HABERLER>ENERJİ
27 Aralık 2018 Perşembe - 13:26

Ege-Koop’tan 10 bin TL ile 30 yıl enerji ortaklığı

Ege-Koop, enerji sektörüne de adım attı. Ege-Koop İzmir Elektrik Enerjisi Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifi’ne üye olanlar 10 bin TL ödemeyle, 30 yıl süreyle yıllık 2 bin kilovat saat bedava ve temiz enerjiye sahip olacak. Tüketmediği elektriğin de parasını alarak gelir elde edecek. 

Ege-Koop’tan 10 bin TL ile 30 yıl enerji ortaklığı

Bünyesindeki 200 kooperatifle İzmir'in 12 ilçesindeki projelerinde 150 bin kişiyi ev sahibi yapan Ege-Koop, "Enerji Kooperatifi" kurdu. CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı olan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, düzenlenen basın toplantısında Ege-Koop İzmir Elektrik Enerjisi Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifi’nin “Güçlü, güvenli ve 34 yıllık tecrübeye” sahip olması nedeniyle Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi. 

Aslan, “Ege-Koop 150 bin kişinin sağlıklı, mutlu, güvenle yaşam sürdüğü 30 bin konutluk 12 modern kentinşa etti.Nitelikli konutları hem zamanından önce hem de daha düşük maliyetlerle üretti. Bünyesinde her meslek grubundan insanların üye olduğu 200 kooperatif bulunuyor. 34 yıllık büyük bir tecrübe ve güvene sahip. Bu yüzden Türkiye’nin ilk ve tek kooperatifler üst birliği olan Ege-Koop gibi bir markanın kurduğu enerji kooperatifi de aynı güven ve tecrübeye sahip olarak işi başlayacak” dedi. 

30 YIL ELEKTRİK BEDAVA
Ege-Koop olarak daima “yeniliğin,verimliliğin ve yaratıcılığın” peşinde koştukları için enerji sektörüne girdiklerini söyleyen Aslan “Ege-Koop İzmir Elektrik Enerjisi Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifine ortak olanlar 30 yıl boyunca evinde, ofisinde, işyerinde, sanayi tesisinde kullanacağı elektrik bedelinin tamamını belirlenen limit içerisinde (yıllık 2 bin kilovat saat) ücretsiz elde edecek, kullanmadığı miktarın ücretini de iade olarak alacak” diye konuştu. 

GELİR GETİREN KOOPERATİF
Aslan, kooperatifi üye olmak isteyenlerden bir kereye mahsus olmak üzere 10 bin lira üyelik bedeli alacaklarını belirterek “Bugün bir cep telefonu bedeli dahi 10 bin liradır. Bu rakamla 30 yıl boşunca elektriğini vatandaşımız ücretsiz alacak. Üstelik kullanmadığı tüketim bedelini de her ay kendisine ödeyeceğiz” diye konuştu. 

EGE’DE 5 İL YARARLANACAK
Ege-Koop Enerji Kooperatifi’nin İzmir ve Aydın’da kuracağı tesislerdeki enerji üretimine İzmir, Manisa, Aydın, Denizli ve Muğla’daki vatandaşların ortak olabileceğini söyleyen Aslan, hedeflerinin pilot bölge Ege’nin sonrasında Türkiye geneline yayılmak olduğunu belirtti. Aslan, “Ev Tipi, Ticarethane Tipi ve Sanayi Tipi” olmak üzere 3 ayrı enerji kooperatifi modeli oluşturduklarını ilk etapta en geniş katımlı olması beklenen ev tipi enerji kooperatifinin uygulamaya alındığını söyledi. 

SORUNLARA ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞACAK
CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Aslan, sektöre adım attıklarında bazı yapısal zorluklarla da karşılaştıklarına dikkat çekerek,  Ege-Koop’un bir sivil toplum örgütü olma sorumluluğuyla hareket ederek bu sorunların aşılması için de çaba göstereceğini söyledi. Aslan, “Kooperatif finansman erişimlerinin kolaylaştırılması, lisanssız elektrik üretim yönetmeliğinde gerekli düzenlemelerinin yapılması, hat kullanım bedellerinin yeniden gözden geçirilmesi, enerji kooperatifi kurulacak arazilerdeki izin bürokrasisinin azaltılması gerekiyor. Şimdiden ilgili makamlarda bu konularla ilgili girişimlerde bulunmaya başladık” dedi. 

 
CHP İzmir’in rakipsiz aday adayı: Halk ve genel merkez istedi!
 
Balçova'da tiyatro ile geri dönüşüm eğitimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akaryakıtta indirim müjdesi! Pompaya yansıyacak
EPDK Başkanı Yılmaz "Bu geceden itibaren pompa fiyatlarında benzin için ...
Çeşme'de SİT alanına RES davasında 2. raund!
Çeşme'de, 3'üncü derece doğal sit alanına kurulan Rüzgar Enerji Santralleri ...
Benzin ve motorine indirim yolda!
Petrol fiyatları ve dolar kurundaki düşüş depolara indirim olarak yansıyacak. ...
 
OPEC petrol üretimini kararını verdi
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü, kısa adıyla (OPEC), Reuters haberine ...
Pompa hareketli: Zam ÖTV'den düşecek
Dolar kuru ve uluslararası piyasalarda motorin fiyatı arttı. Bu gece yarısı ...
LPG'li araç sahiplerini sevindiren haber!
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), gece yarısından ...
 
Araç sahiplerine bir müjde daha!
Motorin ve benzin fiyatlarında gece yarısından geçerli olmak üzere indirime ...
Araç sahiplerine bir müjde daha!
Benzin ve motorin, yeni haftaya indirimle başlayacak. Pazartesiyi salıya ...
Türkiye'nin ikinci sondaj gemisi geliyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin petrol ve doğal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva