HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
24 Ekim 2017 Salı - 11:35

Ege Koop Başkanı Aslan'dan İzmir'de dönüşüm için 'acil' çağrı!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşümün İzmir'in kangreni haline geldiğini belirterek, acil aksiyon çağrısı yaptı. Aslan “tek çözüm başbakan Binali Yıldırım'ın, kentsel dönüşüme 'izmir acil eylem planı' olarak öncelik vermesi” dedi.

Ege Koop Başkanı Aslan dan İzmir de dönüşüm için  acil  çağrı!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Bakanlar Kurulu'nun İzmir'de 47 bin sağlıksız binayı kentsel dönüşüm kapsamına aldığını, TUİK raporuna göre de 313 bin binanın kentsel yenilemeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Sayıştay'ın da İzmir'de kaçak bina oranın yüzde 65'e ulaştığına dikkat çektiğini, bina yaş ortalamasının da 25 yılın üzerinde olduğunu ifade eden Aslan, tüm bunların kentsel dönüşümün neden “acil” yapılması gerektiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Bu kapsamda Çevre Şehircilik Bakanlığı sorumluluğunda 920 hektar, Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda 305 hektar alanın kentsel dönüşüme hemen başlanabilecek “yasal statüde” olduğunu belirten Aslan, ancak hala bir adım atılmamasının İzmir'in geleceğini tehdit ettiğine dikkat çekti. Aslan, “İzmir Milletvekili olan Binali Yıldırım'ın Başbakan olmasıyla kentsel dönüşümde ertelenen umutlarımızın tersine döneceği bir döneme girdi. İzmir, yenilenme adına Başbakan Yıldırım’dan çok şey bekliyor” dedi.

ACİL DÖNÜŞÜM ŞART
Başbakan Binali Yıldırım'ın, “Üretim, yatırım ve hizmet adamı” olarak tanındığını, 2014 yerel seçimleri ile 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde İzmir'i karış karış gezdiğini hatırlatan Aslan şöyle devam etti:
“Başbakan Yıldırım İzmir’in ve bölgenin en öncelikli sorunlarını neler olduğunu çok iyi etüt etti, çözümler önerdi. Bu sorunlar arasında kentsel dönüşüm de olduğunu defalarca vurgulamıştı. Bu vurgu, İzmir'in planlı ve yenilenen geleceğinin umududur. İzmir’in kangren haline dönüşen kentsel dönüşüm sorununa teknik olarak da hakim. İzmir’de ada ve parsel bazında başlatılamadığı için bir türlü çözüm rotasına oturamayan kentsel dönüşüm açmazının çözümü, soruna hakim ve İzmir’in seçtiği bir Başbakan ile mümkün olacaktır. İzmir açısından bu dönemin çok iyi değerlendirilmesi ve kent adına acil bir şekilde dönüşüm adımı atılması gerekiyor”

TAHTEREVALLİ YARIŞIYLA BU İŞ OLMAZ
Lloyd’s Şehir Riski Endeksi’nin 2015-2025 raporunun İzmir açısından alarm derecesinin yüksekliğini tescil ettiğini, ekonomik kırılganlık açısından dünyanın en riskli 42'inci, Türkiye’nin en riskli ikinci kenti olarak yine İzmir'in işaret edildiğini söyleyen Aslan, “Merkezi ve yerel yönetim, bu süreci siyaseten bir tahterevalli yarışı değil, İzmir adına bir hizmet yarışı gördüğü sürece, kentsel dönüşüme hemen başlanabilmesi için hiçbir engel kalmaz. El birliğiyle bu kentin adına yakışır bir sağlıklı ve planlı gelecek kurmak için güç birliği, hükümetimizin İzmirli Başbakan Yıldırım'ın kent adına acil eylem planlarından en önceliklisi olmalıdır” diye konuştu.

 
Kilo vermeye kararlıysanız mutlaka uymanız gereken 5 kural
 
AK Parti'li Sürekli'den 2 günde 4 ilçeye çıkarma!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25 Ekim 2017 Çarşamba 08:36

Bülent Işık kim? Egekent'e ziyarete bekleriz kendilerini. Hayatında hiç bu kadar düzgün yapılaşma, altyapı, çevre düzenlemesi, ferah ortam görmüşmü acaba? nerede oturur bu zat?

Yorumu oyla      18      5  
25 Ekim 2017 Çarşamba 08:35

Egekent semtine kentsel dönüşüm yapılmalı diyen zat nerede oturuyormuş acaba? İzmirin ikinci hatay semti denilen Egekent, kuzeyin modern yapılaşmasıyla göz dolduran semt. Esas hatay semti komple kentsel dönüşüm ilan edilmeli. Hatayın hali nedir Allahaşkına? Egekent'e bir an önce metro projesi inşa edilip modern yapılaşma desteklenmeli.

Yorumu oyla      18      5  
25 Ekim 2017 Çarşamba 08:33

Bülent Işık beyefendi acaba hayatında ilk yaptığı Egekent'i görmüşmü? İzmirin ikinci hatay semti Egekent'in kuzeyin çehresini değiştirip modern yapılaşmaya kattığı değeri görmeden konuşursunuz. Bu zatın kendisinin nerede oturduğunu çok merak ediyorum.

Yorumu oyla      18      5  
sezarın hakkı sezara 24 Ekim 2017 Salı 18:13

Hüseyin aslan İzmir de Folkart gibi bir firma varken ve istanbullu diğer büyük inşaat şirketleri de girmişken. Ege kop a dönüşüm işinin verileceğini sanıyor. Eğer devlet izmirde dönüşüm işine girerse ihaleyi vereceği ilk firma cengiz inşaat olur. ege kop a bu saatten sonra belediye bilhe ihale vermez. keza uzundere dönüşüm işine kim aldı ? folkart !

Yorumu oyla      13      11  
Bülent ışık 24 Ekim 2017 Salı 15:29

Ege koop şimdiye kadar nerede kentsel dönüşüm yapmış.? Boş araziye herkes bina yapar.Kentsel dönüşüme Huseyin Aslan'in ilk yaptığı ege kent'ten başlamak lazım.

Yorumu oyla      18      12  
muhalif 24 Ekim 2017 Salı 12:22

hüseyin arslan ın sözlerini ticari kaygıları çerçevesinde değerlendiriyorum, iş ve para çerçevesinde...

Yorumu oyla      21      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikkat! Tapulu eviniz elden gidebilir!
Anayasa Mahkemesi (AYM), müteahhitten ev alan yüz binlerce kişiyi ilgilendirebilecek ...
İZKA'dan dev yatırım! İzmir'e 'Santorini evleri' geliyor!
İşadamı Azat Yeşil’e ait İZKA Gayrimenkul İnşaat A.Ş Çiğli’de 240 milyon ...
Karşıyaka’da kentsel dönüşüm hamlesi: Ve o süreç başladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Karşıyaka Örnekköy’de yapmayı planladığı kentsel ...
 
Üniversiteden 'İstinye Park' raporu: Basit müdahalelerle trafik sorunu giderilir
Doğuş Grubu tarafından Üçkuyular Meydanı’nda yapılacak İstinye Park AVM ...
Urla'da Romanların konut hayali suya mı düştü? TOKİ öyle bir şey istedi ki...
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Urla Belediyesi ve kaymakamlık ...
Kınık'ta TOKİ heyecanı
İzmir'in Kınık İlçesi'nde ön talep alınarak yaptırılan 276 konuttan ilk ...
 
İzmir'deki iki dev konut projesine Valilik'ten onay!
İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Karşıyaka’da Atılgan İnşaat ...
Kentin yeni buluşma noktası: Avlu Torbalı
Konut sektöründe öncü Nurem İnşaat, Torbalı’nın alışveriş ve çarşı konseptli ...
İzmir'in o ilçesine TOKİ müjdesi: Teslimatlar başlıyor!
Reisdere Mahallesi’nde birinci etap kapsamında 482 konutun Temmuz ayında ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva