HABERLER>POLİTİKA
13 Ekim 2013 Pazar - 15:13

Egemen Bağış’tan ‘dekolte’ çıkışı: Şık olmadı!

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in bir televizyon sunucusuna ilişkin sözleriyle ilgili olarak, "Gerçekten de zamanlaması da tavrı da belki şık olmadı diyebiliriz" dedi.

Egemen Bağış’tan ‘dekolte’ çıkışı: Şık olmadı!

İSTANBUL - Bir televizyon programına konuk olan Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketinin önemine değinerek, bu paketle birlikte Türkiye'de birilerinin başkasının yaşam tarzına karışmasının suç haline geldiğini vurguladı. Türkiye'de başörtüsüyle ilgili sıkıntılar yaşayan kişilerin sorunlarının artık çözüleceğini belirten Bağış, kamuda başörtülülerin de çalışabileceğini hatırlattı.
 
Paketle başörtüsü kullanmayan birini başörtüsü kullanmaya zorlamanın da hapisle cezalandırılacak bir suç haline getirildiğinin altını çizen Bağış, "Aslında bu, Türkiye'deki birtakım kesimlerin o gizli korkularını, tedirginliklerini ortadan kaldırmak adına çok önemli bir adım. Bu ülkede herkes dilediği gibi yaşayacak. Zaten öyleydi. Yani bütün o baskılara rağmen ne Aleviler Sünnileri Alevileştirebildi, ne Sünniler Alevileri Sünnileştirebildi" diye konuştu.
 
'ŞIK OLMADI DİYEBİLİRİZ'
Bağış, Hüseyin Çelik'in sözleri nedeniyle Gözde Kansu'nun işine son verildiği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine de şunları söyledi: "Sayın genel başkan yardımcımızın şahsi düşüncesini paylaşması belki zamanlama olarak yanlış oldu. Çünkü kanalın aldığı kararın onun sözüyle alınmış gibi bir intiba çıktı ki kanal açıklamalar yaptı. Bu kendi performansıyla ilgili bir şey. Ama şöyle bir dönüp baktığımızda gerçekten de zamanlaması da tavrı da belki şık olmadı diyebiliriz. Çünkü Türkiye'nin imajı, ben devamlı onu denetlemek ve gözetlemek durumundayım, Amerika'da Avrupa'da birçok yerde bu konu haber oldu ve Türkiye'de sanki bir yasakçı zihniyet varmış gibi. Ama başbakanın yaptığı açıklama bu kadar haber olmadı. Asıl altını çizmemiz gereken, Türkiye'de kimsenin yaşam tarzına, kılığına kıyafetine, yediğine içtiğine, okuduğu kitaba, kiminle dostluk yapacağına karışılmayacak. Bu yasayla güvence altına alınıyor. Diğeri bir yorumdur ama yaşam tarzına karışmayı suç kabul eden bir kanun geliyor."
 
'RÖ' TWEETİ
Bağış, geçen günlerde yanlışlıkla attığı bir tweetin 18 bin 500 kişi tarafından takipçileriyle paylaşıldığını anlatarak, "'Tuş kilidi açık kaldığı için atılmış bir tweet. Silecektim ama baktım gençlere pazar eğlencesi olmuş, vazgeçtim' diye bir açıklama yazdım, o da 7 bin 500 kişi tarafından retweet almış" diye konuştu.
 
Twitter'da çok takipçisi olmasının nedenlerinden birisinin duygularını olduğu gibi dile getirmesi olarak gösteren Bağış, devlet adamı olarak değil etten, kemikten bir insan olarak yazdığını ve insanların da samimi buldukları için takip ettiklerini anlattı. Yanlışlıkla atılan bir mesajın pazar günü hem insanların yüzüne bir gülümseme koyduğunu, hem de birçok kişinin aklına gelmeyecek kadar çok farklı yorum üretmesine vesile olduğunu kaydeden Bağış, "Bir saat içinde 'Rö' üzerine kurgulanmış karikatürler, grafikler çıktı. Hayret ettim. Gerçekten de gençlerimizin ne kadar maharetli olduğunu o vesileyle de görmüş oldum" ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
14 Ekim 2013 Pazartesi 00:18

"...yani bütün o baskılara rağmen ne Aleviler Sünnileri Alevileştirebildi, ne Sünniler Alevileri Sünnileştirebildi" diye konuştu. Sayın Bağış, alevilerin başka inançta olanları kendi inançına çekme, asilime etme gibi bir derdi yok, tarihte de olmadı.Aleviler in tek istediği kendi inançlarını, kültürünü, ritüellerini özgürce yaşayabilmeleri...sadece kendileri değil tüm dinlerin, inançların aynı özgürlük ortamını yaşamalarıdır. Yüzyıllardır bunun mücadelesini veriyorlar. Bırakın aleviler kendilerini tanımlasın...Siz alevileri tanımlamayın, aleviler hiç bir inancı tanımlamıyor. herkes kendini nasıl ifade edebiliyorsa, nasıl tanımlıyorsa olduğu gibi kabul ediyorlar. Ayrıca sunniler alevileri sunnileştirmek, asimile etmek istemiyor. Alvilerle, alevi inancıyla derdi olan sunni iktidarlar, devlet yönetimini ele geçiren sunnilerdir. Yoksa sıradan halkın birbiriyle alıp veremediği, neye inanıp neye inanmadığı gibi bir derdi yok.

Yorumu oyla      12      5  
TC. Öz Vatandaş. 13 Ekim 2013 Pazar 23:41

Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketinin önemine değinerek, bu paketle birlikte Türkiye'de birilerinin başkasının yaşam tarzına karışmasının suç haline geldiğini vurguladı... Peki bu yapılan hareket yaşam tarzına müdahale değilmi, size ne kızın dekoltesinden, sizin gözleriniz başka yere bakmayı bilmiyormu. Sizin allah bir dediğinize inan gerisini salla gitsin. Kimsenin yaşam biçimi ve tarzına karışmıyoruz, karışmayacağız dediniz yatak odasına girip kaç çocuk yapılacağını telkin ettiniz, içkisine sigarasına karıştınız sınır getirdiniz, andımızı yasakladınız içinde sakıncalı cümleler var çağ dışı dediniz. siz bunları yaptınız ve hala karışmıyoruz diyorsunuz, peki karışsanız ne yapacaksınız acaba, milleti birde falakaya yatırın tam olsun. sizin bu yaptığınıza baskı, zulüm denmez ise ne denir, bu milleti sen ben diye ayrıştırdınız, alevi, kürt, Türk diye saflara ayırdınız. bu sizin yaptığınızı hiç bir müslüman içine sindiremez, allahınızdan bulun diyorum.

Yorumu oyla      12      5  
müdahale 13 Ekim 2013 Pazar 19:51

Hani yaşam biçimine müdahale etmeyecektiniz.. Hani herkes giyim ve kuşamında özgür olmalı diyordunuz..işiniz gücünüzün takiyye olduğu her geçen gün belirgin olarak ortaya çıkıyor... İzmirden uzak durun.. Size teslim olmayacak izmir.

Yorumu oyla      20      6  
Çekirge 3 13 Ekim 2013 Pazar 15:48

"Gerçek yüzümüzü zamansız gösterdik, alıştıra alıştıra yapmamız lazım" DİYOR...

Yorumu oyla      23      7  
miisafiir 13 Ekim 2013 Pazar 15:38

kanal sunucunun performasından memnun kalmamış:))

Yorumu oyla      18      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli o ismi sildi!
Her fırsatta, “Gönlümde Büyükşehir var” diyen ancak MHP’nin Ankara Büyükşehir ...
Karşıyaka aday adayı Sarıgöl’den sert 'Şemikler' çıkışı
AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Ekrem Sarıgöl, İzmir Büyükşehir ...
Cumhurbaşkanı Gül’den bir ilk: Görev başındayken…
Görev başındayken Hacca gidecek ilk Türk Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül, İfrat Haccı yapacak.
 
Anayasa masası: AK Parti’den CHP’ye 'tutuklu vekil' resti
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında Anayasa Uzlaşma ...
Bakan Bağış'tan dış basına Erdoğan yanıtı
International Herald Tribune yanıt veren AB Bakanı Egemen Bağış, "Başbakanımız ...
Tekin'den Gaziemir'de anlamlı bayram mesajı
CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşmada konuşan ...
 
CHP İzmir’e bin taze kan: Rozetler Tekin’den
CHP’ye katılan yaklaşık bin kişi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde ...
CHP Bayraklı’da bayram krizi!
Bayramla törenlerini Kurban Bayramı’ndan önce yaparak il ve ilçelerde ...
CHP’de bayramlaşma gündemi seçim: Kim/ne mesaj verdi?
Bayramlaşma töreninde konuşan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, yerel seçimlerde ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva