HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
20 Haziran 2019 Perşembe - 10:48

Ege-Koop'tan Soyer'e ziyaret: Güzel projelere imza atacağız

Kurucularının arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de olduğu Ege-Koop ailesinin Hüseyin Aslan başkanlığında  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaretinde, el ele vererek İzmir için güzel projelere imza atılacağının müjdesi verildi.

Ege-Koop tan Soyer e ziyaret: Güzel projelere imza atacağız

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer  “Ege-Koop’un İzmir’e kazandırdığı örnek projeleri yıllardır takdirle izliyorum. Ege-Koop’un 35 yıllık bilgi ve birikiminden Büyükşehir olarak faydalanmak isteriz. Kooperatifleşmeye biz de önem veriyoruz” derken, Ege Koop Başkanı Aslan da “İzmir’de uydu kentler oluşturulmalı, oluşturmazsak dar gelirli ev sahibi olamaz” şeklinde konuştu.  

İzmir’in yeni Başkanı Soyer’e Ege – Koop’u anlatan Aslan, “Ege-Koop’un 35 yıllık tecrübesiyle, 200 farklı meslek grubundan oluşan bir kooperatif örgütlenmesinin çatısı olduğunu ve kurulduğu günden bu güne İzmir’in geleceği için en doğru projeleri yürüttüğünü” söyledi.

12 İLÇEDE 150 BİN KİŞİLİK YAŞAM ALANI
Türkiye’nin son yıllarda konuşmaya başladığı ‘kentsel dönüşüm’ uygulamasını Ege-Koop’un yıllardır yaptığını vurgulayan Aslan “Ege-Koop olarak bugüne kadar kentsel dönüşüm kapsamında İzmir’in 12 ilçesinde 150 bin kişilik yaşam alanı yarattık. Bizim kentsel dönüşümden anladığımız planlı gelişim, modern bir dönüşüm ve modern kentleşmedir” dedi. Bu doğrultuda alt yapısından elektrik, su kanallarına kadar her ayrıntıyı Ege-Koop olarak üstlendikleri projelerle İzmir’e toplamda 15 mahalle kazandırdıklarını hatırlatan Aslan “Şimdiye kadar İzmir’e 150 km yol, 160 km kanalizasyon ve 500 metrekare park-bahçe yaptık. Bunlar yalnızca bir kısmı. Daha çok projemiz var, yaptıklarımız yapabileceklerimizin göstergesi ve teminatıdır” diye konuştu.

“ŞEHİR KONUTSUZ KALIR”
Ege-Koop’un konut değil, uydu kentler yarattığını belirten Aslan “İzmir’de herkes merkezi yerlere konut yapıyor. Biz İzmir’in en ücra köşelerinde uydu kentler yarattık. Menemen’de 2 bin bahçeli konut, Çiğli’de 9 bin 840 konut, Buca’da 4 bin konut  ile uydukent örnekleri inşa ettik. Yaptığımız projelerle dokunduğumuz bölgeleri hep geliştirdik. Eğer uydu kentler yaratmazsak, nüfus arttıkça İzmir konutsuz kalır” diye konuştu. Ege-Koop olarak enerji kooperatiflerine de el attıklarını söyleyen Aslan “İlk enerji kooperatifimizi kurduk. Kendi ürettiği enerjiyle, kendi ihtiyacını karşılayacak sistemlerin olduğu projeler üretmek istiyoruz” dedi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK 
Aslan ayrıca Türkiye’de ilk kez uygulanacak olan ‘kentsel servis alanı’ projesi ile ilgili bilgi de verdi. Organize sanayilerin tüm avantajlarını içinde barındıracak olan proje, Menderes’de hayata geçirilecek. Aslan “İyi bir kentsel dönüşüm için İzmir’in içinde kalan iş yerlerinin İzmir’in dışarısına çıkarılması gerekiyordu. Biz de ‘kentsel servis alanı’ adı altında bakanlıkla birlikte geliştirdiğimiz proje ile elimizi taşın atına koyduk” dedi.Bu proje ile marangozlar, mobilyacılar, ticarethaneler 'kentsel servis alanı'na taşınacak, buradan üretim ve ihracat yapılabilecekler. Bunun İzmir’e önemli bir katkı sağlayacak ve kimlik kazandıracak bir proje olduğuna inanıyoruz. Projelerimizin daha kısa sürede, daha iyi şekilde hayata geçirilmesi için büyükşehir ile güç birliği yapmak istiyoruz” diye konuştu.

SOYER: “BEYİN GÖÇÜNÜ TERS ÇEVİRECEĞİZ”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise “İzmir’in hızla büyüyen bir şehir olduğunun ve buna bağlı olarak artan nüfus için acil olarak gerekli önlemlerin alınması gerektiğinin” altını çizdi. İzmir’in yaşam biçimi, gelenekleri, atmosferi ve kültürüyle Türkiye’nin her yerindeki insanları cezbettiğine dikkat çeken Soyer “İzmir’e ‘beyaz yakalı göçü’ her geçen gün artıyor. Şehir büyüyüp, cazibesi arttıkça, nüfus daha da artacak. Biz yarattığımız yüksek teknoloji vadesiyle, tarımda ve sağlıktaki yüksek teknolojimizle beyin göçünü tersine çevireceğiz” dedi. Kent içinde yapılaşmayla ilgili esneyip büyümek için yer kalmadığını söyleyen Soyer “Yeni uydu kent modelleri yaratmak zorundayız. Bu yaşam alanlarını yaratırken Ege-Koop’un deneyim ve tecrübeleri bizim için çok önemli. 35 yıllık birikiminizin İzmir’e büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

 
Mahkeme iptal etmişti: İzmir'in kalbine yeni plan!
 
Karşıyaka'da artçı şok! İstifalar arka arkaya
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Haziran 2019 Cuma 08:47

Göçü önleyiniz. İzmire göç durdurulmalı. Aksi halde gelecekte bin pişman olacaksınız şehir yaşanmaz hale gelecek. Zaten yaşanmaz hale getirildi.

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mahkeme iptal etmişti: İzmir'in kalbine yeni plan!
Şehir Plancıları ve Mimarlar Odası’nın dava açarak iptal ettirdiği Konak’ta ...
Avcılar Exclusive Bayraklı'da 5 yıldızlı yaşam
Avcılar Exclusive Bayraklı projesiyle konut ve ofis anlayışı baştan aşağıya ...
Ziraat Bankası'ndan enflasyon endeksli konut kredisi
Ziraat Bankası, konut sahibi olmak isteyen müşterilerine "Enflasyona Endeksli ...
 
Konut satışlarında büyük düşüş!
Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı konut satışlarına ilişkin verilere ...
O sözleşmenin ayrıntıları ortaya çıktı: Folkart Basmane Çukuru'ndan neden vazgeçti?
Basmane Çukuru olarak bilinen Konak’taki araziyi Tasarruf Mevduat Sigorta ...
Güç Yapı A.Ş.’den 'Basmane Çukuru' açıklaması: Süre dolmadı, caydılar!
Uzun yıllardır kent gündeminde yer alan ve ‘Basmane Çukuru’ adı ile anılan ...
 
Konut satışlarında sert düşüş!
Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında, geçen yılın aynı ayına ...
Folkart 'iade' dedi: Basmane Çukuru sil baştan!
İzmir kamuoyunda ‘Basmane Çukuru’ olarak anılan ve 20 yıldır İzmir’in ...
Soyer tahsisi iptal etti, Bektur konuştu: Yer beklentimiz yok, canları sağ olsun!
Tınaztepe Üniversitesi’nin kurucularından olan Dr. Mehmet Bektur, İzmir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva