HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
9 Ekim 2015 Cuma - 12:25

EgeArt'ta geri sayım başladı: Dünya'nın sanatı İzmir'de buluşuyor

6. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri, alanında dünyaca ünlü uluslararası sanatçıları ve sanata tutkun olan tüm sanatseverleri ‘Algısal Farklılaşma’ ana teması altında 4 - 13 Aralık 2015 tarihleri arasında İzmir’de buluşturacak.

EgeArt ta geri sayım başladı: Dünya nın sanatı İzmir de buluşuyor

İZMİR - Kültürlerarası etkileşimi arttırmak, sanat belleğini zenginleştirmek ve sanatın gelişimine katkı sağlamak üzere alanında dünyaca ünlü sanatçıların katılımı ile  on yıl önce başlayan EgeArt Sanat günleri bu yıl Ege Üniversitesi’nin, 60.yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde yer alıyor. 

4 - 13 Aralık 2015 tarihleri arasında 16 farklı etkinlik alanında gerçekleştirilecek olan 6.Uluslararası EgeArt Sanat Günleri; 26 ülkeden uluslararası sanatçıları 24 üniversiteden katılan akademisyenler, Türkiye’nin birçok ilinde eğitim gören yabancı uyruklu ve binlerce Türk öğrenci ve sanatseverler ile İzmir’de buluşturacak.

Ege Üniversitesi öncülüğünde birincisi 2005 yılında gerçekleştirilen EgeArt Sanat Günleri; iki yılda bir Aralık ayında Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi başta olmak üzere İzmir’in 16 farklı kültür merkezinde açılacak sergiler, düzenlenecek paneller, sunumlar, sahne etkinlikleri, yarışmalar ve çalıştaylar ile her yıl olduğu gibi bu yıl da kente yayılacak. 6. EgeArt Sanat Günleri’ni bir hafta içerisinde 100.000’i aşan sanatseverin izlemesi bekleniyor. 
 
2013 yılında ÇAĞSAV Kurum Onur Ödülü’nü alan, Mayıs 2015 itibari ile EFFE - Europe for Festivals, Avrupa Festivaller Birliğine kabul edilen ve Avrupa’da 31 ülkede tanıtımı yapılacak olan 6. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri ülkemizin tanıtımında önemli bir rol üstlenmektedir.
 
Türkiye’nin ve İzmir’in en önemli sanat etkinliklerinden birisi olan ve EgeArt  adıyla markalaşan sanat  günlerini geleneksel bir hale getirmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Ege Üniversitesi, bu yıl da birbirinden farklı, kaliteli, alanında tanınmış sanatçıları ve  eserlerini ülkemizde buluşturmak için hazırlıklarını tamamladı.
 
Ege Üniversite öncülüğünde, AKBANK ana sponsorluğunda, T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları, AB Bakanlığı, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Konak Belediyesi, Fransız Kültür Merkezi, Karşıyaka Spor Kulübü, Bosna- Hersek Fahri Konsolosluğu, İtalyan Konsolosluğu, Polonya Fahri Konsolosluğu, Slovakya Fahri Konsolosluğu ve Yaratıcı Çocuklar Derneği işbirliği ile düzenlenen EgeArt Sanat Günleri, iki hafta boyunca gerçekleştirilecek olan sergiler, konserler, dinletiler, sunumlar, paneller, konferanslar, tiyatro gösterimleri ve film gösterimleri ile İzmirli sanatseverlere tam anlamıyla bir sanatsal şölen yaşatacak.
26 Ülkeden 50 Sanatçı İzmir’de…

6.Uluslararası EgeArt Sanat Günleri’ne resim, baskı resim, heykel, seramik, cam, fotoğraf,  videoart  ve  kağıt sanatları ile güncel sanat dallarından Türkiye’nin yanı sıra 26  ülkeden 50 yabancı sanatçı katılıyor.
 
Amerika, Avusturya, Bangladeş, Belçika, Bosna- Hersek, Bulgaristan, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, İran, İspanya, İtalya, Kanada, Kore, Küba, Macaristan, Malezya, Mısır, Norveç, Polonya, Rusya, Tayland, Tayvan sanatçıların yer alacağı EgeArt’ta 2000’den fazla eser, İzmir’in farklı noktalarında bulunan kültür merkezlerinde ve sanat galerilerinde sergilenecektir.
 
Çağdaş Dönemin En Önemli Sanatçısı Daniel Buren İzmir Körfezi’nde…
Savaş sonrası dönemin en önemli çağdaş sanatçıları arasında yer alan Daniel Buren’in imzası haline gelmiş beyaz aralıklarla bölünen renkli çizgilerden oluşan tuval yelkenli tekne filosu 17 Ekim 2015 tarihinde Karşıyaka Spor Kulübü önünden başlayarak İzmir Körfezi’nde yarışacak. Yarışın hemen sonrasında, teknelerden sökülen ''yelken/tuvaller'' İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihi Havagazı Fabrikası’nda sergilenecek.
 
Daniel Buren Yelken Yarışı Sergisi bundan önce Berlin (1975); Cenevre (1979); Lozan (1980); Thun (1983); Villeneuve D'ascq (1998/99); Tel-Aviv (1999); Sevilla (2004); Grasmere (2005); Cenevre (2005)'; İstanbul ( 2011)’de sergilenmiştir.
 
Daniel Buren ve ekibi tarafından video ve fotoğraf çekimleri yapılacak olan yarışın katalog ve Video-Art CD’leri uluslararası müzelere ve sanat camiasına Daniel Buren tarafından dağıtılacaktır. Yelken yarışı ve sergisi Türkiye’nin ve İzmir’in tanıtılmasında büyük rol oynayacak.
 


“Usta’ya Saygı” ve “Yaşayan Anıt Sanatçılar”
 EgeArt Sanat Günleri’nde, Türk resim sanatına yaptığı katkılar nedeniyle;  Seyhun TOPUZ’a Onur Ödülü verilecek.  Öte yandan Azade KÖKER, Balkan Naci İSLİMYELİ, Bingül BAŞARIR, Füsun ONUR, Genco GÜLAN, Hale TENGER, Koray ARİŞ, Murat MOROVA, “Usta’ya Saygı” başlıklı sunumlar ve eserleri aracılığıyla izleyiciler ile buluşacaktır. Atilla ATAR, Ayfer KARAMANİ, Can GÖKNİL, Cuma OCAKLI, İbrahim BALABAN, Osman DİNÇ, Özdemir ALTAN ve Süleyman Saim TEKCAN gibi yaşayan duayen sanatçılar da birbirinden değerli eserlerini İzmirli sanatseverlere sunacaktır.
 
Sanata Nefes Aldıran Dünyaca Ünlü Sanatçı Sarkis
Çağdaş sanat çalışmalarıyla tüm dünyada tanınan ve sıkça adından söz ettiren Sarkis İzmirli  sanatseverler ile ilk kez bulaşacaktır. Stalker - İzdüşümü adlı ünlü filmden etkilenerek hazırlamış olduğu 40 adet suluboya tablolar Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’ndeki özel alanda sergilenecek ayrıca arzu eden sanatseverler filmi izleyecektir.
 
24 Üniversiteden Katılım İle Etkinliğin Akademik Yönü Desteklenecek
6.Uluslararası EgeArt Sanat Günleri, akademik katılımın da yüksek olduğu bir organizasyon olacak. 24 üniversitenin güzel sanatlar fakülteleri, eğitim fakülteleri ve yüksekokullarından akademisyenler “Sanatsal Çözümlere Akademik Yaklaşımlar” isimli sergi ile bir araya gelerek sanatı bilimsel bir platformda tartışma olanağı yakalayacaklardır.
 
Genç Yeteneklere Destek
Ünlü sanatçıları sanatseverlerle buluşturmayı hedefleyen Uluslararası EgeArt Sanat Günleri, genç yeteneklere destek olma amacını da taşıyor.  Genç yetenekleri desteklemek amacıyla       “ Dinamik Algı” EgeArt Genç Sanat Yarışması ile “Farkında Olmak ve Hoş Görmek” konulu  “Kısa Film Yarışması” , “Foto Maraton” ve “Video Maraton” yarışmaları düzenlenmiştir.
 
Tüm Etkinlikler Ücretsiz
6. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri boyunca düzenlenecek  paneller sunumlar, canlı performanslar, konserler, tiyatro gösterisi ücretsiz olarak İzmir’in 16 farklı noktasında bulunan kültür merkezi ve sergi salonlarında İzmirlilerin beğenisine sunulacak. 
 
 

 
Dışişleri Bakanlığından flaş açıklama: NATO’dan asker…
 
Nobel'de büyük sürpriz: 2015 Barış Ödülü...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 11 Ekim 2015 Pazar 17:41

sanat evrenseldir ve sanatçının eser yorumu sınırsızdır. bu yüzden sansüre tabi tutulmaması için devlet kurumları içinde olmamalıdır.bodrum bienalinde kaldırılan ABD.li sanatçının eseri gibi....

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli idealist gençler o baba için kısa film çekiyor
İzmir’de gençler çocuk ölümlerine ‘dur’ demek için farkındalık yaratmayı ...
Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi belli oldu
Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi Belaruslu yazar Svetlana Aleksiyeviç oldu.
Sanatçılardan 'teröre hayır kardeşliğe evet' kampanyası
Türkiye'nin önde gelen sanat kuruluşları, "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" ...
 
Edebiyatın yas günü: Sennur Sezer’i kaybettik
Şair, Yazar Sennur Sezer bu sabah hayatını kaybetti. 12 Haziran 1943'te ...
Konak’ta her pazartesi tiyatro var
Çocukları erken yaşta sanat ile buluşturmayı ve sanatı günlük yaşamlarının ...
Bornova’da sinema şöleni
Bornova Belediyesi, çoğu son dönemde çekilen Türk Sineması’nın seçme filmlerini ...
 
‘Tiyatro Oscarları’ Karşıyaka'da dağıtıldı
Türkiye’nin ’Tiyatro Oscarları’ olarak bilinen 15. Direklerarası Seyirci ...
Edebiyatın acı günü: 'Kurt' yetim kaldı!
İskandinav polisiyesi dendiğinde ilk akla gelen isimlerden olan Henning ...
Tomris İncer hayatını kaybetti
Son olarak Racon dizisi ile ekranlara gelen tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva