HABERLER>İŞ DÜNYASI
20 Aralık 2019 Cuma - 09:37

EGEV’de Susam güven tazeledi

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı(EGEV) Genel Kurul Toplantısı İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odası konferans salonunda yapıldı. Mehmet Ali Susam’ın tek liste olarak katıldığı ve oybirliği ile tekrar başkanlık görevine seçildiği genel kurul toplantısının divan başkanlığını İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu yaptı. Genel Kurulda, Yönetim Kurulu ve denetim kurlu faaliyet raporları oy birliği ile onaylanırken,  Susam’ın en az 20 kişiden oluşacak Danışma Kurulu önerisi de kabul edildi.

EGEV’de Susam güven tazeledi

Toplantının açılış konuşmasını yapan EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, Ege Bölgesi’nin yeni uçuş rotaları, demiryolları ve coğrafi koşullarıyla Türkiye’nin lokomotifi olacağını söyledi. İzmir ve diğer illerdeki üniversitelerle işbirliği halinde olduklarını ve işbirliğinin arttırılması için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Susam, “Ege Bölgesi’nin istenilen noktaya gelmesi için tüm bileşenlerle beraber yerel ve merkezi yönetimlere stratejik planları kabul ettirmek ve uygulatmak için çalışıyoruz. Eğer projelerimizi merkezi yönetime kabul ettirirsek daha net sonuçlar alacağız. Ege Ekonomik Forum’u bölgemizin ihtiyaçlarını dile getirmek ve sıkıntıları ele almak için üçüncü kez yaptık. İstanbul ve Marmara Bölgesi ekonomik büyümesi artık durma noktasına gelmiştir fakat Ege Bölgesi ekonomik büyümeye müsait ve isteklidir. Bölgemiz içinde yer alan kalkınma ajanslarımız, odalarımız, borsalarımız ve sivil toplum örgütlerimizle Ege Bölgesi’ni daha iyi bir noktaya taşıyacağız. Türkiye çok güçlü ve önemli bir ülke, daha iyi bir ekonomiye sahip olabilmek için yerelden gelen kalkınma planlarına inanıyorum” dedi.

Birlik ve beraberlik çağrısı
EGEV’in bu noktaya gelmesinde fikir babalığı yapan kuruluşunda bu emek veren herkese teşekkür ettiğini belirten Susam,  “2017 yılında bana bu görevi verdiklerinde şeref ve onurla bu görevi yapma konusunda karar aldık ve yola çıktık. 3 yıldır bu görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. EGEV’i yeniden güçlü ve amaçlarına uygun bir vakıf haline getirmeyi hedefliyoruz.  Bundan sonraki süreçte ekonomik hayattaki Ege Bölgesindeki tüm talepleri toplayıp, koordine edip bunu hem yerel yönetim hem de merkezi yönetime sunarak bu talepleri kabul ettirecek adımlar atmaktır. Geçmişte bu çalışmaların hepsi yapıldı ve bunlardan örnek alındı. Kalkınma ajanslarının kurulması ile birlikte bölgedeki diğer illerimizde EGEV’in ilişkilerinde belirli bir gevşeme olduğu açık. Ama yeni dönem, yeni ihtiyaçlar ve yeni ekonominin durumu tek başımıza illerin ayrı ayrı merkezi hükümette veya bölgedeki kalkınmada çok başarılı olma şansını ortadan kaldırıyor. Birlikte olursak ve karar verirsek bölgesel kalkınmadaki inisiyatifimizi daha ön plana koyup merkezi hükümete iletebilirsek çok daha net sonuçlar alırız. Bundan sonraki süreçte çok daha iyi çalışmalara imza atacağız. Yeni dönemde yönetimimizi biraz daha takviye edip, daha güçlü bir hale getireceğiz. Denetim ve disiplin kurulunu kurduktan sonra asıl danışma kurulumuzu oluşturacağız. Danışma kurullarımızda bölgemizdeki 4  kalkınma ajansının genel sekreteri olacak. Önceki dönem başkanlarımız bu yapının içinde olacak. Odalarımız ve sivil toplum kuruluşlarında başkanları olacak. Her ilden danışma kurulunda isimler olacak. Daha ihtisaslaşmış bir şekilde görev yapacağız. Bir süre daha da görev yaparak bu görevi daha iyi yapacak olan genç arkadaşlarımıza bırakacağım” diye konuştu.

EGEV Yönetim Kurulu
Fahrettin Zobalı, Mehmet Kendirlioğlu, Okan Telaşeli, Kaya Üzen, İbrahim Tefenlili, İsmet Özotraç, Cahit Yayman, Koray Özcan, İsmail Karaman, Hasan Küçükkurt, Mehmet Ali Susam, Sıtkı Şükürer, Ayhan Baran, Moris Bencuya, Neptün Soyer, Hüseyin Porsuk, Prof. Dr. Semra Öncü, Gönül Soyoğul, Fadıl Sivri, Temel Aycan Şen, Taha Aksoy

EGEV Denetçiler Kurulu
Dr. Faruk Güler, Cemal Tükel, Canan Karaosmanoğlu 

 
Balçova'da üreten kadınlara destek
 
İzmir'den balon balığı önerisi: 1 kilo getirene 5 TL ödensin!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Neptün Soyer mi? 20 Aralık 2019 Cuma 10:39

Bravo Vallahi. Kadın hiçbir yerden eksik olmuyor!!!

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eylül ayı işsizlik rakamları açıklandı!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül 2019'a ilişkin iş gücü istatistiklerini ...
Gıda ihracatçıları hava kargo tarifelerinde indirim istiyor
Türkiye’nin taze meyve sebze ihracatında Rusya ve Avrupa pazarlarına bağımlılığını ...
Kamu sigorta şirketleri birleşiyor
Türkiye Varlık Fonu, sigortacılık ve bireysel emeklilik sektöründeki reformların ...
 
Özgener’den Çin’e “yatırım” daveti
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir ...
İzmir Başkanlar Kurulu’ndan Ege Ekonomik Forum’u büyütme kararı
İzmir Başkanlar Kurulu’nun Aralık ayı toplantısı Ege Ekonomiyi Geliştirme ...
Türk-İş: O ücretin altına masaya oturmayız!
TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay asgari ücret pazarlıklarıyla ilgili iddialı ...
 
EBSO Başkanı Yorgancılar'dan 'büyüme rakamı' yorumu
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar açıklanan büyüme rakamlarının umut verici ...
İTB'den ‘girişimcilere sıra dışı eğitimler’
İzmir Ticaret Borsası (İTB) iş birliğinde, İzmir Borsa Akademi çatısı ...
Marble İzmir'den marka hamlesi
Türk doğal taş ve mermer sektörünün dünyaya açılan kapısı MARBLE İzmir’in ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva