HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
8 Şubat 2018 Perşembe - 16:53

Ege-Koop'un 'prestij' projesi yola çıktı

İzmir’in 12 ayrı ilçesinde 5 milyon metrekarelik alanda gerçekleştirdiği 12 sıra dışı projeyle 150 bin kişiye yeni bir hayatın kapılarını açan Ege-Koop, bu kez Turgutlu'da 40 milyon lira yatırımla en prestijli temeli attı.

Ege-Koop un  prestij  projesi yola çıktı

30 bin konutluk dev bir referansa sahip Ege-Koop, İzmir dışındaki ilk projesinin temelini Manisa'nın Turgutlu ilçesinde törenle attı. Ege Koop Turgutlu Prestij Evleri-1”in temel atma törenineTurgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün,Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin,  Ege-Koop Onursal Başkanı Öcal Uluç ile Manisa ve Turgutlu protokolü,  basın mensupları, sektör temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir dışındaki ilk projeyi gerçekleştirmenin heyecanını içinde olduklarını belirterek, “Ege Koop, projelerinde atılan temeller, sadece toprağa atılmaz, kalplere de atılır. Her projemizde olduğu gibi, Turgutlu projemizdeki ana hedefimiz de budur. Çünkü, kalplerde büyüyenler, hiçbir zaman küçülmez. Yıllardır bu inançla çalıştık, bu inançla büyüdük” dedi.EN BÜYÜK FARKIMIZ 150 BİN KALP
Ege-Koop olarak ilk günden bu güne, İzmir kent dokusunu bozmayan bir yol haritası izlediklerini söyleyen Aslan, “Projelerimizi altyapısı hazır durumdaki merkezi ilçelerde değil, geleceğin yıldızı olacak bölgelerde geliştirdik. Bu nedenle her projemizin yol, su, kanalizasyon gibi altyapılarının yanı sıra, sosyal tesislerini ve okullarını da inşa ettik. Bununla da kalmayarak, diktiğimiz yüz binlerce fidanla, sözde değil; özde yeşil alanlar yarattık. Bu güne kadar ürettiğimiz 30 bin modern konut ve bu konutların içinde güvenle, huzurla yaşamakta olan 150 bin İzmirli vatandaşımız, bizi benzerlerimizden ayıran, en büyük farkımız” dedi.

NEDEN TURGUTLU?
Kendilerine yeni yatırımları için “Neden Turgutlu” diye sorulduğunu söyleyen Aslan, “Turgutlu büyük bir potansiyele sahip.  Tarım ve sanayisiyle parlayan bir yıldız. Ama bizim Ege-Koop olarak burayı tercih ederken çok daha başka nedenlerimiz oldu. Turgutlu; özüne, kültürüne, işine, aşına, sahip çıkan bir kent. Bilinçli ve şehrini seven insanların olduğu bir yer. Bizimle aynı değerleri paylaşıyorlar. Güven ve kalite istiyorlar. Bu şehrin insanları istiyor ki, kentlerinin dokusu bozulmasın. İstiyorlar ki altyapısı ve üstyapısı dört dörtlük olsun. İstiyorlar ki komşuluk ilişkileri olsun. İstiyorlar ki yaşam alanlarında hiç bir engel olmasın. Tüm bunları yaparken de rantı değil halkı düşünsün. İşte biz buyuz. 200 ayrı meslek grubunu örgütlenerek oluşturduğu Ege-Koop, rantı değil halkı düşünerek Turgutlu'yu tercih etti. Çünkü bizim kalplerimiz bir” diye konuştu.ENGELLİ DOSTU
Bu yüzden Prestij Turgutlu için özel bir proje hazırladıklarını söyleyen Aslan, ilk olarak zemin iyileştirme çalışmaları yaptıklarını anlattı. Aslan, klasik yöntemlerin yerine arsanın tamamını kapsayan ve 10 metre derinliğe kadar tüm zemin için iyileştirme yapıldığına dikkat çekerek, “14-15 katlı imar planı olmasına karşın 25-30 katlı binaya dayanıklı yapıların yapılabileceği hale getirildi” dedi. Ardından özel bir mimari proje hazırladıklarını belirten Aslan, Prestij Turgutlu'nun Türkiye'nin ilk “Engelli Dostu” konutları olacağını söyledi. Aslan, “Bütün evler engelli vatandaşların rahat bir yaşam sürebileceği konsepte göre yapılacak” dedi.

EGE-KOOP ANAYASASI
Aslan, Ege-Koop'un kent üretiminde son derece ciddiye aldığı ilkelerden oluşan bir anayasaya sahip olduğunu söyledi. Aslan, bu anayasayı ise “Ege-Koop çevreye, doğaya ve insana saygılıdır. Her türlü proje ve tasarımının odağında insan vardır. Ortaklarına ve kente karşı sorumluluk duygusu taşıdığı gibi bunu sürdürülebilir kılar. Yaptığı her işin hesabını verir, her türlü denetime açıktır. Kaliteden asla taviz vermez, ancak bu kaliteyi de ucuza mal eder. Ortaklarının kendisine emanet ettiği her kuruşu, namusu kabul ederek sorumluluk duygusuyla kullanır” diye açıkladı. Ancak bu anayasının projelerin tamamlanmasıyla hükümsüz kalmadığına da dikkat çeken Aslan, şunları söyledi:

BİTMEYEN SORUMLULUK
“Ege-Koop bir güven markasıdır. Bu güvenin nedeni var. Bizim ortaklarımıza karşı sorumluluğumuz proje tamamladıktan sonra da aynen devam eder. 20-25 yıl önce tamamladığımız projelerimize karşı hala sorumluluğumuzu devam ettiriyoruz. Yol bozuksa yolu, trafo güçlendirilmesi gerekiyorsa, toplu ulaşım için desteğe ihtiyaç varsa, aklınıza ne gelirse her türlü desteği veriyoruz”

PROJE TESLİMİ 2019
Ege-Koop'un projelerini zamanından önce teslim etmesiyle tanındığını belirten Aslan, Prestij Turgutlu'nun teslim tarihinin de 2019 yılı olduğunu ifade etti. Aslan, inşaat henüz sıfır seviyesindeyken en uygun faiz oranıyla kredi kullandırılacağına da dikkat çekerek temel atma tarihi itibariyle de ilk 15 daire için“özel fiyat”belirlediklerini açıkladı. Buna göre 2+1’ler için 296 bin TL ile 375 bin TL arası, 3+1’ler için de 358 bin TL ile 485 bin TL arasında satışa sunulacak. Aslan, mevcut ekonomik koşullarında, proje ortağı olanların 6-7 ay sonrası için en az yüzde 30-40 oranında avantaj elde edeceklerini de belirtti. Aslan ayrıca Turgutlu projesi için Ege-Koop'un mimarlıktan malzemelere kadar tüm işlemlerini yine Turgutu'dan temin ettiğine de dikkat çekti.

KAYMAKAM TURAN: “ALKIŞLIYORUZ”
Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'ın “güven” duygusuna yaptığı vurguya dikkat çekerek, “Çok dikkatli ve özenli olduğunuzu biliyoruz.  Niyet güzel olunca, akıbeti de güzel olur. Siz böyle olunca  güzel dostlar da kazanıyorsunuz, güven de inşaa ediyorsunuz,  elbette güzel konutlar inşaa ediyorsunuz. Güzel işler yapan insaları alkışlamasını bileceksiniz. Turgutlu'muza hoşgeldiniz” dedi.“TURGUTLU'YA KAZANDIRACAK”
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de hedeflerinin “Turgutlu'da yıllardır yapılmayanları yapmak” olduğunu belirterek, “Ege Koop da aynı hedefte yürüyor. Prestij Turgutlu'nun, ilçemizin ihtiyaçları gözönüne alınarak hazırlanmasını ise özel sektörün bize önemli bir desteği olarak görüyoruz. Ege-Koop, Turgutlu'yu tercih etti, çünkü kültürel sosyal dokusu, iş gücü ve üretim kapasitesi ile kentleşemeye modernleşmeye ve büyümüye açık bir şehiriz” dedi.  Ege-Koop'un projesinin, inşaat sektöründe örnek olacak engelsiz konut projesi olarak hayata geçirmesinin de aynı zamanda Turgutlu'nun farkını ortaya koyduğunun göstergesi olduğunu söyleyen Şirin, “Ege-Koop kazanıp gitmeyi değil kazandırmayı hedeflemesi bizleri ayrıca çok memnun etti” diye konuştu.

BAŞKAN ERGÜN: “EGE-KOOP MANİSA'YA DA YAKIŞIR”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise kendisini de 35 yıl boyunca müteahhitlik ve kooperatif yöneticiliği yaptığını hatırlatarak “Tabi ki güven unsuru önemli faktördür. Ama en önemli faktör inşaat kalitesidir. Güven ile kalitenin iyi olması ise Ege-Koop'u bugünlere getirdi. Ben o yüzden tüm Ege-Koop ailesine teşekkür ediyorum” dedi. Ergün, Ege-Koop'u yeni yatırımları için Manisa'ya da davet ettiklerini söyledi. Başkan Ergün, “Turgutlu'dan sonra artık Manisa merkez ve diğer ilçelerimize de bu çalışmalarınızı yaymanızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Burada startı verdiniz Manisa'da devam ederiz, hedefi de böylece burada koymuş olalım. Siz burada merhaba dediğiniz biz de bu çalışmanın Manisa'ya yayılmasını ümit ediyoruz” diye konuştu. Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan da İzmir dışındaki projelerin artarak devam edeceğini açıkladı.

KUTU
Ege Koop’un “Prestij Turgutlu” Projesi; 6.582 m2’si imarlı olan toplam 25.454 m2 inşaat alanında 3 bloktan oluşacak. 5 tip 3+1 (127 -162 m2 arası), 3 tip 2 + 1 (104-127 m2 arası) daire seçeneği sunan proje kullanışlı bir iç mimariyle tasarlandı. Geniş balkonlara, yüzme havuzu, kapalı ve açık otoparkı, kış bahçesi olarak değerlendirilebilecek mutfak alanına sahip Prestij Turgutlu, engelli ve yaşlı bireyler için de özel bir tasarıma sahip. Engelli dostu projede bina girişinden itibaren engelsiz yaşam başlayacak.  Ege-Koop, projesini Turgutlu esnafıyla, Turgutlu’nun inşaat sektöründeki üretici firmalarıyla paylaşacak ve ortaya çıkacak katma değerden en büyük payı da Turgutlu esnafı alacak.

 

 
İzmir CHP'nin acı kaybı!
 
Mutlu ve Çapkın için istenen ceza belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege-Koop'un prestij projesi yola çıkıyor: Türkiye'de ilk olacak!
Ege-Koop'un 34 yıllık bilgi ve birikimiyle Turgutlu'da gerçekleştireceği ...
Ve imzalar atıldı: Ege-Koop'tan özel indirim!
Ege-Koop ile Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) arasında işbirliği ...
İzmir'de zam tepkisi: Kartelcilere ültimatom!
Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır’ın katılımı ile düzenlenen ...
 
Ev almak isteyenler dikkat! Yeni düzenlemeler geldi!
Konut satışlarında geçen yılın son çeyreğinde yüksek kredi faiz oranlarının ...
Ege-KOOP Başkanı Aslan: İzmir sınıfta kaldı!
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, yabancılara konut satış sıralamasında ...
Yatırımcının yeni gözdesi... İzmir'de o ilçe uçuyor!
İnşaat sektörünü mercek altına alan Torbalı Ticaret Odası'nın (TTO) araştırmasına ...
 
Ege-Koop'tan bir ilk... Engelsiz konutlar
Bugüne kadar 150 bin kişiyi konut sahibi yapan Ege-Koop, ilk kez İzmir ...
İzmir uçuyor: İstanbul bile geride kaldı!
Merkez Bankası fiyat endeksine göre, konut fiyatlarının en çok değer kazandığı il İzmir oldu.
İzmir uçuyor: İstanbul'u 3'e katladı!
Yeni otoyolla İstanbul ile mesafenin 3.5 saate inmesi, İstanbullu müteahhitlerin ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva