HABERLER>TURİZM
17 Mayıs 2020 Pazar - 12:00

Egeli turizmcilerden Çeşme Projesi'ne destek: Çeşme Projesi yağmayı engelleyecek korumacı proje

Egeli turizmciler, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un “dünyada örnek gösterilecek bir proje” olarak değerlendirdiği “Ege Turizm Merkezi - Çeşme Projesi”ne desteklerinin sürdüğünü açıkladı. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, "Bu proje Çeşme'yi dünyanın sayılı destinasyonları arasına almakla kalmayacak, bölgeyi korumaya alacak, hoyratça yağmalanmasını da engelleyecek" dedi.

Egeli turizmcilerden Çeşme Projesi ne destek: Çeşme Projesi yağmayı engelleyecek korumacı proje

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ocak ayında İstanbul’da düzenlenen bir toplantıda Çeşme ve Didim’de doğaya saygılı ve yatay mimarinin uygulanacağı iki büyük proje üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca hazırlanan “Ege Turizm Merkezi - Çeşme Projesi”nin ayrıntıları Şubat ayında Bakan Ersoy tarafından kamuoyuyla paylaşmıştı.

Mart ayında İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen “Ege Turizm Planı Değerlendirme Toplantısı”nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege turizminin, genel turizm pastasında hak ettiği yeri alması için çalışma başlattıklarını söylemişti. “Ege Turizm Merkezi - Çeşme” ve “Ege Turizm Merkezi - Didim” olmak üzere iki proje hazırladıklarını anlatan Ersoy, bunlardan ilkinin Çeşme etabı olduğunu, dünyaya örnek olacak, parmakla gösterilecek bir proje hazırlandığını dile getirmişti.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, 15 Mayıs 2020 Cuma günü Çeşme'de düzenlenen toplantıda İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, üniversiteler ve turizmle ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Ersoy, bugünün turizmine değil, gelecek 50 yılın turizmine hitap eden bir konsept yaratmayı amaçladığını belirttiği projeyle ilgili toplantıların bakanlığın koordinasyonunda devam edeceğini anlattı.

Ege Turizm Merkezi - Çeşme Projesi ile ilgili komisyon oluşturulan toplantıya katılan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, "Devletin korumacılık ruhunun ortaya çıktığı bu projeyi destekliyoruz" dedi. Devletin ilk kez böyle koruma ve kalkındırmayı amaçlan bir projeyle ortaya çıktığını vurgulayan İşler, şu görüşleri dile getirdi:

"Bu proje bölgeyi ranta açmayacağı gibi Çeşme Yarımadası'nı korumaya alacak. Çeşme'yi dünyanın sayılı destinasyonları arasına almakla kalmayacak, hoyratça yağmalanmasını engelleyecek bir proje. Proje alanının yaklaşık yüzde 93,5'i kamu alanı. Proje kapsamında sahiller, geniş bir band genel kullanıma açık olacak. Denize sıfır turizm tesisi yapılmayacak. Spor turizmi alanları, termal ve sağlık turizmi merkezleri, agro turizm, doğa turizmi, kültür - sanat mekanları ve sergi salonları, kongre, fuar ve etkinlik merkezleri tesislerin arkasındaki alanlarda yer alacak. Eğlence alanlarıyla dinlence alanları birbirinden ayıran proje yıllardır tartışmalarla süren bir sorunu da çözüme kavuşturacak."

Projenin çevreye duyarlı yaklaşımla hazırlandığını, doğayla uyumlu, ağaç boyunu geçmeyecek yapılaşmanın ve yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanmanın öngörüldüğünü anlatan Mehmet İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu proje, neredeyse 2.5 aya sıkıştırılmış bölge turizminin önünü açacak, Çeşme'yi 12 ay turizm yapılacağı bir destinasyon haline getirecek. İzmir turizmini atağa kaldıracak, İzmir’in turizm pastasından daha fazla pay almasını sağlayacak. Bölgede işsizliğin ulaştığı nokta biliniyor. Bu proje işsizlik sorununa da önemli ölçüde çözüm getirecek. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy'un projenin hayata geçirilmesi konusundaki kararlı tutumunu saygıyla karşılıyor, yenilikçi Çeşme Projesi’ni destekliyoruz."

 
Korona savaşını kaybetti: İYİ Parti İzmir'i sarsan ölüm!
 
İzmir doğal yaşamla bütünleşecek
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
martaval 17 Mayıs 2020 Pazar 16:24

Proje kimin eseri? Proje sahibinin bugüne kadar halkın yararına bir eseri var mı? Deli Dumrul köprüleri de proje sahibinin eseri mi? Sen, eyy turizmci abi, kimlerin pazarlamacısı olarak konuşuyorsun? Proje bitiminde sen ve arkadaşların kazanacak, peki ben İzmirli sıradan vatandaş, girdiğim sahilden denize girebilecek miyim? Kaç para ödemem gerekecek? O zaman neden benim yararımaymnış gibi pazarlıyorsun? Salak mıyım ben senin zenginliğine, kendi yoksulluğuma sevinecek?

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Daha önce gelen her turiste mektup gönderecekler
Koronavirüs salgını nedeniyle etkilenen turizm sektörünü normalleşme süreciyle ...
Korona sonrası otellerde anahtarsız tatil
Haziran ayından itibaren müşteri kabul etmeye hazırlanan Antalya'daki ...
İspanya'da plajlar randevuyla hizmet verecek
Ülkeler yeni tip Koronavirüs (Covid-19) etkisini sürdürürken aşamalı olarak ...
 
5 yıldızlı 2 halk plajında ücretsiz hizmet
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Antalya'da planlamaları tamamlanan 5 yıldızlı ...
Turistler en çok Vuhan'ı görmek istiyor!
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının başladığı Çin'de Sosyal ...
OECD: Uluslararası turizm ekonomisi yüzde 45-70 daralabilir
OECD, Kovid-19 salgınının turizm ekonomisi için "eşi benzeri görülmemiş" ...
 
ÇEŞTOB Başkanı Demir: Çeşme'nin atmosferi koronavirüse uygun değil!
Çeşme'nin atmosferinin koronavirüse uygun olmadığını söyleyen Çeşme Turistik ...
Otellerden koronavirüs dayanışması!
Türkiye Otelciler Birliği, Avrupa'da başlatılan ve corona virüsten etkilenen ...
Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü için turizm planı!
Türkiye'nin en büyük tatlı su gölleri arasında olan Beyşehir Gölü kenarındaki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva