HABERLER>GÜNCEL
9 Mart 2021 Salı - 10:42

Ege Orman Vakfı’nın 10 milyonuncu fidanı toprakla buluştu

Ege Orman Vakfı’nın 10 milyonuncu fidanını Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak toprakla buluşturdu. Ege Orman Vakfı ile Folkart iş birliğinde Buca-Kaynaklar Ağaçlandırma Sahası’nda 10 bin fidanlık orman oluşturulacak.

Ege Orman Vakfı’nın 10 milyonuncu fidanı toprakla buluştu

Gelecek nesillerin daha sağlıklı bir çevrede yaşaması için, ormanların sürdürülebilirlik ilkesini dikkate alarak korunmasını, iyileştirilmesini ve yeni orman alanları oluşturulmasını sağlamak misyonu   ile 26 yıl önce kurulan Ege Orman Vakfı, 10 milyonuncu fidanını toprakla buluşturmanın gururunu yaşıyor. Ege Orman Vakfı’nın 10 milyonuncu fidanı İzmir-Buca-Kaynaklar Ağaçlandırma Sahası’nda dikildi.  

Doğa dostlarının destekleri ile ağaçlandırma çalışmalarına devam eden Ege Orman Vakfı ve yapı sektörünün öncü markalarından Folkart anlamlı bir iş birliği gerçekleştirdi. İş birliği kapsamında Folkart, İzmir-Buca-Kaynaklar ağaçlandırma sahasında 10 bin fidanlık orman oluşturalacak.

Folkart Ormanı’na dikilen ilk fidan, aynı zamanda Ege Orman Vakfı’nın kurulduğu günden bu yana dikmiş olduğu 10 milyonuncu fidan oldu. İki kurum içinde ayrı bir anlam taşıyan bu özel fidanı Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Ege Orman Vakfı Kurucu Üyelerinden Enver Bakioğlu ve Sertaç Bakioğlu, Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Perihan Öztürk hep birlikte toprakla buluşturdu.

26 YILDA 10 MİLYON FİDAN
Ege Orman Vakfı Yönetim Kurulu adına Vakfın Kurucu Üyelerinden Enver Bakioğlu, “Bugün bizim için çok önemli bir gün. 10 milyon fidana ulaşmamızda büyük destekleri olan tüm doğa dostlarına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Gurur duyduğumuz ve çok mutlu olduğumuz bu anımızda bizimle oldukları, ayrıca 10 bin fidana can verdikleri için Folkart’a da çok teşekkür ediyorum” dedi.

FOLKART ORMANI
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Ormanımızın ilk fidanını, aynı zamanda da Ege Orman Vakfı’nın 10 milyonuncu fidanını dikmekten dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Böylesine anlamlı bir olayı bizimle paylaşma nezaketini gösteren Ege Orman Vakfı’na teşekkür ediyorum. Vakfın Kurucu Üyelerinden Enver Bakioğlu ve Sertaç Bakioğlu nezdinde başta Vakıf Başkanı Cem Bakioğlu olmak üzere bugüne kadar 10 milyon fidanın tek tek dikilmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum. Nice 10 milyon fidanlara” diye konuştu.

İzmir-Buca-Kaynaklar’da 10 bin fidanlık bir orman oluşturulmasına katkı sağlayacaklarını belirten Mesut Sancak, “İlk fidanını diktiğimiz 10 bin fidanlık ormanımız Folkart Dostlarına hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonra da Ege Orman Vakfı ile birlikte sürdürülebilir olarak doğaya katkılarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan protokollerle tüm Türkiye’de hatıra ormanları oluşturmaya devam ettiklerini, 26 yılda 65 bin dekarlık alanda 10 milyon fidan dikimini gerçekleştirdiklerini belirten Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Perihan Öztürk ise Buca-Kaynaklar ağaçlandırma sahasında ve kentin farklı noktalarında çalışmaların İzmir Orman Bölge Müdürlüğü iş birliği ile devam ettiğini kaydetti.

Ege Orman Vakfı Kurucu Üyelerinden Enver Bakioğlu ve Sertaç Bakioğlu, doğaya katkılarından dolayı Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak’a plaket takdim etti.

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Ege Orman Vakfı Kurucu Üyelerinden Enver Bakioğlu ve Sertaç Bakioğlu, Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Perihan Öztürk Folkart Ormanı’nın ilk, Ege Orman Vakfı’nın 10 milyonuncu fidanını toprakla buluşturarak can suyunu verdi.

 
Ünal Karaman'ın eşinden İzmir'de resim sergisi
 
AK Partili Kaya'dan CHP'ye net mesaj: İzmir'de mazeret siyaseti bitti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cami kubbesine çıktı, götürüldüğü hastaneden kaçtı!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde cami kubbesine çıkan Hüseyin K. (57) itfaiye ...
İnternetten fırın aldı, oyuncağı geldi!
İzmir'de yaşayan 33 yaşındaki Selin Çamlıtepe'ye yeni taşındığı evi için ...
Bakan Çavuşoğlu'ndan Özbekistan’a destek mesajı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyarette bulunduğu Özbekistan’da ...
 
İNGEDER Başkanı Karabulut'tan yatırımcılara 3 dilden çağrı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, sağlık turizmi odaklı İnciraltı planlamasında ...
Köpeğe ilaç yazmayan doktorlar hakkında soruşturma açıldı
İstanbul'da Cevatpaşa Aile Sağlığı Merkezine giden Aynur E., “Köpeğimin ...
İçişleri'nden otel ve kayak merkezlerine ceza yağdı!
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada yeme içme yerlerinden sonra ...
 
O ilde iş yerlerine girişte HES kodu zorunluluğu!
Giresun Valiliği, 100 metrekarenin üzerindeki tüm iş yerleri, işletme, ...
Polis yakaladığı uyuşturucu haplardan Basmane yazdı
İzmir’in Konak ilçesinde, polis ekiplerinin şüphe üzerine durdurduğu otomobilden, ...
Mehmet KARABEL yazdı... En acı tablo!
Mehmet KARABEL yazdı... En acı tablo!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva