HABERLER>GÜNCEL
24 Ağustos 2017 Perşembe - 09:08

İzmir'in o ilçesi karıştı! Olaylar meclis gündeminde!

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, 10 Ağustos'tan beri her gün 9 saat elektriksiz kalan vatandaşlar kesintilerin akşam saatlerine sarkması üzerine Ödemiş-İzmir Karayolu'nu trafiğe kapattı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konu ile ilgili mecliste soru önergesi verdi.

İzmir in o ilçesi karıştı! Olaylar meclis gündeminde!

GDZ Elektrik'in tesis yenileme çalışması nedeniyle geçen 10 Ağustos'tan bu yana her gün 9 saat elektriksiz kalan vatandaşlar, hayvanlarını sağıp, tarlalarını sulayamadıklarını ve kesintilerin tam da üretim dönemine denk geldiğini söyleyerek isyan etti.

Çalışmaların yaklaşık 2 haftadır tamamlanamadığını, 23 Ağustos'taki kesintinin 16 saate ulaştığını söyleyen vatandaşlar İlkkurşun Bölge Trafik Denetleme İstasyonu önünde eylem düzenledi. Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığı eylem esnasında güvenlik önlemi aldı. Yolu trafiğe kapatan vatandaşlar, bölgeye Ödemiş Kaymakamı ve GDZ Elektrik yetkililerinin gelmesini istedi. Her gün 09.00-18.00 saatleri arasında kesinti yaşandığını, bu kesinti sebebiyle susuz kaldıklarını ifade eden öfkeli kalabalık, dertlerini anlatacak kimse bulamadıklarını belirterek 2017 yılında yaşadıkları bu sıkıntıya isyan etti.

Zaman zaman oturma eylemi de yapan vatandaşlarla görüşmek üzere Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ile Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu eylem yapılan alana geldi. Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, vatandaşların derdiyle dertlendiklerini vurgulayıp bölgede akşam saatlerinden itibaren yaşanan sıkıntıyı TEDAŞ Genel Müdürlüğü'ne kadar ilettiklerini, çözüm bulunmaya çalışıldığını belirtti.

Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu ise vatandaşları Bölge Trafik İstasyonu önüne toplayarak sorunlarını dinledi. Ateşoğlu, GDZ Elektrik'in başlattığı çalışmaların düzenli gitmesi için gerekli talimatları vereceklerini belirtti. 

Elektrik olmadığı için sondaj pompalarını çalıştıramadıklarını söyleyen çiftçi Sezgin Aydın, Kaymakam Ateşoğlu'nun 'Elektrik kesintilerinin patatesle ve mısırla ne alakası var?' dediğini iddia ederek bu duruma uzun süre tepki gösterdi. Kaymakam Ateşoğlu, daha sonra varsa hasarın tespiti ve karşılanması için bölgede inceleme yapılacağını söyledi. Kaymakam Ateşoğlu'nun konuşmasının ardından öfkeli kalabalık yolu trafiğe açtı.

AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ise çalışmaların mümkünse ertelenip üretim sezonunun daha hafiflediği bir döneme denk getirilmesi için görüşmelerde bulunacaklarını belirtti. 
Öfkeli vatandaşlar, Ateşoğlu ve Badem'in konuşmalarının ardından bir süre daha yol kenarında bekledikten sonra olaysız dağıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan ise konuyu TBMM gündemine taşıdı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albarak'ın yanıtlaması üzerine bir soru önergesi veren Bakan, şunları söyledi:

"İzmir’in Ödemiş İlçesi’nde, GDZ Elektrik’in başlattığı tesis yenileme çalışması sebebiyle, 10 Ağustos 2017 tarihinden beri bölgedeki vatandaşlar her gün 9 saat elektriksiz kalmaktadır.

Hayvanlarını sağıp, tarlalarını sulayamadıklarını ve kesintilerin tam olarak üretim dönemine denk geldiğini söyleyen bölgedeki vatandaşlarımız mağdur edilmiştir.

Vatandaşlarımız, 23 Ağustos’taki kesintinin 16 saate ulaştığını belirtmiş ve İlkkurşun Bölge Trafik Denetleme İstasyonu önünde bu durumu protesto etmiştir. Bu bağlamda;

1 – Dünyanın her yerinde hat çalışmaları yapılırken, çalışmanın yapıldığı bölgeye, bir mağduriyet yaratılmaması adına, elektrik verilirken 10 Ağustos 2017 tarihinden beri Ödemiş’teki çalışmaların yapıldığı bölgeye elektirik verilememesinin sebebi nedir? Çalışmalar neden bu kadar uzun sürmektedir?

2 – Bakanlığınız, Ödemiş bölgesindeki üreticilerin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için ne yapacaktır?" (DHA, Haber Merkezi)

 
İzmir'de şüpheli ölüm: Dükkanında ölü bulundu!
 
Fuar menüsünün gözdesi kağıt kebabı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Süleyman Yamak 24 Ağustos 2017 Perşembe 22:21

İnsanımızın derdi adam yerine konmamak.Ne bir bilgilendirme nede bir ilgili den bir açıklama.Biz neyi nasıl istersek öyle yaparız mantığı bardağı taşıran damla oldu. Burası EGE sabır taşmasına yeterli.

Yorumu oyla      13      5  
aynur Bati 24 Ağustos 2017 Perşembe 18:53

İnsanlarin hic birsey bilmediklerini zannediyorlar proje hatali kabul etsinler birde uretim zamani hava sicak evlerdeki elektirikli aletler calismiyor dolaplardaki yiyecekler bozuluyor bumudur halka hizmet Hadi bakalim gediz elektirik bir aylik faturalari resetle trt ye verdigin bedelden dus

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de şüpheli ölüm: Dükkanında ölü bulundu!
İzmir'in Gaziemir İlçesi'nde hurdacı 63 yaşındaki Nevzat Uzunkız, dükkanında ölü bulundu.
Ankara'da ABD ile kritik zirve!
Ankara dün ABD Savunma Bakanı James Mattis’i ağırlarken en önemli konu ...
Karayılan'ı çıldırtmışlardı! Hepsi öldürüldü!
Dağlıca’da Mehmetçiğin cansız manken koyduğu mevzilere saldırıp gerçeği ...
 
İzmir'de havadan, karadan, denizden huzur operasyonu!
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde yapılan 'Huzur Türkiye' ...
Öyle bir şey ürettiler ki!
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ...
'Huzur Türkiye' uygulaması ile sıkı denetim
İzmir, Denizli, Manisa ve Uşak'ta emniyet ve jandarma birimlerinin katılımıyla ...
 
Korkunç tesadüf: 2 yılda 2'si de aynı şekilde can verdi
Rize'de apartmanın beşinci kattındaki evlerinin balkonundan düşen 2 yaşındaki ...
Suriye sınırında patlama, Türk mühendis öldü
Kilis’te, Suriye sınırında modüler duvar inşasında görevli mühendis 30 ...
239 bin öğrenci, borcunu ödeyemedi
Öğrenim kredisi kullanan 1 milyon 156 bin 832 öğrenciden 239 bin 97’sinin ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bugün Dünya Günü: Gezegene karşı plastik!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Hiç aklımda yokken...'
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haramilerin saltanatını yıkacağız!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva