinin aynı gün ödenmesi bekleniyor. Türkiye'de, 8.2 milyon işçi, 2.6 milyon Bağ-Kur ve 2.3 milyon memur emeklisi olmak üzere 13.1 milyon emekli bulunuyor. İdari izin kararıyla 3.5 gün olması beklenen bayram tatili başlamadan önce ikramiyeler hesaplara yatırılmış olacak.

HEM ZAM HEM İKRAMİYE
İlk olarak 2018'de verilmeye başlanan emekli ikramiyesi üç dönemdir bin lira olarak hesaplara yatırılıyor. Bu yıl da ikramiye aynı tutarda olacak. Bugüne kadar ödenen ikramiye tutarı 64.2 milyar liraya ulaştı. Önceki yıl iki güne yayılan ikramiye ödemeleri geçen yıl aynı gün gerçekleşmişti. Bu yıl ödeme şeklini SGK duyuracak.

Geçen yıl emeklilere ödenen bayram ikramiyesi tutarı da 22 milyar lirayı geçti. Emeklilere 20 Temmuz'da kutlanacak Kurban Bayramı ikramiyesinin de 12-16 Temmuz tarihinde yatırılması bekleniyor. Emekliler temmuzda aylıklarını da zamlı alacak. Emekliler her yıl ocak-temmuz aylarında son 6 ayın enflasyon rakamlarına göre zam alıyor.

YENİ EMEKLİLER DE ALIYOR
Ödemelerin yatırıldığı tarihe kadar emekli aylığı bağlananlar da bu yılın ilk ikramiyesinden yararlanabiliyor. Yılda 2 ikramiyeden vefat eden emeklilerin hak sahibi yakınları da yararlanabilecek. Dul ve yetimler ikramiyeden hisseleri oranında yararlanacak. Hem eş hem çocuk ikramiye alabilecek. Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara ise en fazla ödeneğe imkân veren tek dosya üzerinden ödeme yapılacak. Hem kocasından hem babasından ölüm aylığı alan kişilerin ikramiyesi, 2 dosyadan hangisinde ölüm aylığı oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak ödenecek.

İŞ GÖREMEZLİK GELİRİ ALANA DA VAR
Mevcut sistemde emeklilerin emekli aylıkları nafaka ve SGK borcu dışında haczedilemiyor. Borcu bulunan ve hakkında haciz başlatılmış emekli aylığını almayı sürdürüyor. Bayram ikramiyesi için de aynı durum geçerli olacak. Bayram ikramiyesine hiçbir şekilde haciz konulamayacak. İş kazası ve meslek hastalığı nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri alanlara, gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında ikramiye ödenecek.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ HESAPLARA YATTI
Mart ayına ilişkin Nakdi Ücret Desteği ödemeleri de dün gerçekleştirildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ödemelerin dün banka hesapları üzerinden yapıldığını belirterek, sistemde IBAN bilgisi eksik veya hatalı olanların ödemelerinin ise PTT aracılığıyla yatırılacağını duyurdu. Nakdi ücret desteğinde 2.5 milyon kişiye toplamda 9 milyar lira ödeme yapıldı. Sosyal Koruma Kalkanı paketi sosyal güvenliğin, sosyal hizmetlerin ve sosyal yardımların birleştiği bir paket oldu. 6 milyon haneye 8 milyar lira ulaştı.

KİMLER İKRAMİYE ALABİLİYOR?
Bayram ikramiyesi: emekliler, ölüm aylığı alanlar, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı alanlar, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahiplerine veriliyor.

 
İhsan Özbelge ÖZDURAN sordu... EBSO Meclis Başkanı Salih ESEN yanıtladı... İflah olmaz bir yatırımcı!
 
Oda Başkanı Türk açıkladı: İnciraltı için uyarı ve ‘yargı yolu’ mesajı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 10 Nisan 2021 Cumartesi 11:43

Ben hep 50 liralık benzin ,10 liralık peynir alıyorum. 10 liraya yarim kilo benzin alırken şimdi 150 gram alıyorum.

Yorumu oyla      4      3  
Mustafa MOROĞLU - Buca 10 Nisan 2021 Cumartesi 11:40

Her konuda SGK na eşdeğer kabul edilen Banka özel sandık emeklileri maalesef üvey evlat muamelesi görülerek Bayram ikramiyesi alamıyorlar... vatandaşına çifte standart gösteren bir sosyal güvenlik sistemi olur mu ?

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İhsan Özbelge ÖZDURAN sordu... EBSO Meclis Başkanı Salih ESEN yanıtladı... İflah olmaz bir yatırımcı!
İhsan Özbelge ÖZDURAN sordu... EBSO Meclis Başkanı Salih ESEN yanıtladı... ...
Akaryakıtta tavan fiyatlar yükseltildi
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bugünden geçerli olmak üzere ...
İzmir'de sıkı denetim: 3 ayda 1 milyon ceza!
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, yılın ilk çeyreğinde gıda ...
 
MB anketi: Yıl sonu dolar tahmini yükseldi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından reel ve finans sektöründen ...
Servisçilerden Soyer’e ‘S Plaka’ çağrısı: Yeni bir ihaleden vazgeçilmeli!
İzmir'de yeni S plakalı araca ihtiyaç olmadığı görüşünü tekrarlayan İzmir ...
İzmir ormanlarında büyük tehlike!
İzmir'deki çam kese böcekleri binlerce dönüm alan üzerindeki çam ağaçlarını ...
 
Çiftçi örgütlerinden hobi bahçesi tepkisi: Yıkın geçin!
Ağır cezalara rağmen önüne geçilemeyen hobi bahçesi uygulamasına tepki ...
TBB, TLREF çalışmalarının sürdürüldüğünü duyurdu
Türkiye Bankalar Birliği (TBB), uluslararası standartlarla uyumlu olarak ...
SGK'dan yeni ahlak ve iyi niyet kodları
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan çalışanların ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva