HABERLER>SAĞLIK
23 Ağustos 2018 Perşembe - 14:24

Ege Üniversitesi'nde organ bekleyen hastalara 'hayat hediyesi'

Ege Üniversitesi Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi hastalara bayram sevinci yaşattı. Kurban Bayram tatilinde de organ nakillerine devam eden merkezde 3 hastaya böbrek, 2 hastaya da karaciğer nakledildi.

Ege Üniversitesi nde organ bekleyen hastalara  hayat hediyesi

Organ naklinde Türkiye'nin referans merkezi olan  Ege Üniversitesi Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi kurban bayramında da önemli başarılara imza attı. İzmir ve Denizli’de yaşamını yitiren 3 kişinin bağışlanan organları ile  5  hastahayata tutundu. 
 

 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin organ naklinde bir referans merkezi olduğunu hatırlatan EÜ Rektörü Prof.Dr. Necdet Budak " Organ naklinde tüm branşlarda nakil yapabilen tek merkez olarak ülkemizin referans hastanesi durumundayız.  Hastanemizde verilen sağlık hizmetinin yanı sıra devam eden klinik çalışmalar açısından da ülkemizde en çok klinik araştırma yapan kuruluşların başında geliyoruz. Hocalarımızın gece gündüz ve tatil demeden hastalarımıza şifa dağıtması ise bizleri gururlandırıyor.  Kurban Bayramında bizlere ve hastalarımıza bir bayram sevinci daha yaşattıkları için bu önemli operasyonlarda görev alan tüm çalışanlarımıza  teşekkür ediyorum. Ege Üniversitesinin geleneğinde olan çalışma azmi ve insana verilen değerin bir örneğini daha yaşattılar. Organlarını bağışlayarak böylesine kutsal bir davranışta bulunan vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.

EÜ Rektör Yrd. ve Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Kutsal Turhan ise merkezin, Türkiye’nin en eski ve büyük organ nakli merkezlerinden birisi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Turhan merkezde karaciğer naklinin ilk olarak 1994 yılında başladığını ifade ederek şöyle konuştu:“ Karaciğer nakli programımız yaklaşık 24 yıldır üniversitemizde başarıyla devam etmektedir. Yıllık yaklaşık 100 nakil sayısı ile ülkemizin önemli merkezlerinden biri konumundayız. Bu başarımızın yanında  organ naklinin  her alanında deneyimli bir kadroya sahibiz. Merkezimiz aynı zamanda bir eğitim üssü konumunda ve şu anda Türkiye’deki pek çok karaciğer nakli merkezinde Ege üniversitesinden eğitim almış profesyoneller çalışıyor. Merkezimizi Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın desteğiyle yakın gelecekte  hem eğitim hem de hizmet anlamında ülkemizin ihtiyacını karşılar konuma getireceğiz. Ve bu çıtayı daha da yükselterek merkezimizi sağlık turizminin bir parçası yapacak ve yurtdışı hastalara da hizmet verebilecek donanıma ulaşacağız. Tüm bu çalışmalarımızın yanında  organ naklinde bir ekol olan merkezimiz mesai sınırlaması olmadan çalışmalarını sürdürüyor. Son nakillerimizde de bu durumu göstermenin haklı gururunu yaşıyoruz. Değerli hocalarımıza ve ekiplerine bu  özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

“ORGAN NAKLİNDE TATİL YOKTUR, HASTA VE NAKİL VARDIR
Merkezin Karaciğer Nakil sorumlusu Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Zeytunlu da organ naklinin dünyadaki en büyük cerrahi operasyonları bünyesinde barındırdığını belirterek “ Organ naklinin ülkemiz için katma değer yaratabilecek potansiyeli var. Ve biz çok çalışarak bu potansiyeli arttırmayı hedefliyoruz. Merkezimizin geleneği ve çalışan yapısı bu katma değeri üretebilecek donanıma sahip. Organ naklinde tatil, mesai, bayram hiçbir sınırlama olmadan  sadece nakil ve hastanın sağlığına odaklanmış bir ekibiz” dedi.

Böbrek Nakil Sorumlusu Doç. Dr. Taylan Özgür Sezer de nakillerin başarılı geçtiğini söyledi. Doç. Dr. Sezer, bayram tatilinde organ nakli bekleyen hastalarımızı sağlığına kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Burada önemli olan konuların başında donörlerimizin ve ailelerinin duyarlılığı geliyor. Daha fazla hastayı sağlığına kavuşturmak için toplumumuzda organ nakli farkındalığının artmasını diliyoruz” dedi.

YILLARDIR BEKLEYEN HASTALARA BAYRAM SEVİNCİ 
 
İzmir’de özel bir hastanede kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden 47 yaşındaki erkek donörün karaciğeri ve 2 böbreği  organ nakli bekleyen 3 hastaya nakledildi. Donörün karaciğeri 5 yıldır karaciğer sirozu tanısı konulan  Aynur Derici’ye (47) böbrekleri ise 19 yıldır diyaliz hastası olan Hatice Çakırsu’ya (61) ve 9 yıldır diyaliz hastası olan Ayşegül Çevik’e(42) nakledildi.

Yine  İzmir’de özel bir hastanede, vefat eden 68 yaşındaki erkek donörün karaciğeri,  acil nakil ihtiyacı olan İsmail Mucık’a(59) nakledilirken Denizli’de  beyin kanaması nedeniyle  hayatını kaybeden 49 yaşındaki kadın donörün böbreği ise 11 yıldır diyaliz hastası olan Meryem Tokkaş’a (41) nakledildi.

Kadavradan alınan nakillerle gerçekleştirilen operasyonlarda hastaların sağlık durumları her geçen gün iyiye gidiyor. Hastalar, kendilerine ikinci hayatı sunan Ege Üniversitesi cerrahlarına ve operasyonlarda görev alan sağlık çalışanlarına  teşekkür etti.

 

 
Kahreden son yolculuk: Boğularak öldüler!
 
Bakan Pakdemirli İzmir'de: 'Orman yangınına müdahale süresi 10 dakika civarına indi' 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denizli'de hayata veda etti, İzmir'de 3 hastaya umut oldu
Denizli'de beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden kadının karaciğeri ...
Ege Üniversitesi'nin bilim insanlarından yeni biyosensör
Ege Üniversitesi bünyesinde solunum sisteminden kansere kadar birçok hastalığa ...
İzmir'de yüzlerce acemi kasap hastanelik oldu
İzmir'de Kurban Bayramı'nın ilk günü, acemi kasaplar yine hastanelerin ...
 
Sağlık İl Müdürü Salnur'dan hem bayramlaşma hem evde sağlık bakımı
İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur Kurban Bayramı’nın birinci ...
Üstüne kaynar süt dökülmüştü...İzmirli Almina nasıl kurtuldu?
İzmir'de üzerine kaynar süt dökülen 2 yaşındaki Almira Tetik, 112 sağlık ...
Ege Üniversitesi bilim insanlarından sağlıkta büyük adım
Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi ve Tıp Fakültesi’nde görevli ...
 
Kalp hastalarına kurban bayramı uyarısı
Kurban Bayramı’nı sağlıkla geçirmenin yolu sağlıklı beslenmekten geçiyor. ...
Bayramda sağlıklı beslenme önerileri
Eşrefpaşa Hastanesi, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara sağlıklı beslenme önerisinde bulundu.
İyileştirmek İyiliktir Derneği, kanserle mücadele ediyor
2016 yılında İzmirde kurulan “İyileştirmek İyiliktir Derneği” belirlediği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva