HABERLER>İŞ DÜNYASI
28 Mart 2017 Salı - 13:00

Ege İhracatçı Birlikleri’nde genel kurul heyecanı

Geçen hafta 127 ülkeye yeşil pasaportla vizesiz seyahat özgürlüğüne kavuşan ihracatçılar, Nisan ayında 60 ihracatçı birliğinin olağan genel kurul toplantılarında bir araya gelecek. Türkiye genelinde 65 bini aşan ihracatçı, genel kurullarda 2017 yılı iş programı ve bütçelerini da karara bağlayacak.

Ege İhracatçı Birlikleri’nde genel kurul heyecanı

Ege İhracatçı Birlikleri bünyesindeki 12 ihracatçı birliğinin genel kurul maratonu ise 7 Nisan 2017 Cuma günü Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin genel kurulu ile başlayıp, 28 Nisan 2017 Cuma günü Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin genel kurulu ile noktalanacak.

Ege İhracatçı Birlikleri’nde mali genel kurullara katılma hakkına sahip 5 binin üzerinde ihracatçı firma bulunuyor.

SEÇİM OLMAYACAK
5910 sayılı Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İhracatçı Birlikleri Kanunu’nda ihracatçı birlikleri yönetim kurulları görev süreleri 4 yıla çıkarılmıştı. Son seçim heyecanını 2014 yılında yaşayan ihracatçılar, bu yıl Mali Genel Kurullarda bir araya gelecek. İhracatçılar, 2018 yılı Nisan ayında yapılacak genel kurullarda seçim heyecanı yaşayacak.

İhracatçı Birlikleri Genel Kurulları’nın en üst karar organı olduğunu ve sektörlerin ihracat politikalarına yön verici özelliği bulunduğuna işaret eden Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, yılda bir kez yapılan olağan genel kurul toplantılarına, birliklerinin genel kurullarına katılma hakkına sahip olan tüm ihracatçıları katılmaya davet etti.

YEŞİL PASAPORT KRİTERLERİ GENEL KURULLARDA MASAYA YATIRILACAK
23 Mart tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan kararla son 3 yılda 1 milyon dolar ve üzeri ihracat yapan ihracatçıların hususi (yeşil) pasaport sahibi olmalarının yolunun açıldığını hatırlatan Ünlütürk, “Yeşil pasaport sahibi olabilecek ihracatçıların kriterlerinde iki hususun düzeltilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bir tanesi tarım ürünleri ihracatçısı firmalar için ihracat rakamının ihracatçı birlikleri yönetim kurullarına seçilme kriteriyle uyumla hale getirilmesi, bir diğeri ise özellikle Hazırgiyim, tekstil ve deri sektörlerinde ihracatını dış ticaret sermaye şirketi üzerinden yapan imalatçı-ihracatçı firmaların yeşil pasaport alabilmesine olanak sağlanması. Bu iki hususun Türkiye genelinde ihracatçı birlikleri genel kurullarında gündeme geleceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

İhracatçı firmaların genel kurullara katılabilmek için, birliklerinin genel kurul toplantı tarihlerine göre; İhracatçı Birlikleri’ne temsilci bildirim yazılarını iletmeleri gerekiyor.

GENEL KURUL MARATONU YAŞ MEYVE İLE BAŞLAYACAK, MADEN İLE BİTECEK
Ege İhracatçı Birlikleri’ndeki genel kurul maratonu, 7 Nisan 2017 Cuma günü Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ile başlıyor. Ege Tütün İhracatçıları Birliği ise 14 Nisan 2017 Cuma günü genel kurul için bir araya gelecek.

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği ve Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ise; 18 Nisan 2017 Salı günü genel kurullarını arka arkaya yapacak.

Ege İhracatçı Birlikleri Genel Kurul Salonu, 19 Nisan 2017 Çarşamba günü ise; Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ile Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin genel kurul toplantıları için kapılarını açacak.

20 Nisan 2017 Perşembe günü Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ve Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği 2016 yılı Mali Genel Kurul Toplantılarını gerçekleştirecek. 21 Nisan 2017 Cuma günü Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Genel Kurul Toplantısı için kuru meyve ihracatçıları bir araya gelecek.

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği’nin 2016 yılı mali genel kurul toplantısı 27 Nisan 2017 Perşembe günü olurken, Ege İhracatçı Birlikleri’nde genel kurul maratonu 28 Nisan 2017 Cuma günü Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin 2016 yılı olağan mali genel kurul toplantısı ile son bulacak.

 
Tendürek ve Ağrı dağlarında PKK'ya büyük darbe!
 
20 bin öğretmen ataması için o tarih belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Egeli giyimcilerden teknik tekstil atağı
Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) 11. Dönem Yönetim Kurulu Teknik ...
AKGİAD Başkanı Kebir’den önemli sicil affı açıklaması
Alüminyum Koruma, Kapatma, Gölgelendirme Üreticileri ve İşadamları Derneği ...
Girişimci kadınlar İzmir'de 'Farkını Yarat' dedi
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, İzmir Ticaret Borsası, Dokuz Eylül Üniversitesi ...
 
20 günde 357 bin kişiye istihdam
Çalışma Bakanlığı, 1-20 Mart tarihleri arasında 357 bin 594 kişinin istihdam ...
Taş kongresinde geleceğin sektörü tartışıldı
23. MARBLE Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı (22-25 Mart 2017) ile ...
ESİAD AB ve göç konusunu masaya yatırdı
Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) bünyesinde faaliyet gösteren ...
 
İzmir kadın girişimcilerin genel kurul heyecanı
İzmir Ticaret Borsası(İTB) koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüten TOBB ...
TTO Başkanı Olgun: 2017 yılı toparlanma yılı olacak
250 milyar TL’ye yükseltilen Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) sağladığı kefaletlerin ...
MARBLE'a İtalya’nın yıldızları gelecek
23.  Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na (MARBLE) yine İtalya ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva