HABERLER>SAĞLIK
1 Aralık 2018 Cumartesi - 11:05

Ege Üniversitesi, Türkiye’yi Avrupa’da ilk sıraya taşıdı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı ve Pediatrik Üroloji Bilim Dalı, Avrupa Tıpta Uzmanlık Birliği (UEMS) tarafından akredite edildi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı bu başarısı ile Türkiye’nin çocuk cerrahisi alanında eş yetkilendirilen eğitim merkezi sayısını 5’e yükselterek Türkiye’yi ilk sırada yer alan Almanya’ya ortak etti. UEMS temsilcileri Prof. Dr. Piotr Czauderna ve Prof. Dr. Zacharias Zachariou tarafından yapılan denetlemelerden geçen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı, yaptığı başarılı sunum ile “Eş Yet

Ege Üniversitesi, Türkiye’yi Avrupa’da ilk sıraya taşıdı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı’nı ziyaret eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,   “Üniversitemizin parlayan yıldızı Tıp Fakültemiz her geçen gün başarılarına yenisini ekliyor. Çocuk Cerrahisi Anabilim dalımız da Ege Üniversitesinin vizyonuna uygun olarak; köklü gelenekleri ve sağladığı kaliteli sağlık hizmeti ile aydınlık bir gelecek için var gücüyle çalışıyor.  Avrupa Tıpta Uzmanlık Birliği de buradaki çalışmaların uluslararası standartlarda olduğunu belgeledi. Uluslararası arenada  ülkemize bu gururu yaşatan akademisyenlerimizle gurur duyuyoruz” diye konuştu.  

Türkiye’nin ilk Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalının Ege Üniversitesinde kurulduğunu hatırlatan Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ata Erdener ise ‘‘Öğretim üyelerimizin önemli bir bölümü Avrupa Çocuk Cerrahisi Yeterlilik Belgesine (FEBPS) sahip. 2018 yılı itibariyle Avrupa Tıpta Uzmanlık Birliği  (UEMS) tarafından hem Çocuk Cerrahisi hem de Pediatrik Üroloji alanlarında ayrı ayrı olmak üzere değerlendirilip akredite edildik’’ dedi.

Akredite olunmasıyla birlikte ana bilim dalında verilen asistan eğitiminin Avrupa’daki merkezlerle aynı standartta olduğunun belgelendiğini vurgulayan Prof. Dr. Erdener ‘‘Bundan sonraki hedefimiz ise Avrupa’daki asistanları üniversitemizde ağırlayarak uzmanlık eğitimlerini burada almalarını sağlamak. Bu başarının arkasında anabilim dalımızın kuruluşunu sağlayan Merhum Hocamız Prof. Dr. İhsan Numanoğlu başta olmak üzere değerli hocalarımızın oluşturduğu başarı geleneği var. Bu başarıda emeği bulunan tüm hocalarımıza ve çalışma arkadaşlarıma, desteğini her an yanımızda hissettiğimiz Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a, dekanlık ve başhekimlik yönetimlerimize  teşekkür ediyorum’’ dedi.  

UEMS, 1.6 milyon hekimi temsil ediyor

UEMS,   Avrupa Birliği’nde Ulusal Tıpta Uzmanlık Derneklerini temsil eden ve 40 ülkeden üyesi olan bir organizasyon. Avrupa’daki en eski medikal organizasyon olan UEMS’in yapısında bulunan konseyler, 43 değişik uzmanlık alanındaki eğitim prensiplerinden ve bu uzmanlıkların Avrupa kurullarından sorumlu bulunuyor. UEMS, değişik dallardan toplam 1,6 milyondan fazla uzman hekimi temsil ederken Avrupa Komisyonu ve Parlamentosu, diğer bağımsız Avrupa tıbbi organizasyon ve dernekleriyle de güçlü ilişki içerisinde.

UEMS, yüksek kalitede sağlık hizmeti için standartlar belirleyerek Avrupa Birliği otorite ve kurumları ile Ulusal Tıp Derneklerine önerilerde bulunuyor.

 
İhracatta cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı!
 
Dilek havuzlu o kilise artık devletin!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Acı dolu hayatını resimle renklendirdi
Türkiye, bebekken, Kızılay'dan verilen kandan HIV bulaşan Y.O.'yu minik ...
Konak Belediyesi'nden ücretsiz AIDS testi
Konak Belediyesi’nin açtığı Gönüllü Danışmanlık ve Anonim HIV (AİDS) Test ...
Hanzade ÜNUZ sordu, Prof. Dr. İsa DURMAZ yanıtladı: Ben kalp tamircisiyim
Hanzade ÜNUZ sordu, Prof. Dr. İsa DURMAZ yanıtladı: Ben kalp tamircisiyim
 
İzmir'de işçiler Öykü için seferber oldu
İzmir'de lösemi tanısı konulan ve ilik nakli olmayı bekleyen 3.5 yaşındaki ...
İzmir'de şaşkına çeviren ameliyat!
İzmir'de karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran Zafer Dinçer'in safra ...
İzmir Barosu'ndan Öykü için bağış kampanyası
İzmir'de avukatlar ve adliye çalışanları, lösemi teşhisi konulan ve ilik ...
 
2 bin lösemili çocuk için kan bağışı çağrısı
İzmir Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ...
Minik Öykü için Karşıyaka'da yaşam kuyruğu
İzmir'de lösemi tanısı konulan ve ilik nakli olmayı bekleyen 3,5 yaşındaki ...
Karşıyaka’da bağışıklık güçlendirici seminer
Bu kışı hasta olmadan geçirmek, alerjileriyle başa çıkmak, olumlu düşünmenin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva