HABERLER>GÜNCEL
14 Ağustos 2018 Salı - 19:44

EGE KARSİAD’tan örnek davranış: Döviz ve altınlar TL’ye çevrildi

Ege Karadenizli Sanayici ve İşadamları Derneği (EGE KARSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yıldırım, ABD'nin Türkiye üzerindeki ekonomik yaptırımlarına dikkati çekerek, bunun bir kriz değil, saldırı olduğunu bildirdi.

EGE KARSİAD’tan örnek davranış: Döviz ve altınlar TL’ye çevrildi

EGE KARSİAD Başkanı Temel Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyelerinden oluşan bir grup Karşıyaka Çarşısı'ndaki Efes Kuyumculuk’ta döviz ve altın bozdurdu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına karşılık vererek altın ve dövizleri Tük Lirası’na çeviren işadamları, ekonomik saldırıya milli birlik ve beraberlikle karşılık vereceklerini söyledi. 

PANİĞE KAPILMAYACAĞIZ

EGE KARSİAD adına basın açıklaması yapan Yıldırım, şöyle konuştu:
"Bizler Karadenizli Sanayici ve İşadamları olarak, Karadeniz'de doğmuş, Ege'de işini büyütmüş, burada gelirini elde eden sanayici ve işadamları olarak hem milletimize hem de iş dünyasına çağrımız var. Moralimizin bozulması, kaygılanmamız ve endişeye kapılmamız isteniyor. Bu tuzağa düşmeyeceğiz. Geçtiğimiz hafta Ankara'da idik. Oradaki temaslarımızda gördük ki devletimiz tüm organları ile dimdik ayakta, geçmişte olduğu gibi bu millet yine bu zorlukları atlatarak, dimdik ayakta durmalıyız."

İŞALEMİNE ÇAĞRI
Temel Yıldırım, bu saldırı karşısında işaleminin de üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Elemanlarınıza, personelinize sembolik de olsa zam yapın. Bizler, işverenler olarak daha fazla fedakarlık yapalım. Daha az kazanlım. Riski biz üstlenelim. Ama düşük maaşlarla ev geçindirmeye, ayakta kalmaya çalışan işçilerimize, personelimize nefes aldıralım. Onların, bu krizden en az hasarla çıkmalarını sağlayalım. Büyük mücadeleler ancak toplumsal dayanışmayla kazanılır. Saflarımızı sıklaştıralım. Ele ele vererek bu saldırıyı da bertaraf edelim"

ASGARİ ÜCRETLİYE DESTEK
Hükümete, "Asgari Ücretliyi Rahatlatın" çağrısı yapan Temel Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradan hükümetimize, devletimize de bir çağrımız var. Hükümetimiz de bu süreçte “milleti yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla hareket etmeli. Yükü üstlenmeli. Az gelirli ve dezavantajlı kesimler acilen desteklenmeli. Döviz artışının sebep olduğu alım gücündeki azalma, ücretlerdeki artışla dengelenmeli. Bu noktada önerimiz, asgari ücretteki vergi diliminin kaldırılması ve asgari ücretin ivedilikle 2 bin TL' nin üzerine çıkarılmasıdır. Aynı şekilde, yoksulluk yardımları ve düşük emekli maaşları da yükseltilmeli. Toplumsal alım gücü, kriz öncesi seviyelere getirilmeli. Yapılacak olan bu iyileştirmeler, piyasaya geri döneceği için ticareti ve esnafı canlandıracaktır. Devlet, bu yükü, ek vergiler vs getirmeden kamudan tasarrufla sırtlamalıdır."

BAŞKA TÜRKİYE YOK
Her koşulda ve durumda, kimin yönettiğine bakmaksızın devletin yanında olmak gerektiğini anlatan Yıldırım, "Hükümetler değişir ama devlet ebed müddettir. Bizler bu topraklarda doğduk ve bu vatanda can vereceğiz. Başka Türkiye yok" dedi. 

HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA MORALLİYİZ
Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırlarının şehitlerimizin kanlarıyla belirlendiğine işaret eden Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz Karadenizli Sanayici ve işadamları diyoruz ki; bizler bu topraklarda doğduk ve bu topraklarda can vereceğiz. O yüzden, ülkemize her koşulda sahip çıkacağız. Bugüne kadar devletimize yönelik saldırıları defalarca bertaraf ettik. 15 Temmuz'da hedefine ulaşamayanlar farklı ekonomik silahları ile geliyorlar. Ergenekon'dan demir dağı eriterek çıkan milleti, dolarlalarla, eurolarla dize getiremezsiniz. Moralimiz her zamankinden daha yüksek, daha azimliyiz. Daha yüksek moralle daha çok üreteceğiz, bu saldırıyı da bertaraf edeceğiz. Bu bir kriz değil, saldırıdır. Çanakkale, Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz'da olduğu gibi bertaraf edeceğiz.

Bizim öyle köşeye yığılmış dolarımız, euromuz yok. İşimizi görecek kadar az miktarda dövizimiz ve altınımız var ama onu da bozdurarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz."

 
Ödemiş'te AK Parti'nin 17'nci kuruluş yıl dönümü kutlandı
 
Otobüs şarampole devrildi: Çok sayıda yaralı var!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tutuklu Yunan askerler hakkında flaş karar
Edirne'de askeri yasak bölgede yakalandıktan sonra tutuklanan 2 Yunan ...
İzmir'de Azeri gencin feci sonu! Saatler sonra bulundu
İzmir'in Bergama ilçesinde, kendisinden haber alınamayan Azerbaycan uyruklu Nail ...
İzmir'de yangın paniği!
İzmir'in Urla ilçesinde zeytinlik alanda yangın çıktı. Yangının yerleşim ...
 
Alperen Sakin'in ölümünde yeni gelişme!
İzmir'in Çiğli ilçesinde okul servis minibüsünde unutulmasının ardından ...
İzmir'de ehliyetsiz sürücü dehşeti: 19 işçi yaralı!
İzmir'in Kınık ilçesinde, santral inşaatında çalışan işçileri taşıyan ...
İzmir'de FETÖ'den 8 tutuklama!
İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında ...
 
İzmir'de talihsiz ölüm: Süt sağarken hayatını kaybetti
İzmir'in Bergama ilçesinde Ali Adalı (18), süt sağdığı makinede oluşan ...
Mahalleli sapığı böyle yakaladı!
Konya'da 12 yaşındaki erkek çocuğa ıssız arazide cinsel istismarda bulunmak ...
İl Milli Eğitim Müdürü görevden alındı!
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü'nü görevden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva