HABERLER>SAĞLIK
1 Ağustos 2012 Çarşamba - 13:59

Egeli sucular: Kimse vatandaşa çeşme suyu içiremez

Su tartışmalarına Ege Bölgesi’deki 20 üretici firmayı temsil eden EGESUDER (Ege Bölgesi Amabalajlı Su Üreticileri Derneği)’de katıldı. Dernek başkanı Bakırcıoğlu zaten her ay denetlendiklerini belirterek, ‘Vatandaş bu saatten şebeke suyu içmez” dedi.

Egeli sucular: Kimse vatandaşa çeşme suyu içiremez

İZMİR - Dernek Başkanı Ahmet Bakırcıoğlu, “ ‘Polikarbon içeren ambalajlı su sağlıksız’ diyenler, daha sağlıklı ve ekonomik bir alternatif ortaya koysun. Bu saatten sonra kimse vatandaşa klorla temizlenen şebeke suyunu içiremez.” diye konuştu.

Son günlerin en önemli tartışma konularından biri olan ambalajlı sularla ile ilgili bir açıklamada EGESUDER geldi. Dernek Başkanı Ahmet Bakırcıoğlu, ambalajlı suların kaynaktan ve fabrikadan çıkışta %99 temiz olduğunu belirterek, “Aksi halde tüm fabrikalar kapanırdı. Çünkü Sağlık Bakanlığı her ay denetleme yapıyor” dedi.

Son günlerde tartışılan konularla ilgili olağanüstü bir durum olmadığını söyleyen Ahmet Bakırcıoğlu, “Biz polikarbonla konosunda üzerimize düşen herşeyi yaparız. Ama kimse unutmasın ki; şehir şebeke sularının temizliğinde insan sağlığına zararları bilimsel olarak kanıtlanmış ve kansere neden olduğu bilinen klor kullanılıyor. Ambalajlı su üriticilerinin klor kullanması ise yasak. ‘Ambalajlı sular sağlıklı değil’ diyen değerli profesörlemize sesleniyorum. Polikarbon şikayet ediyorsanız, daha sağlıklı ve ekonomik olan bir alternatif ortaya koyun. İddialı bir açıklama olacak ama, kimse bu saatten sonra çeşme suyu içmez. Çünkü vatandaş artık şebeke suyundan daha sağlıklı olan ambalajlı suyun tadından vazgeçmez. Yapılan spekülasyonlar vatandaşın kafasını karıştırmak ve fiyatları yükseltmekten başka bir şeye yaramaz” diye konuştu.

Sektör olarak özeleştiri de yapan Bakırcıoğlu, en önemli sorunlarının fabrikadan çıkan temiz suyun son tüketiciye ulaşması sürecinde yaşandığına dikkat çekerek, “İşte bu eksiklerimizi gidermemiz gerekiyor. Üretilen su, fabrikadan çıktıktan sonra kesinlikle güneşe maruz kalmamalı. EGESUDER olarak bu sorunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Öncelikli amacımız; suyun fabrikan çıkışı ile tüketiviye ulaşması arasındaki zinciri en sağlıklı hale getirmek.” dedi.

Kapalı araçlarla taşınması gereken suyun kesinlikle tüplerle yanyana satılmaması gerektiğini ifade eden EGESUDER Başkanı Bakırcıoğlu, bir diğer sıkıntının da market ve bakkallar aracılığı ile son tüketiciye ulaşan damacanalı sular olduğunu söyledi. “Su işi ehil insanların elinde olmalı” diyen Ahmat Bakırcıoğlu, “Bakkallar marketler suları ya diğer örünlerle yanyana ya da güneşin altında tutuyor. Kısacası su fabrikadan halka tamamen güneş görmeden ulaşmalı” ifadelerini kullandı.

Damacanaların temizliğinin çok önemli olduğunu söyleyen EGESUDER Başkanı, dernek olarak bir damacanaya 60’dan fazla dolum yapılmasına izin vermeyeceklerini, barkotlama sistemi ile denetleme yapacaklarını söyledi. Damaca temizliği konusunda müşterilere de önemli görevler düştüğünü belirten Ahmet Bakırcıoğlu, “Tüketici damacanasını mutlaka zamanınında ve kapağını kapatarak teslim etmeli. Damacanaya kesinlikle şebeke suyu doldurmamalı” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
5 Mayıs 2016 Perşembe 10:49

Slm, Ne yazık ki işçilerin aylıklarını düzenli ödeme yapamıyorsunuz.Bir de iş adamı olacaksınız yazık.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
5 burun spreyine toplatma kararı
Sağlık Bakanlığı Avrupa İlaç Ajansı'nın kararı doğrultusunda kemik erimesi ...
İzmir’de doktor çığlığı: Kadrolar boş horlamaya koş!
İzmir Tabip Odası Başkanı Opr. Dr. Suat Kaptaner kentin sağlık sorunları ...
Kanserde erken teşhisin önemini unutmayın!
İzmir Üniversitesi Medical Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer ...
 
Özel hastane ve vatandaşlara kötü haber
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), üyelerinin özel hastaneye gitmelerini kısıtlayabilecek. ...
Su şişeleri ve damacanalar nasıl temizleniyor?
Sağlık Bakanlığı'ndan damacana sularla ilgili beklenen açıklama hafta ...
Sağlıksız suyun adresi de açıklanacak
Sağlığa uygun olmayan damacana su firmalarını teşhir ettiklerini hatırlatan ...
 
Damacana suyunda 5 marka sağlıksız çıktı
Sağlık Bakanlığı, İstanbul'da 5 markayı sağlığa uygunsuz buldu.
Kuşadası tarihine geçen ameliyat
Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kuşadası ve çevresinde ...
Oruç sigarayı bırakmak için fırsat olabilir
Oruç tutan tiryakiler için Ramazan ayı bağımlılıktan ömür boyu kurtulmak ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva