HABERLER>İŞ DÜNYASI
8 Temmuz 2019 Pazartesi - 10:45

EGİAD'dan Soyer'e 80 maddelik çözüm dosyası

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den her ay düzenli olarak bir araya gelerek kentin sorunlarını birlikte masaya yatırmak üzere söz alan EGİAD, Soyer ile ilk toplantısını gerçekleştirdi.  EGİAD Başkanı Mustafa Aslan, Yönetim Kurulu, geçmiş dönem başkanları ile iş dünyası temsilcilerinin katıldığı toplantıda Kent Ulaşımı, Kent Altyapısı, Çevresel Sürdürülebilirlik, Ticaretin Sürdürülebilirliği, Yapılaşma ve Şehir Estetiği, Marka Şehir İzmir olmak üzere 6 ana başlık altında 80 tespit, çözüm önerisi ve beklenti sıralandı.

EGİAD dan Soyer e 80 maddelik çözüm dosyası

EGİAD Başkanı Mustafa Aslan, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Geçmiş Dönem Başkanlarından Cüneyt Karagülle, Temel Aycan Şen, Aydın Buğra İlter’in katılım gösterdiği görüşmede, EGİAD Başkanı Mustafa Aslan, üyelerinden aldıkları geribildirimlerle, Kent Ulaşımı, Kent Altyapısı, Çevresel Sürdürülebilirlik, Ticaretin Sürdürülebilirliği, Yapılaşma ve Şehir Estetiği, Marka Şehir İzmir başlıklarında çözüm önerilerinde bulunan bir dosya takdim etti.

EGİAD Başkanı, ayrıca EGİAD Think Tank- Düşünce Kuruluşu, EGİAD Melekleri ve Girişimcilik Şehir Fonu, EGİAD Kent Raporları, Kemeraltı & EGİAD Sosyal ve Kültürel Etkinlik Merkezi, EGİAD Marka Zirvesi ve “Marka Şehir İzmir” Raporu Lansmanı başlıkları altında İzmir’e ilişkin projeleri hakkında da bilgi verdi. Aslan, Ege Bölgesi özelinde toplumsal duyarlılık gerektiren konularda kamuoyu oluşturmak amacıyla kurulan EGİAD Think Tank- Düşünce Kuruluşu’nun bölge için bir ilk teşkil ettiğini dile getirdi.

EGİAD, GİRİŞİMCİLİK ŞEHİR FONU’NDA YER ALMAK İSTİYOR
Aslan, İzmir’in bir girişimcilik merkezi olması hedefiyle uzun yıllardır girişimcilik ekosisteminin gelişmesi için çalışmalar sürdüren EGİAD’ın, İzmir’de kurulması planlan şehir fonunda yer almak istediğini belirterek, “Kurumumuzun hem bilgi birikimi ve tecrübesi, hem de melek yatırımcı portföyü ile önemli değer katacağına inanıyoruz. İzmir’de önemli ve etkin bir teknoloji / inovasyon merkezi oluşturulmasına giden yolda EGİAD’ın ve EGİAD Melekleri Yatırım Ağı’nın aktif rol almasının önemli olduğunu vurgulamak isteriz” dedi.

EGİAD MARKA ZİRVESİ DÜZENLEYECEK VE MARKA ŞEHİR İZMİR BAŞLIKLI RAPOR YAYINLAYACAK
Kentin kültürel ve sosyal açıdan önemli noktalarının düzenlenmesi ve doğru değerlendirilebilmesi amacıyla EGİAD tarafından Kemeraltı, Kordon ve Kıyı Düzenlemesi, Kültürpark, Ekonomik ve Demografik Göstergelerle İzmir,  Mercer İzmir - İstanbul Yaşam Maliyeti ve Yaşam Kalitesi Ücret Araştırması başlıklarıyla bir dizi rapor yayınladıklarına dikkat çekerek, “EGİAD, yeni dönemde de Kent Raporları İcra Kurulu oluşturmuştur. İcra Kurulu tarafından yeni rapor çalışmaları başlatılmıştır. “Marka Şehir İzmir” Başlıklı yeni rapor hazırlanmakta ve Mart 2020 tarihinde kamuoyuyla paylaşılması planlanmaktadır. EGİAD Marka Projesi kapsamında İzmir’de henüz yapılmamış olan Uluslararası Düzeyde Marka Zirvesi’nin gerçekleştirilmesini hedeflemektedir. Ayrıca zirve öncesinde üyelerimizin marka yaratma konusunda cesaretlendirilmesi, yüksek katma değerli ürünlerle uluslararası piyasaya açılması ve bu yolculukta istikrarlı olarak desteklenmesi konusunda çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca Marka Değerinin Önemi, Markalaşmada Başarı Öyküleri, Marka Konumlandırma ve Rekabet gibi konularda bilgilendirme toplantıları ve seminerler düzenlenecektir. Marka Zirvemizin Mart 2020 yılında düzenlenmesi planlanmaktadır. Marka Zirvesi kapsamında ayrıca “Marka Şehir İzmir” Başlıklı Raporun kamuoyuna sunulması planlanmaktadır” şeklinde bilgi verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, görüşmede STK’ların önemine dikkat çekti, şehrin yönetiminde EGİAD gibi önemli STK’larla birlikte hareket edeceğinin bilgisini paylaştı. EGİAD Heyetinin sunduğu raporu teslim alan Soyer, bir sonraki görüşmeye kadar ekibi ile raporu inceleyeceğini belirtti.

 
Öykü Arin'in 'Disneyland' hayali
 
Tartışma çıkmıştı: İzmir'deki Sıla konserine Bakanlık'tan hamle!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBSO Başkanı Yorgancılar'dan önemli uyarı: Huzur olmazsa başarı da olmaz!
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye ...
Büyükşehir ve iş dünyasından önemli adım: Sorunlara 'ortak akıl'la çözülecek
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar “İzmir iş dünyası ve Büyükşehir Belediyesi ...
İzmirli Başkanlar Volkswagen için çalışıyor
İzmir Başkanlar Kurulu Temmuz ayı toplantısını Ege Sanayicileri ve İş ...
 
İzmir Limanı'nda 1 Temmuz coşkusu
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 93. yılı, İzmir Limanı Yolcu ...
Aliağa için 'ulaşım master planı' çağrısı!
Aliağa ilçesindeki liman ile bağlantı yollarında nitelik ve nicelik sorunu ...
Mobilyada KDV indirimi ile istihdam beklentisi
MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Güleç "KDV indirimi yıl sonuna kadar sürdüğü ...
 
Türkiye-ABD Ekonomik İlişkileri İZTO’da değerlendirildi
Amerika ile Türkiye arasındaki ticaret hacmini arttırmak amacıyla, İzmir ...
EBSO Başkanı Yorgancılar: Sanayiciye yüklenmeyin
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar kur, ...
BDDK Denizbank'ın satışı için kararını verdi
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK), Denizbank'ın yüzde 99,85 ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva