HABERLER>SPOR
15 Ekim 2018 Pazartesi - 13:30

Ege futbolunda amatör tehlike!

Ege futbolunun 4 köklü takımı TFF 3'üncü Lig'de amatör kümeye düşmeme mücadelesi veriyor. TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta Karşıyaka ve Bergama Belediyespor, 3'üncü Grup'ta ise Bucaspor ve Turgutluspor, henüz 7 haftası geride kalan sezonda amatör küme kabusu görüyor. 

Ege futbolunda amatör tehlike!

Son 3 yılda 2 kez küme düşerek ilk kez 4'üncü profesyonel kategoriye gerileyen 106 yıllık Karşıyaka, 3'üncü Lig'e de kötü başladı. Borçları yüzünden 3 yıldır açılamayan transfer yasağıyla tamamı altyapıdan çıkan kadroyla lige başlamak zorunda kalan Karşıyaka, 7 haftada yalnız 1 galibiyet alabildi. Üst üste 3 haftadır kaybeden, son maçta en yakın rakibi Altındağ Belediyespor'a da iç sahada mağlup olunca 5 puanla son sıraya demir atan Karşıyaka, teknik direktör değirmeni gibi de çalıştı.

İstikrarı mumla arayan yeşil-kırmızılılarda henüz 7 haftada 3 teknik direktör değişti. Sezona Ufuk İskender'le başlayan İzmir temsilcisinde ilk hafta sonunda göreve gelen Aytekin Sümbül'le de yollar Altındağ yenilgisi sonrası ayrıldı. Sümbül ile yolların ayrılmasının ardından Mesut Toros'la anlaşma sağlandı. Türk futbolunun en tarihi kulüplerinden olan Karşıyaka, kalan haftalarda tarihinde ilk kez amatöre düşmekten kurtulmak için savaş verecek. TFF 3'üncü Lig'de 7 yıldır yer alıp 5 kez küme düşmekten kıl payıyla kurtulan Bergama Belediyespor, yine amatör kümeye düşme korkusu yaşıyor. Üst üste 3 mağlubiyet alan Bergama da Karşıyaka gibi 7 maçta topladığı 5 puanla düşme hattında yer alıyor.

İzmir'i 2010-11 sezonunda tarihinde ilk kez Süper Lig'de temsil eden Bucaspor, son yıllarda uçurumun kenarına geldi. 2014-15 sezonunda 1'inci Lig'den, geçen sezon da 2'nci Lig'den bir alt lige düşen sarı-lacivertli ekip de tıpkı Karşıyaka gibi tamamı altyapı futbolcularından oluşan kadroyla yola devam ediyor. Maddi ve idari krizler içinde hazırlandığı sezonda henüz hiç galibiyet alamayan Bucaspor; 3 beraberlik, 4 yenilgiyle sadece 3 puan toplayabildi. Son sıradaki İzmir temsilcisi 3'üncü Lig'in hiç galibiyeti olmayan 3 takımından biri konumunda. Buca'nın grubunda lige büyük umutlarla başlayan Turgutluspor da 2016 yılından sonra yeniden amatörün eşiğinde. 5 maçtır kazanamayıp bu periyodu yalnız 1 puanla geçen Turgutlyspor, 5 puanla sondan ikinci sırada bulunuyor.

MANİSASPOR'A MUCİZE GEREK
TFF 2'nci Lig'deki Manisaspor ve Fethiyespor da düşme tehlikesi yaşıyor. Arda Turan, Burak Yılmaz, Selçuk İnan, Caner Erkin gibi futbolcularıyla Ege'yi uzun yıllar Süper Lig'de tek başına temsil eden, geçen sezon aldığı puan silme cezaları sonrası 1'inci Lig'den düşen Manisaspor'a 2'nci Lig'de kalmak için de mucize gerekiyor. Sezon başlamadan FIFA tarafından eski yabancılarından Iwanski'nin parasını ödeyemediği için 6 puanı silinen, borçları yüzünden Ulusal Kulüp Lisansı'nı yenileyemediğinden dolayı da 3 puanından olan transfer yasaklısı Manisaspor, 2'nci Lig Beyaz Grup'ta altyapı ağırlıklı kadrosuyla 7 maçta yalnız 1 beraberlik alabildi. Eksi 8 puanla kurtuluş hattının şimdiden 13 puan gerisindeki Manisaspor'un düşmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kırmızı Grup'ta 7 haftada hiç kazanamayan Fethiyespor ise 3 puanla sondan ikinci durumda. (DHA)

 
Bucaspor Başkanı: 'Oğuz'a en ağır cezayı uygulayacağız'
 
CHP'li Özer, Bayraklı için kolları sıvadı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucaspor Başkanı: 'Oğuz'a en ağır cezayı uygulayacağız'
TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta deplasmanda Kocaelispor'a 3-0 yenilerek ...
Altınordu, Göztepe karşısında umut verdi!
Spor Toto 1'inci Lig'de alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Altınordu, ...
Altay'da tek yol seri yakalamak!
Spor Toto 1. Lig'de son 3 maçında Giresunspor, Balıkesirspor Baltok ve ...
 
Göztepe Kadu'ya kavuştu!
Spor Toto Süper Lig'e milli maçlar nedeniyle verilen arada 1. Lig temsilcisi ...
Türkiye Kupası'nda kuralar çekilecek
Ziraat Türkiye Kupası 4. eleme turunun kura çekimi, yarın gerçekleştirilecek.
Kemalpaşaspor kayıpsız devam ediyor
Süper Amatör Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Kemalpaşaspor, ligin 2. ...
 
Milli Takım'ı Rusya'da üzen sonuç!
UEFA Uluslar B Ligi 2'nci Grup 3'üncü maçında Türkiye, deplasmanda Rusya'ya ...
Göztepe ve Altınordu berabere kaldı!
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Göztepe, hazırlık maçında Spor Toto 1. ...
Göztepe hentbolda çok mutlu
Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde Maliye Piyango'yu deplasmanda 26-24 yenen ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva