HABERLER>EKONOMİ
4 Kasım 2017 Cumartesi - 11:47

Ekonomi Üniversitesi'ne emsal artışı!

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın mütevelli heyet başkanı olduğu İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin mevcut yerleşkesiyle ilgili plan değişikliği yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, üniversiteye emsal artışını onayladı.

Ekonomi Üniversitesi ne emsal artışı!

EGEDESONSÖZ- İzmir’deki vakıf üniversiteleri arasında yer alan Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın mütevelli heyet başkanı olduğu İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin Balçova’da bulunan mevcut kampüsüyle ilgili plan değişikliği kararı onaylandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuran üniversite öğrenci sayısının artmasını gerekçe göstererek yıllardır amfi tiyatro olarak kullandığı alanı inşaat alanına dahil etmek istedi. Üniversitenin talebi uygun görülürken emsal artışına onay verildi.

Üniversite bakanlığa yaptığı başvuruda, “Üniversiteler ekonomiye büyük katkılar sağlayan ve bulunduğu yörenin sosyal ve kültürel gelişiminde çok önemli yere sahip olan kurumlardır. 2001 yılında Balçova’da metruk bir otel binasının restore edilmesiyle hizmet vermeye başlayan üniversite, ekonomisinin canlanması ve aynı zamanda Balçova’nın İzmir’in en gözde semtlerinden biri olmasında çok önemli katkıları olmuştur.  İzmir Ekonomi Üniversitesi, 2001 Yılında, mevcut otel binasının derslik ve ofis mekânlarına dönüştürülmesi sonrası 303 adet öğrenci, 67 akademik ve 35 idari kadro ile yükseköğretim hayatına başlamıştır. İlk yıl 5 lisans programı ile öğretime başlayan Üniversite bugün ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora olmak üzere her kademede 8 fakülte, 2 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu, 3 adet enstitü ve 9 adet uygulama ve araştırma merkezi ile eğitime devam etmektedir.  2016-2017 öğretim yılında Üniversiteye yeni kayıtlanan öğrenci sayısı toplam 3822 olmuştur. İzmir içinde kapatılan Üniversitelerden gelen istenmeden Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) kararı ile gelen öğrenciler de dâhil olmak üzere öğrenci sayısı 303’den 10 bin 393’e, akademi personel sayısı 67’den 698’e ve idari personel sayısı 35’den 154’e yükselmiştir. Plan değişikliğine konu, normal program içinde 7.500 olarak planlanan öğrenci sayısı gelecek olan yeni öğrenciler ve mezun olacaklar eksilse dahi bundan sonraki yıllarda 11.000 – 12.000 öğrenci sayısına ulaşılacağı öngörülmesi gerekçesi ile hazırlanmıştır. Kapatılan üniversitelerden gelen öğrenci sayısı, üniversitenin eğitim kapasitesini olumsuz yönde etkilemektedir” ifadelerini kullandı.  

57 BİN’DEN 76 BİN METREKAREYE ÇIKTI
Başvuru dosyasında, üniversitenin emsal artışı talebinin haklı olduğunun altı çizilirken bölgedeki eşdeğer yapılardan çok daha geriye kaldığı dile getirildi. Üniversite yetkilileri, “mevcut durumda, “Eğitim Tesis Alanı (Üniversite Alanı)” olarak planlı yerin yapılaşma koşulları 1,5 emsal yükseklik 30 metre 80 santimdir.  Şu an toplam inşaat alanı 57 bin 030,75 m2’dir. Ve ayrıca 38 bin 020,50 m2 parselde açık anfi tiyatro hariç zemin kullanımı yüzde 29 oranındadır. Yukarıda belirlenen koşullar gerekçesi ile plan değişikliği talep edilen parselin yeni yapılaşma koşulları emsal 2.00 olacak şekilde planlanması önerilmekte ve toplam inşaat alanı tapuda 38 bin 020,50 m2 üzerinden, 76 bin 041,16 m2 olarak değişiklik yapılması talep edilmektedir. Uygulama İmar Planı incelendiğinde çevre bölgenin emsalinin 3-4 arası olduğu görülmektedir. Kamusal hizmet niteliğinde olan eğitim amaçlı bir fonksiyon için çevredeki emsalleri gerisinde kalmış olan 1,5 emsali 2 emsale çıkartılması plan bütünlüğünü zedeleyeceği bir değişiklik olmadığı düşünülmektedir” açıklamasında bulundu.

Üniversitenin talebi, bakanlığın da onayının ardından emsal artışını alan kurum böylece amfi tiyatro başta olmak üzere mevcut binaların olduğu yerlerde katları yükseltmeye, yeni binalar yapmaya hak kazanmış oldu. 

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'e geliyor! Programında ne var?
 
Hakkari'den feci kaza! Yüzbaşı şehit oldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Kasım 2017 Cumartesi 21:51

evet ev kiralarınıda üçe katladı istemiyoruz bu üniversiteyi balçovada

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rusya, Türkiye'den gelen etlerin tonlarcasına el koydu
Rus tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor'un yetkililerinin Vladivostok ...
Ucuz ette yeni gelişme: Rekabet Kurumu'na...
(TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Et ve Süt Kurumunun (ESK) uygun ...
Enflasyon zam olup yağacak: Vergiler, harçlar...
Ekim ayında TÜFE aylık yüzde 2,08, yıllık yüzde 11,90 artışla beklentilerin ...
 
40 milyon Euro resmen çöp oldu... ‘Yerli otomobil’...
2016 yılı başında Saab’dan 40 milyon Euro’ya satın alınan platform gündeme ...
DSİ'den Manisa raporu: Her yıl 103 milyon cepte!
DSİ Genel Müdürü Murat ACU;’’2003-2016 yılları arasında Manisa’da tamamlanan ...
Bakan Ağbal’dan asgari ücretle çalışanlara müjde
Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızın ücretlerini ...
 
Ucuz et satışı o iki markette yapılacak!
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan açıklamada, "A101 ve ...
Sona gelindi: Ucuz et fiyatları belli oldu!
Et ve Süt Kurumu tarafından marketler zincirine satılacak ucuz et konusu ...
Egeli ihracatçılardan tarihi rekor!
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Ekim ayında ihracatını yüzde 14’lük artışla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva