HABERLER>DÜNYADAN
29 Kasım 2020 Pazar - 08:38

Ege kıyılarında mültecilere Alman operasyonu!

Avrupa Birliği (AB) Sınır Güvenliği Ajansı Frontex kapsamında görev yapan Alman polisinin, Yunan kara sularında bulunan sığınmacıların Türkiye'ye geri itilmesi için Yunan Sahil Güvenlik güçlerine yardım ettiği ileri sürüldü.

Ege kıyılarında mültecilere Alman operasyonu!

Alman Der Spiegel dergisinin haberinde, Ege Denizi'nde yasa dışı geri itme uygulamasına en az bir kez Alman polisinin de dahil olduğunun Frontex Direktörü Fabrice Leggeri'nin AB Komisyonu'na gönderdiği yazıda görüldüğü belirtildi.

Yazının içeriğine dayandırılan haberde, "Praso" adlı Yunan gözlem noktası tarafından 10 Ağustos tarihinde saat 06.00'da denizde fark edilen lastik bottaki sığınmacıların net bir şekilde Yunan kara sularında bulunduğu ifade edildi.

Haberde, bunun üzerine çevredeki tüm gemilere haber verildiği ve 15 dakika sonra "Uckermark" adlı Alman gemisinin botun bulunduğu yere ulaştığı bildirildi.

Alman polislerin, içinde 40 kişinin yer aldığı botu durdurduğu ve sığınmacıları gemiye alarak kurtarmak yerine talimat gereği Yunan Sahil Güvenlik güçlerinin olay yerine gelmesini bekledikleri belirtildi.

Haberde, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu sığınmacıların bu şekilde yarım saat bekletildiği, Yunan memurlar olay yerine gelene kadar Alman polisinin botun yoluna devam etmesini engellediği kaydedildi.

Bunun ne anlama geldiğinin yaklaşık 2 saat sonra Türk Sahil Güvenlik güçleri tarafından çekilen bir fotoğrafta görüldüğü belirtilen haberde, "Burada, 40 sığınmacının Türk güvenlik güçleri tarafından lastik bottan nasıl kurtarıldığı görülüyor. Sığınmacılar açık bir şekilde Yunan sınır koruma güçleri tarafından Türk kara sularına sürüklendi. Yasa dışı bir geri itmenin kurbanı oldular." ifadeleri kullandı.

Haberde, Alman polisinin bu olayın ardından Pire'deki Deniz Koordinasyon merkezine bir elektronik posta göndererek sığınmacıların durumunu sorduğu kaydedildi.

Yunan makamlarının, bu soruya verdikleri yazılı yanıtta "Sığınmacıların bulunduğu lastik bot, Yunan sahil güvenliği gemisini görünce yön değiştirdi ve Türkiye'ye geri döndü." ifadesini kullandığı, olayın raporlara ise "ülkeye girişleri engellendi" şeklinde geçirildiği bilgisi paylaşıldı.

Haberde, Frontex olaya ilişkin bilgi istediğinde ise Yunan makamlarının durumu "Sığınmacıların Sisam Adası'na çıkmasını engellemek için sınır koruma tedbirleri alındı." şeklinde aktardığı belirtildi.

Almanya İçişleri Bakanlığından Alman Haber Ajansına yapılan açıklamada, Alman güvenlik güçlerinin Frontex'in Poseidon operasyonu kapsamında hareket ettiği ve burada görev yapan polislerin Yunan makamlarının emrinde olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Alman memurların olaya ilişkin bilgileri, yönetmeliğe uygun bir şekilde Yunan makamlarına ve Frontex'e ilettiği belirtilerek, bu olayın sığınmacıları geri itme olarak görülmesine ilişkin şimdiye kadar güvenilir bir bilgi veya kanıtın bulunmadığı kaydedildi.

Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Frank Schwabe de Der Spiegel'e verdiği demeçte, Alman polisinin Ege Denizi'ndeki görevinden çekilmesini isteyerek, "Almanların hiçbir şekilde geri itmelere katılmamaları gerekiyor. Frontex bunu sağlayamazsa Alman birliğinin geri çekilmesi lazım." dedi.

Uluslararası medyada daha önce de Yunanistan'ın kendi kara sularında bulunan sığınmacıları Türkiye'ye geri ittiği yönünde haberler yer almıştı.

Brüksel merkezli online hizmet veren "EU Observer" gazetesi, Frontex'ten temin ettiği belgelerle, Atina yönetiminin, Yunan Sahil Güvenliğine sığınmacıları Türk kara sularına geri itme yönünde talimat verdiğini ortaya koymuştu. (AA)

 
Danimarka, Kovid-19 bulaşan kedileri itlaf etti
 
Buca’da dezenfeksiyon çalışmaları hız kesmiyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
30 Kasım 2020 Pazartesi 09:17

Avrupa birinci sınıf, Türkiye ise mültecilerle dünyanın en kötü ülkeleri arasında. Artık gerçekleri görelim. Yardım mardım bunları geçin. Ülkemiz perişan durumda. Adamlar kendi ülkelerini koruyor.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Danimarka, Kovid-19 bulaşan kedileri itlaf etti
Danimarka’da Kovid-19 rastlanan bazı kedilerin de itlaf edildiği açıklandı.
Tartışmalı yasa tasarısı: Ortalık savaş alnına döndü!
Fransa'da güvenlik yasa tasarısı ve polis şiddetine tepkiler büyüyor.
Yunanistan ateşle oynuyor: S-300 test ettiler
Doğu Akdeniz'de gerilimi tırmandıran Yunanistan Silahlı Kuvvetleri, Girit ...
 
Londra’da aşı karşıtlarından protesto: 60’tan fazla gözaltı
İngiltere’nin başkenti Londra’da aşı ve Covid-19 kısıtlamaları karşıtlarının ...
Dünyada Kovid-19 vaka sayısı 62 milyonu geçti
Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı 62 milyon ...
Fransa’da polis şiddeti protesto edildi
Fransa’da on binlerce kişi, geçtiğimiz günlerde Meclis'te kabul edilen ...
 
ABD'nin o uçak gemisi Orta Doğu'ya dönüyor
Hindistan Donanması ile Malabar Tatbikatı'na katılmak üzere Körfez'den ...
İranlı üst düzey nükleer fizikçi suikaste uğradı
İran'ın nükleer programının kilit isimlerinden bilim insanı Mohsen Fakhrizadeh, ...
Samoa'da ilk korona vakasına rastlandı!
Yeni tip corona virüs pandemisine karşı neredeyse bir yıl boyunca direnen ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva