HABERLER>EGE
24 Ocak 2019 Perşembe - 12:51

Ege yağmur ve rüzgarla boğuşuyor!

Bodrum, Marmaris, Datça ve Kuşadası'nda dün akşamdan itibaren etkili olan lodos, günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Ege yağmur ve rüzgarla boğuşuyor!

Bodrum'da dün akşam saatlerinde başlayan ve zaman zaman hızını artıran fırtına, özellikle Yarımada'nın güney kısmında kalan Gümbet, Bitez, Ortakent, Yahşi ve İçmeler mahallelerinde etkili oldu. Buradaki sahilde bulunan yürüyüş yolları boşalırken, sahil kesiminde bazı bölgelerde dalgakıranlara çarpan dev dalgalar metrelerce yükseldi.

Bitez ve Ortakent koylarında bağlı bulunan 2 sandal ise battı. Bazı tekne sahipleri, gece boyunca teknelerinin başında nöbet tuttu. Sahilde bulunan işletmelerin sahipleri de masa ve sandalyelerini güvenli yerlere kaldırdı. Unutulan bazı masa ve sandalyeler fırtınayla sürüklendi. Bitez sahilinde dalgaların getirdiği kum ve taşlar yürüyüş yoluna kadar ulaştı. Zaman zaman hızı 90 kilometreye kadar ulaşan rüzgarın tam fırtınaya dönmesi Bodrumlulara zor anlar yaşattı. İlçede ara ara yağmur da etkili oldu.

Meteoroloji yetkilileri, lodos ve gök gürültülü sağanağın gece saatlerine kadar etkili olmasının beklendiğini kaydetti.

KUŞADASI
Kuşadası'nda bugün saat 11.00 sıralarında başlayan sağanak, yaklaşık 30 dakika etkili oldu.  Şiddetli yağmur sonrası, ilçe merkezi ile Davutlar ve Güzelçamlı mahallelerindeki cadde ve sokaklar yağmur sularıyla doldu. Atatürk Bulvarı ve otobüs terminali önündeki köprülü kavşak bağlantı yolları da yağıştan olumsuz etkilendi. Sürücüler yolda ilerlemekte güçlük çekerken, zor anlar yaşadı. Köprülü kavşak altındaki bazı yollar, kısa süreli ulaşıma kapandı. Bazı siteler ile alçak yerlerdeki yazlık evlerde su baskınları yaşandı. Kentte yağmur etkisini azaltarak, devam ediyor.

MARMARİS
Marmaris merkezde gece yarısı şiddetli rüzgarla birlikte yağmur etkisini artırdı. Gece boyunca limanlarda demirli teknelerin personeli, teyakkuz halinde bekledi. Dev dalgalar, Kordon ve Atatürk Caddesi'ndeki yürüyüş yolunu sular altında bıraktı. Yağmur nedeniyle zemini gevşeyen ağaç ya da kaya parçaları ise Marmaris- Gökova, Marmaris- Datça ve Marmaris-Turunç yollarına düştü. Bu yollarda, ulaşımda aksamalar meydana geldi. 

Günün ağarırken, bu kez saatteki hızı 52 kilometreye ulaşan fırtına etkili oldu. Fırtınanın etkisiyle şehir merkezindeki bazı apartmanların çatı katlarında bulunan uydu antenleri ve çatı izolasyon malzemeleri yola düştü. Çevredeki iş yerinin güvenlik kamerasına, izolasyon malzemelerinin çatıdan uçtuğu anlar yansıdı. Ana caddelerdeki bazı trafik levhaları devrilirken, çok sayıda iş yerinin camı kırıldı. Uzunyalı ve Yat Limanı mevkisinde bulunan işletmelerin sandalye ve masaları da rüzgarla savrulup, denize sürüklendi. Fırtına yüzünden Uzunyalı mevkisinde 5'er metre uzunluğundaki 3 balıkçı teknesi ise su alması sonucu battı.



Marmaris'e saat 10.00 sıralarında ise bu kez fındık büyüklüğünde dolu yağdı. 20 dakika aralıklarla 4 defa yağan dolu nedeniyle bazı binalardaki tenteler ve camlar kırıldı.

Yağmurun etkisinin azalmasıyla belediye ve kara yolları ekipleri, olumsuzluk yaşanan yerlerde çalışma başlattı. Çöpler yüzünden tıkanan rögarlar ve su kanalları temizlendi. Kara yolları ekipleri, yollara düşen kaya parçaları ile ağaç dallarını temizledi. Dolu nedeniyle 6 aracın hasar gördüğü ve 9 aracın da trafik kazasına karıştığı öğrenildi.

Meteoroloji yetkilileri, kentte 24 saatte, metrekareye 52,5 kilogram yağmur düştüğünü belirtti.

DATÇA
Datça'da fırtına hayatı olumsuz etkilerken, bu sabah saatteki hızı, 70 kilometreye kadar çıktı. Datça Belediye Limanı'na demirli olan, ABD bayraklı, 14 metre uzunluğundaki 'Anouk' adlı fiber teknenin kıç tarafı, fırtına yüzünden beton rıhtıma çarparak, hasara yol açtı. Beton rıhtım da hasar görürken, diğer teknelerin sahipleri ise kısa süreli panik yaşadı. Hasar gören teknenin sahibi limanda olmayınca çevrede bulunan denizcilerden Hasan Çıplak (36) ile arkadaşları, yardıma koştu. Bölgeye gelen Sahil Güvenlik ekipleri ile limandaki denizciler, teknenin tekrar rıhtıma çarpmaması için çalışma başlattı. Hasan Çıplak, "1968 yılında yapılan balıkçı barınağı ihtiyaca cevap vermemeye başladı. Datça Belediye Limanı'ndaki mendireğin uzatılmasını istiyoruz. Özellikle misafir tekneleri bu tür rüzgarlı havalarda zarar görüyor" dedi.(DHA)

 
Söke'de işten çıkarılan 77 işçi eylemde!
 
Beşiktaş ilk kez Para Ligi'nde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Söke'de işten çıkarılan 77 işçi eylemde!
Aydın'ın Söke ilçesindeki, turşu fabrikasında bir yıl içerinde 77 işçi ...
12 ayrı suçtan aranıyordu: Suç makinesi yakalandı!
Aydın'ın Söke ilçesinde, jandarma ekipleri yolda kimlik kontrolü yaptığı ...
Çöken duvar 4 otomobili yuttu!
Kuşadası'nda çöken bir istinat duvarının altında 4 otomobil kaldı.
 
Patlayıcıyı sosyal medya üzerinden satmaya çalıştı, yakalandı!
 Afyonkarahisar'da, sosyal medyadan el yapımı patlayıcı (EYP) satmaya çalışan şüpheli yakalandı.
Kan donduran olay: Bidondan bebek cesedi çıktı!
Denizli'nin Sarayköy ilçesinde plastik bidon içinde araziye atılmış bebek ...
Tesisten taşan sıcak su üzüm bağını haşladı
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde özel bir jeotermal enerji şirketine ait ...
 
Feci kaza: 1 ölü 18 yaralı!
Manisa'nın Selendi ilçesinde, fabrika işçilerini taşıyan minibüs ile otomobilin ...
Freni boşalan kamyon iş yerine çarptı!
Bodrum'da, freni boşalınca sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği ...
En ağır yük... Yürek yakan an...
Uşak'ta başı beşik korkulukları arasına sıkışarak yaşamını yitiren 2 yaşındaki ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva