HABERLER>GÜNCEL
1 Haziran 2020 Pazartesi - 09:27

Ege Ordusu'ndaki depremde yeni detaylar: Özel ekip nasıl çalıştı?

İstanbul’da çok önemli FETÖ soruşturmalarını yürüten Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay 1.5 yıl önce İzmir’e atandı. Emniyet içinde de TSK’daki kripto FETÖ’cüleri belirlemek için özel bir ekip kuruldu. Kriptolar arasında Ege Ordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri’nin emir subayı Binbaşı F.Ö.’nün de olduğu anlaşıldı.

Ege Ordusu ndaki depremde yeni detaylar: Özel ekip nasıl çalıştı?

Hürriyet'in haberine göre, Binbaşı F.Ö. meslek hayatı boyunca en kritik yerlerde görev yaptı. 2011’de İstihbarat sınıfına geçmesi ile Genelkurmay 1. İstihbarat Analiz Daire Başkanlığı proje subaylığı görevine atandı. 2013’te Genelkurmay İstihbarata Karşı Koyma ve Güvenlik Daire Başkanlığı Araştırma subayıydı. 2015’te ise 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz’ın emir subayı oldu. Daha sonra da Ege Ordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri’nin emrine atandı. Görünürde FETÖ ile hiçbir bağlantısı yoktu.

İZMİR DÜĞÜMÜNE ÖZEL EKİP
İstanbul’da görevli Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay, yaklaşık 1.5 yıl önce İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na tayin oldu. Aslında bu tayinin ardındaki önemli sebep TSK’daki “kripto FETÖ” yapılanmasını çözmekti.

Soruşturmalar sonunda ortaya çıkmıştı ki, TSK içinde görev yapan FETÖ’cülerin birçoğunun yolu İzmir’den geçmişti. Bunun sebebi ise İzmir’de Hava, Kara, Deniz ve Jandarma birliklerinin bulunmasıydı. İzmir’de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde özel bir birim kuruldu. Bu birimin görevi sadece ankesörlü telefon hattı ve ardışık arama yöntemi ile örgüt imamlarıyla iletişim kuran TSK içindeki FETÖ’cüleri belirlemekti. F.Ö.'nün kripto bağlantılarının ortaya çıkartılmasında 1 yıldır adeta iğne ile kuyu kazarak TSK içindeki FETÖ’cüleri arayan bu ekibin başarısı yatıyordu.

Soruşturmada ankesör ve ardışık arama kaydı ile örgütle temas kuran subay ve astsubaylar teker teker belirlendi. Aranan subay astsubaylarla, örgüt imamlarının irtibatları araştırıldı. Hata yapılmaması için bu kişilerin aralarındaki irtibatlar hem HTS kayıtları ile hem de diğer ilişkilerinin örtüşüp örtüşmediği noktasında teyit edildi. Ortaya binlerce kripto TSK mensubu çıktı. İşin ilginci ise şuydu; FETÖ mensubu bir TSK mensubunun örgüt imamı tarafından az aranması o kişinin örgüte aidiyetinin daha yüksek olduğunu ortaya koyuyordu. Ortada ters bir orantı vardı. Bunun sebebi şuydu: Örgüt imamları toplantılara gelmeyen FETÖ mensubu TSK mensuplarını aslında daha sık arıyorlardı. Az aranan TSK mensupları aslında örgütle sürekli iletişim halindeydi ve imamlar bunları zorunlu olmadıkça aramamaya özen gösteriyorlardı.

TUTUKLANDI
Binbaşı F.Ö. polisteki işlemlerinin ardından çıkartıldığı nöbetçi sulh ceza hâkimliğinde, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KOMUTANI BERAAT ETTİ
F.Ö.'nün 2015-2016 yılları arasında emir subaylığını yaptığı Korgeneral İbrahim Yılmaz 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte tutuklandı ve KHK ile meslekten atıldı. Yılmaz, yargılama sonunda Yargıtay’dan beraat etti. Binbaşı F.Ö. ise hiçbir dosyanın şüphelisi değildi.

 
Uzmanından kreşlerde yeni dönem önerileri!
 
Yeni kredi paketi açıklandı: Konut faizleri düştü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni normalde ilk uçuş bugün yapılacak
Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen uçak seferleri bugün Türk Hava ...
İzmir'de iki günlük bilanço: 1036 kişiye ceza!
Koronavirüs tedbirleri kapsamında, 5 kentte uygulanan 48 saatlik sokağa ...
Gece vakti ilk konuklarını ağırladı
Konyaaltı Sahili kısıtlamanın ardından gece vakti ilk konuklarını ağırladı. ...
 
İhbara giden polislere zanlıların minibüsü çarptı!
Kırıkkale'de silahlı kavga ihbarına giden Yunus ekibine kaçan zanlıların ...
Dilek hemşireden acı haber geldi!
Koronavirüse yakalandığında hamile olan, erken ama sağlıklı bir bebek ...
Sokağa çıkma yasağı sona erdi!
İçişleri Bakanlığınca Cuma gecesi başlatılan sokağa çıkma yasağı 00:00 itibariyle sona erdi.
 
Av faciası! İş insanı hayatını kaybetti
Sakarya’nın Geyve ilçesinde, ava çıkan iş insanı Nail Ölmez (48), arkadaşları ...
Bayram ziyareti sonrası, 70 haneli köye karantina
Kırşehir'in Mucur ilçesinde, koronavirüs testi pozitif çıkan ailenin bayramda ...
İki kardeşin öldürülmesi Kars-İzmir hattında çözüldü!
Kars'ta iki yıl önce iki kardeşin silahlı kavgada öldürülmesine ilişkin ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva