HABERLER>GÜNCEL
15 Şubat 2017 Çarşamba - 08:04

El Bab'da görev artık SAS'ta!

El Bab’da büyük oranda kontrolü sağlayan TSK, mahallelerde mayın, bubi tuzağı ve el yapımı patlayıcıları temizleme aşamasına geçti. Operasyonda Aralık 2015’te Cizre’de birçok tuzağı etkisiz hale getiren Deniz Kuvvetleri Sualtı Savunma (SAS) Grup Komutanlığı’na bağlı timler de görev almaya başladı.

El Bab da görev artık SAS ta!

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında El Bab’da büyük oranda kontrolü sağlayan TSK, mahallelerde mayın, bubi tuzağı ve el yapımı patlayıcıları (EYP) temizleme aşamasına geçti. Operasyonda Aralık 2015’te Cizre’de birçok tuzağı etkisiz hale getiren Deniz Kuvvetleri Sualtı Savunma (SAS) Grup Komutanlığı’na bağlı timler de görev almaya başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), geçen yıl 9 Aralık’ta Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında başlattığı operasyonla El Bab’da önemli ölçüde kontrolü sağlarken, kent merkezinde ele geçirilen mahallelerde mayın, bubi tuzağı ve el yapımı patlayıcıların (EYP) temizlenmesine geçildi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile doğrudan Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Özel Kuvvetler (Bordo Bereliler) Komutanlığı Mayın İmha Timleri’nin yanı sıra Deniz Kuvvetleri Sualtı Savunma (SAS) Grup Komutanlığı’na bağlı timler de görev almaya başladı. EYP, bubi tuzağı ve mayın temizlemede son derece uzman olan SAS timleri, terör örgütü PKK’nın Güneydoğu’daki şehir yapılanmasına karşı Aralık 2015’te Cizre’de de görev alarak, birçok tuzağı etkisiz hale getirmişti.

3750 EYP, 66 MAYIN İMHA EDİLDİ

Askeri kaynaklar, El Bab’da terör örgütü DEAŞ’ın evlerde ve sokaklarda akıl almaz yöntemlerle tuzaklama yaptığını belirterek, bu tuzakların temizlenmesinin zaman aldığını, bu nedenle tam kontrol sağlamanın uzadığını söyledi. Aynı kaynaklar, Fırat Kalkanı Harekâtı’nın başladığı 24 Ağustos 2016 ile 9 Şubat 2017 tarihleri arasında Suriye’nin kuzeyinde ele geçirilen bölgelerde 3 bin 750 EYP ve 66 mayının imha edildiği bilgisini paylaştı. TSK’nın Fırat Kalkanı Harekâtı ile ilgili bilgilendirmesine göre, dün sabah saat 07.00’ye kadar yapılan hava harekâtları ve karadaki çatışmalar sonucu 26 DEAŞ’lı terörist öldürüldü. Türk savaş uçakları, 41 bina ile 1 bombalı araç ve 1 komuta kontrol merkezini imha etti. Topçu atışlarıyla da 135 DEAŞ hedefi baskı altına alındı. Bu arada Türk Özel Kuvvetler’e bağlı keskin nişancılar, El Bab ile Kabbasin arasındaki bir bölgede DEAŞ’tan aldıkları bir binaya ‘Sniper Kafe’ adını verdi. Özel kuvvetler, Türk bayrağı astıkları duvara Fransızca, ‘Le Cafe de Sniper’ yazdı. Fotoğrafı, güvenlik uzman Abdullah Ağar sosyal medyada paylaştı.

RUSYA İLE GÖRÜŞME SÜRÜYOR

Askeri kaynaklar, 9 Şubat’ta Rus savaş uçağının El Bab’da Türk tankçıların kaldığı karargâhı vurmasından sonra, Türk ve Rus askeri makamları arasında daha kapsamlı ve etkin koordinat birimleri kurulması için iki taraf arasında görüşmelerin devam ettiğini söylediler. Görüşmelerde birimlerin nasıl oluşturulabileceğinin konuşulduğu bildirildi.

1 PYD/PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Mardin Nusaybin’in karşısında terör örgütü PYD / PKK kontrolünde olan Suriye topraklarından Türkiye’ye ateş açıldı. Hudut emniyetinde görev yapan güvenlik güçlerini hedef alan PYD/PKK unsurlarına, Türk topçu birliği anında misliyle karşılık verdi. 1 PYD/PKK’lının öldüğü tespit edildi. (Hürriyet)

 
İstanbul'u kana bulayacaklardı!
 
10 gün sonra mutlu son: Ve o köpek kurtarıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul'u kana bulayacaklardı!
Terör örgütü PKK'nın hain planları, polisin yaptığı operasyonla engellendi. ...
Korkunç sır: Öğrenciler taciz dehşetini anlattı!
Ankara’da bir lisenin yurdunda kalan erkek öğrencilere cinsel tacizde ...
Amanos Dağları'ndaki PKK hedeflerine hava harekatı
Türk Silahlı Kuvvetlerince, Amanos Dağları'nda tespit edilen terörist ...
 
Çalışan annenin süt izni zaferi
Süt izni kullandığı sırada çalıştığı banka tarafından performans yetersizliği ...
Hava Harp Okulu öğrencilerine tahliye
Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin 91 Hava ...
Kapıkule'de vücuduna sarılı 9,5 kilo eroinle yakalandı
Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurtdışına çıkış yapacak bir otomobilin ...
 
İzmir'e hayat verecek barajda işlem tamam
AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından ...
İzmir'de darbe karşıtlarına silahlı saldırı davasında tahliye yok
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 15 Temmuz gecesi darbe girişimine tepki gösteren ...
İzmir'deki tatil köyünde büyük yangın
İzmir'in Menderes ilçesi Gümüldür Mahallesi'ndeki bir tatil kampında çıkan ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva