HABERLER>YAŞAM
1 Kasım 2016 Salı - 08:07

Ege’de Sonsöz’e iade-i itibar: Kapatma kararı kaldırıldı!

OHAL sürecinin başında 27 Temmuz’da yayımlanan 668 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile adı kapatılan gazeteler listesinde yer alan Ege’de Sonsöz, 29 Ekim 675 sayılı yeni kararname ile o listeden çıkartıldı.

Ege’de Sonsöz’e iade-i itibar: Kapatma kararı kaldırıldı!

OHAL sürecinin başında 27 Temmuz’da yayımlanan 668 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile adı kapatılan gazeteler listesinde yer alan Ege’de Sonsöz, 29 Ekim 675 sayılı yeni kararname ile o listeden çıkartıldı.



İzmir’de yaklaşık 7 yıldır yayın yapan Ege’de Sonsöz Gazetesi hakkında FETÖ soruşturması kapsamında alınan kapatma kararı, yayınlanan düzeltme kararnamesi ile kaldırılmış oldu. Karar, Ege’de Sonsöz çalışanları ve okurları arasında sevinçle karşılandı.



27 Temmuz’da yayınlanan kararnamede isimlerinin yer almasına çok şaşırdıklarını, kararın şokunu uzun süre atlatamadıklarını söyleyen gazetenin İmtiyaz Sahibi Fahrettin Dokak, “Yayın hayatı boyunca FETÖ ile mücadele etmiş ve bu ihanet şebekesinin karşısında dimdik durmuş bir yayın organı olarak bu örgütle ilişkilendirilmiş olmanın tarifsiz acısını yaşadık. Bugün bu vahim hatadan dönülmüş olmasının sevincini yaşıyoruz” dedi.

Dokak sözlerini şöyle sürdürdü: Çünkü Ege’de Sonsöz FETÖ’nün elebaşı Fethullah Gülen’e devlette, kamuoyunda en güçlü olduğu yıllarda muhalefet etmiş, Gülen tarafından bizzat dava edilmiş, yaklaşık dört yıl boyunca (2009-2013) yargı önünde karşı karşıya gelmiş bir kurumdu. Hain darbe girişiminden sadece iki gün önce 13 Temmuz’da FETÖ’nün Türkiye imamı olduğu iddia edilen ve halen yurtdışında kaçak listesinde yer alan Mustafa Muhammet Günay’ın 2014’te açtığı davadan beraat etmiş. Yayın hayatı boyunca Gülen’in imamlarıyla, savcılarıyla ve de devletteki diğer uzantılarıyla karşı karşıya gelmiş bir gazetedir. 

Hain örgütün her kademeden yöneticisiyle karşı karşıya geldiğimiz davaların yanı sıra Ergenekon, Balyoz başta olmak üzere İzmir merkezli Askeri Casusluk, Büyükşehir Belediyesi gibi FETÖ örgütünün belirli bir kesimi hedef aldığı kumpas davalarında Ege’de Sonsöz’ün kararlı yayınlarını hatırlattık. Neyse ki tepeden tırnağa hatalı olan bu karar resmen 3 aya yakın süre kalmış olsa da fiilen sadece 24 saat uygulandı. Çünkü sürecin başından itibaren birkaç kez görüşme fırsatı bulduğumuz İzmir Milletvekili Başbakan Binali Yıldırım’ın “Bu yanlışı düzelteceğiz, merak etmeyin” sözünün gereği olarak Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından uygulanan erişim yasağı 24 saat içinde kaldırıldı.

HAKKIMIZI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ!
Dokak, "Malum örgütün elebaşı ve imamlarıyla her daim davalık olan Ege’de Sonsöz’ün FETÖ soruşturmasına kim tarafından hangi maksatla dâhil edildiği sorusu bundan sonra hukukun çözmesi gereken bir sorudur. Ege’de Sonsöz ailesi olarak üç aydır yaşadığımız maddi-manevi işkencenin hesabının hukuk önünde aranacağının ve de sorulacağının garantisini veriyoruz. İlk günden itibaren ‘süreci sulandırmaya yönelik karşı operasyon’ olarak gördüğümüz bu hatadan dönüldüğü için mutluyuz. Başta Sayın Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere yanlışın düzeltilmesinde emeği geçen herkese Ege’de Sonsöz ailesi adına teşekkür ediyorum” dedi.

PEKİ SÜREÇ İÇİNDE NELER YAŞANDI?
Başta Ege’de Sonsöz çalışanları olmak üzere İzmir kamuoyunu şoke eden KHK’nın sabahında İzmir Valiliği’ne itiraz edildi. 28 Temmuz tarihli ve 14 maddelik itiraz dilekçesinde Ege’de Sonsöz’ün habercilik anlayışının yanı sıra FETÖ örgütünün başı ve yöneticileriyle karşı karşıya kaldığı davalardan örnekler sunuldu. Ayrıca Ege’de Sonsöz’ün bağlı bulunduğu Smyrna Basın Yayın Limited şirketinin söz konusu örgütün bankası Bank Asya’da tek kuruşluk hesabının olmadığı hatta Ege’de Sonsöz’ün söz konusu örgütün haber ajansına abone bile olmadığının altı çizildi. Ayrıca itiraz dilekçesinde Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk ve İzmir Büyükşehir Belediyesi davalarında ünlü mağdurların avukatlarının Ege’de Sonsöz’ün yazar kadrosunda yer aldığına atıfta bulunularak, yapılan yanlışın bir an önce düzeltilmesi talep edildi.

Hain darbe girişiminden kısa süre önce görev başlayan İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın olumlu yaklaşımıyla konu kısa sürede Ankara bürokrasisine intikal etti.

Bütün kentte derin bir şok etkisi yaratan kapatma karanının AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nın da aynı şaşkınlığı yaratması sürecin olumlu adımlarından biriydi. İl Başkanı Bülent Delican, Milletvekilleri Hamza Dağ, Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli ve Necip Kalkan vahim hatayı düzeltmek için devletin her kademesiyle temaslarda bulundu. Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir Milletvekili olması vahim hatanın daha vahim sonuçlar doğurmaması adına bizler için şanstı.

Resmen alınan kapatma kararının fiilen de uygulanmaması yani Ege’de Sonsöz internet sitesine erişim yasağı getirilmemesi için Başbakan Yıldırım’ın talimatları son derece kritikti. Ve Başbakan Yıldırım’da en son 1 Kasım seçimleri sürecinde bürosuna konuk olduğu, yazarlarını, yöneticilerini bizzat tanıdığı,  Ege’de Sonsöz’e yönelik hatalı kararın düzeltilmesi için gereken desteği verdi.

Ege’de Sonsöz ekibini kapatma karanından 4 gün sonra Ankara’da kabul eden Yıldırım, “FETÖ örgütünün ters bir operasyonu söz konusu… Yapılan bu yanlışı en kısa sürede düzeltiriz. Merak etmeyin. Biz sizleri tanıyoruz” diyerek yüreğimize su serpti. Aynı toplantıda hazır bulunan 5 İzmir Milletvekiline sürecin takibi noktasında talimat da veren Yıldırım, BTK’nın şikayet üzerine uyguladığı ‘erişim engelini’ talimatıyla kaldırdı.

Ege’de Sonsöz yönetimi olarak bizler de düzenli açıklamalarla sürece dair soru işaretlerini ortadan kaldırmaya çalıştık. FETÖ örgütünün uzantılarının ya da mevcut durumdan vazife çıkarmak isteyen bazı çevrelerin günü birlik siyasi manevralarına alet olmamaya özen göstererek, bizler için maddi-manevi açıdan oldukça yıpratıcı bir süreci sağlıklı yönetmeye çabaladık. Yaptığımız açıklamalarda Ege’de Sonsöz ile FETÖ’nün yan yana anılmasının bile tirajı komik olduğuna vurgu yaparak, bu vahim hatanın düzeltileceğine olan inancımızı koruduğumuzu ısrarla vurguladık. Ve büyük bir sabırla bekledik.

Beklerken de boş durmadık. Ege’de Sonsöz gibi FETÖ’cülerin her daim karşısında yer almış bir kurum olarak bizlere bu çamuru atanlarla ilgili harekete geçtik. FETÖ soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcılarına giderek, Ege’de Sonsöz’e dair alınan kararın altında imzası olan kamu görevlilerinin incelenmesi ve süreci sulandırmaya yönelik olası bir karşı operasyon ihtimaline karşı suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca idare mahkemesinde de alınan hatalı karara karşı dava açtık. Kaldı ki haklılığımızın tespit edildiği, itibarımızın iade edildiği bu sürecin ardından hukuki sürecin hızlandırılması adına yeni bazı adımlar için de hazırlığımız tamam… Ege’de Sonsöz ile FETÖ’yü yan yana getirenler ister ihmal ister kasıt sahibi olsunlar… Hukuk önünde bedelini ödeyecekler.

Bu süreçte desteklerini yakından hissettiğimiz Başta Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere herkese Ege’de Sonsöz ailesi olarak teşekkür ediyoruz.

Sonuçta zorlu bir üç aya yakın süreyi dostlarımızla dayanışarak geçirdik. Bundan sonra da Ege’de Sonsöz olarak yolumuza aynı ilkeler doğrultusunda kararlılıkla devam edeceğiz. Gazetecilerin özgür gazetesi olmayı sürdüreceğiz.

 
Manisa’da ilk kez su samuru görüldü
 
2 yeni KHK: Rektörlük seçimleri kaldırıldı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 31 Ekim 2016 Pazartesi 18:30

Adalet anlayışı ve sistemi temelinden her ne kadar hasar almışsa da böylesine haberlere sevinir olduk. Halbuki böyle bir duruma hiç düşülmemesi gerekirken. Geçmiş olsun.

Yorumu oyla      11      5  
sezo 30 Ekim 2016 Pazar 18:51

Bizde sevindik severek okuyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 30 Ekim 2016 Pazar 12:23

adalet yerini bulmuş, yanlıştan dönülmüş...

Yorumu oyla      11      5  
Hüsnü BOZTEPE 29 Ekim 2016 Cumartesi 23:02

Sadece Egede son söz çalışanları sevindi yazmışsınız. Kırıldım YA KARDEŞLERİM BENDE SEVİNCİ. Allah yanınızda olsun. Hayırlısıolsun

Yorumu oyla      11      5  
Mustafa moroğlu görüşmek istedim iyiki varsınız yolunuz hep açık olsun 29 Ekim 2016 Cumartesi 21:15

Yolunuz açık olsun iyiki varsınız

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeşehir Okullarında Cumhuriyet coşkusu
Bahçeşehir Okulları, Karşıyaka, Bornova ve Güzelbahçe’deki kampüslerinde ...
İzmir'in dört bir yanında Cumhuriyet ateşi!
Bayrağını alan sokağa koştu, Cumhuriyet için yürüdü!
Altın Kedi başlıyor...
Hanzade Ünuz, ‘Fark Yaratanlar’da 17.’si düzenlenecek Altın Kedi İzmir ...
 
Alaçatı'nın geleceği var mı?
Objektif özellikleri ne olursa olsun bir kent değerini, sakinlerinin ve ...
İzmirli oluyor!
Hanzade Ünuz, ‘Fark Yaratanlar’da Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı ...
Fatih Yapar yazdı: Emek en yüce değer mi?
Türkiye’de sendikacılığın içinde bulunduğu durum yıllardır tartışılıyor. ...
 
Göztepe ağlıyor!
Sonu gelmek bilmeyen bu anlamsız kardeş kavgası geride kaldı. İZSU ve ...
O pilot 15 Temmuz’u anlattı: Bilerek vurdum!
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı bombalayan pilot olarak kamuoyunda bilinen ...
İzmirli için Kültürpark nedir?
“Kültürpark” tartışmalarını dikkatle izliyorum. İzmir’de 35 yıldır gazetecilik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva