HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Ekim 2012 Salı - 15:52

Egeli Belediyeler’den Bütünşehir’e ‘karşı’ bildiri

Birlik, Meclis’e gönderilen Büyükşehir Yasa Tasarısı’na karşı bildiri için harekete geçti. Toplantıya başkanlık eden Büyükşehir Belediye Başkanı beldelerin kapanmasına karşı çıkarken, Ege’de büyükşehir statüsüne geçecek 5 kentin bundan yararlanacağını söyledi.

Egeli Belediyeler’den Bütünşehir’e ‘karşı’ bildiri

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ – Ege Belediyeler Birliği toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun idaresinde İzmir’de gerçekleştirildi. Toplantıda gündem Meclis’e gönderilen Bütünşehir Yasa Tasarısı’ydı… Zirveden tasarıya karşı bildiri kararı çıktı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Ege’deki bu 5 belediyenin büyükşehir olmasının ardından il özel idarelerin de kapanmasıyla yeniden organize olabileceklerini belirtti.

MANİSA VE DENİZLİ BÜYÜYECEK
Kocaoğlu konuşmasında, “Büyükşehir belediyesi olunca İl özel idareler kapanınca bu belediyeler yeniden organize olacak, gelirleri artacak. Örneğin Manisa Belediyesi’nin çok büyüyeceğini düşünüyorum. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin (Eğer gelirleri Manisa’da kalıyorsa) gelirleri nedeniyle çok büyüyecek. Denizli de büyüyecek. Bu belediyeler iyi yönetimle de işlerini tıkır tıkır yaparlar” dedi.

Büyükşehir olunması halinde Ege’deki illerde hizmetin artacağını da kaydeden Kocaoğlu, “Ege’deki illerde hizmet artar. Kaynak yaratımında sorun olmaz çünkü iş adamları vergisini düzgün veriyor. Belediye başkanları kendi üçleriyle sorunları çözerler. Planlama ve ülkenin geleceği açısından büyükşehir belediyesi olunmasında geç kalınmıştır ama sorun beldelerin kapanmasıdır” diye konuştu.


‘ALAÇATI’NIN NE ZARARI VAR?’
Kocaoğlu yerel yönetimlerin tek kriterle dizayn edilemeyeceği vurgusu yaptı. Beldelerin kapatılmadan önce tarihi ve kültürel kriterlerinin ele alınması gerektiğini söyleyen Kocaoğlu, “Tarihimize sahip çıkalım diyoruz Aydınoğulları beyliğinin başkanı Birgi’yi kapatıyoruz. İzmir’in en eski belediyelerinden biri olan Yeni Foça’yı kapatıyoruz. Bir Alaçatı bırakın Türkiye’yi dünyaya mal oldu. Bu Alaçatı belediyesinin ne zararı var? Bir belediye başkanın hemşerisine bulunduğu özveriyi parayla hiçbir bürokrata yaptıramazsınız. Oranın halkı bir saatte hiçbir bürokratın telefonunu kapısını çalamaz. Belde ve ilçe belediye başkanlarımız kentte o bölgelerin her şeyidir. Vatandaş istediği zaman arar, cenazesine, düğününe gider, sorunu çözer. Başkanın olanakları sınırlıysa en azından rehberlik, elçilik yapacaktır” ifadelerini kullandı.

KAPATILMASIN AMA…
Kocaoğlu beldelerin kapatılmasına karşı olduğunu ancak bazı bölgelerde tek çatı altında toplanabileceğini de ifade etti. Kocaoğlu, “Şunu da gönlüm kabul etmiyor. Özdere, Gümüldür Ürkmez, Doğanbey…  4 belde fazla… 2 belediye de fazla... Birleşsin tek olsun. Ayrancılar- Yazıbaşı-Pancar tek belediye olsun. Ama tek faktör doğru değil. Bunun çeşitli kriterlerle belediye başkanlığını kaybetmeden, geçen dönem 57 başkanla çalıştık. 38 tanesi beldeydi. Her ay hangi beldede ne oldu takip edebiliyordum bedava, gitmeden… Şimdi takip edemiyorum. Çok önemli... Büyükşehir gibi sınırların büyüdüğü bir yerde belde belediye başkanları büyükşehirle elçilik yapsa sorunları aktarsa çok büyük bir görev... Bırakın az yaptı işini. Biz de karşı çıkışımızı bu. Bu yasa yukarıdan aşağıya inme” dedi.

BİLDİRİ NASIL OLACAK?
Kocaoğlu toplantıda yaptığı konuşmada hazırlanacak bildiri hakkında da bilgi verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, bildirinin ‘karşıyım’ mantığıyla hazırlanmayacağını, tüm belediye başkanlarına görüşlerini sorarak ortak bir metin hazırlayacaklarını da vurguladı.
 
Mordoğan Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, belde belediyelerin kapatılmasının uygun olmadığını bu durumun Ege Belediyeler Birliği olarak basın bildirisiyle yayınlanmasını önerdi. Bildiriyle TBMM’de görüşülecek kararda etkili olunabileceğini belirten Çakır, belde belediyelerin 24 saat yurttaşlarla içiçe olduğunu bürokratların yurttaşlarla ilişki kuramayacağını da kaydetti. Çakır, beldelerin kapatılmasıyla halkın mağdur olacağını da dile getirdi.

Bütünşehir Yasası tasarısının meclis geçmesi halinde 294 birlik üyesi belde belediyisinden 162’si kapanacak. Ayrıca Aydın, Manisa, Muğla, Balıkesir ve Denizli büyükşehir haline gelecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet başkaya 30 Ekim 2012 Salı 23:58

mantığa bakarmısın bütünşehirin eyeletşehirlerin alt yapısı olması konusunda hiç bir eleştiri yok.120 yıllık il genel meclisinin kapanmasına seviniyor.tam bir yeni chp mantığı

Yorumu oyla      11      6  
bütünşehir 30 Ekim 2012 Salı 23:18

YILLARIN BELEDİYELERİNİ KAPAT KÖY VE MAHALLE YAP. ORADA YAŞIYAN İNSANLARA BELEDİYEYİ ÇOK GÖR. YERİNDEN YÖNETİMİ UZAKTAN YÖNETİME DÖNDÜR. OY HESAPLARIYLA BUNU YAPIYORSANIZ BU BELEDİYELERİN BULUNDUĞU BELDELERDE VE BAĞLI KÖYLERDE ÜRETİCİ PERİŞAN... %1 OY BİLE BEKLEMEYİN.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere’de binler Cumhuriyet için yürüdü
Cumhuriyetin 89. Yıl kutlamaları için Narlıdere Belediyesi tarafından ...
Dikili’de coşkulu 29 Ekim kutlaması
Cumhuriyet Bayramı’nın 89. yıldönümü Dikili'de büyük coşkuyla kutlandı. ...
Çiğli Cumhuriyet’i Emre Aydın’la kutladı
Çiğli Belediyesi tarafından bir dizi coşkulu etkinlikle kutlanan 29 Ekim ...
 
İzmir’in Cumhuriyet’le yaşıt binası yeniden doğuyor
Konak Belediyesi restorasyon çalışmasıyla hayat bulan Basmane Tekel Tütün ...
Gaziemir ‘Leman Sam’la haykırdı: Yaşasın Cumhuriyet!
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği Cumhuriyet kortejinde 5 bin kişi yürüdü. ...
İzmir’de 29 Ekim’e muhteşem final: En az 100 bin meşaleli!
Kentin tüm ilçeleri Cumhuriyetin 89.yılı kutlamaları çerçevesinde muhteşem ...
 
Selçuk Cumhuriyet için yürüdü
İzmir’in Selçuk İlçesi'nde, on binlerin katılımıyla Fener alayı düzenlendi.
Özdere'ye 5 milyonluk 'hayat öpücüğü'
Özdere’nin Ortaköy Mahallesi’nde şebeke yenilemesini tamamlayan İzmir ...
Kordon'da unutulmaz gece: Onbinlerce meşale,konser ve dans!
İzmir’deki Cumhuriyet coşkusu, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva