HABERLER>EGE
3 Mart 2012 Cumartesi - 10:32

Ege’de, EXPO İzmir için kalkınma zirvesi

Balıkesir’de düzenlenen toplantıda bir araya gelen 4 kalkınma ajansının genel sekreterleri, EXPO 2020 adayı İzmir’e destek için yurtiçi ve yurtdışında lobi faaliyetleri yürütme kararı aldı

Ege’de, EXPO İzmir için kalkınma zirvesi

BALIKESİR - Balıkesir'de bir araya gelen Ege Bölgesi'ndeki 4 kalkınma ajansı, EXPO 2020'ye aday olan İzmir'e destek kararı aldı. Batı Anadolu Kalkınma Ajanları'nın genel sekreterleri, EXPO'nun 2020'de, İzmir'de yapılması için yurtiçi ve yurtdışında lobi çalışması yürütecek. Ege Bölgesi'ndeki 4 kalkınma ajansının genel sekreterleri, Balıkesir'de yaptıkları toplantıda ortak projeler üretme ve birlikte hareket etme kararı aldı. İzmir Kalkınma Ajansı, Zafer Kalkınma Ajansı, Güney Ege Kalkınma Ajansı ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın genel sekreterleri özellikle 'lojistik' konusunda işbirliği üzerinde durdu.

Dünyanın en büyük sosyal etkinliği olan ve düzenlendiği kenti vitrine çıkaran EXPO, Ege'deki kalkınma ajanslarını birleştirdi. EXPO 2020'ye aday olan İzmir'e, Ege Bölgesi'ndeki kalkınma ajanslarından destek geldi. İlki İzmir'de 2011 yılının Aralık ayında yapılan Batı Anadolu Kalkınma Ajansları toplantısının ikincisi Balıkesir'de yapıldı. Toplantıya İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ergüdar Can, Manisa, Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya'nın bağlı olduğu Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Özmen, Denizli, Muğla ve Aydın'ın bağlı olduğu Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Aydıner ve Balıkesir ile Çanakkale'nin bağlı olduğu Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan katıldı. Uzmanlar da sunum yaptı.
 
KAÇIRILMAYACAK FIRSAT
5 saat süren toplantıda birlikte yapılabilecek çalışmalar ve 2020 EXPO İzmir organizasyonu konuşuldu ve EXPO için ortak hareket etme kararı alındı. Ajans genel sekerterleri, EXPO adayı İzmir'e destek için yurtiçi ve yurtdışında lobi faaliyetleri yürütecek.
Basına kapalı zirvede konuşulanları Yeni Asır'a aktaran Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, "EXPO sadece İzmir'i değil, tüm Ege Bölgesi'ni ve ülkemizi ilgilendiren büyük bir organizasyon. 6 ay süren bu organizasyona dünyadaki ülkelerden 40 milyona yakın insan katılıyor. Bu organizasyona katılanlar sadece İzmir'i ve EXPO'yu değil, yakın çevredeki illeri ve bölgeleri de gezecek. Tanıtım açısından kaçırılmayacak bir fırsat" dedi.
 
EGE SAHİPLENMELİ
Gündoğan, İzmir'in adaylığının tüm Ege'de sahiplenilmesi gerektiğini belirtirken, "Ege Bölgesi'ndeki kalkınma ajansları olarak bizler de bu organizasyon için İzmir'e tüm desteğimizi vereceğimizi söyledik. Balıkesir ve Çanakkale'nin bağlı olduğu ajans olarak biz yurtiçi ve yurtdışında lobi faaliyetleri yürüteceğiz. Bu konuda ticaret ve sanayi odalarını bilgilendireceğiz. Tüm bölge buna sahip çıkacaktır. 2020'de yapılacak bu organizasyonun hazırlıkları 6 yıl sürüyor. 6 yılda organizasyon için yeni yatırımlar da yapılacak" diye konuştu.
 
LOJİSTİK VURGUSU
Batı Anadolu Kalkınma Ajansları toplantısının üçüncüsünün Zafer Kalkınma Ajansı'na bağlı Kütahya'da yapılmasının kararlaştırıldığını bildiren Hüseyin Gündoğan, "Haziran ayında yapılacak bu toplantımızda çalışmalarımızı birbirimize anlatacağız. Toplantılarımızda özellikle Lojistik konusu ele alındı. İzmir'de liman var. Balıkesir'in Bandırma ilçesinde liman var. Ve birbrimizle yakın illeriz. Lojistik konusunda işbirliği yapacağız" dedi.
 
'Toplantılar bölgeyi yakınlaştırıyor'
Hüseyin Gündoğan, ajansların ortak projeler üretmek istediğini belirtirken, "Toplantılarımızda özellikle Türkiye'nin ilk kalkınma ajanslarından biri olan İzmir Kalkınma Ajansı'nın tecrübelerinden faydalanıyoruz. İzmir, bu konuda Türkiye'deki en başarılı il. Ajanslar olarak ortak çalışmalarda yapmayı planlıyoruz. Ortak projeler üretip bunları bölgeye yaymayı düşünüyoruz. Hatta bizlere gelen projeler konusunda birlikte çalışma kararları da alındı. Bu tür toplantılar bölgeyi birbirine yakınlaştırıyor" diye konuştu. (Yeni Asır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
472'nci Mesir Festivali'nin hazırlıkları tamam
Manisa'da düzenlenecek 472'nci Uluslararası Mesir Festivali'nde Kenan ...
Marmaris Körfezi'ndeki kirlilik turizmi bitirebilir
Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölüm ...
Öldürdüğü kadını, yakmaya çalışmış
Kuşadası’nda 3 yıldır gizli ilişki yaşadığı evli 1 çocuk annesi Rabia ...
 
Balıkesir'de iki kardeş 15 gündür kayıp
Balıkesir'in Susurluk İlçesi'nde askerden gelen 22 yaşındaki Cihan Biçem, ...
Büyü bozma bahanesiyle altınlarını çaldılar
Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, 53 yaşındaki Rukiye Kesgin'in altınları, ...
Aydın'da terör operasyonu: 6 tutuklama
Aydın'ın Germencik İlçesi'ne bağlı Ortaklar Beldesi'nde terör örgütü elebaşısı ...
 
Manisa’nın ilk AVM’si haziran sonu açılıyor
Manisa’nın ilk AVM’si olma özelliği taşıyan Magnesia Alışveriş Merkezi, Rotaryenlere tanıtıldı.
Tarihi Konak’a mimarlar talip
Manisa Mimarlar Odası Başkanı Atilla Efendioğlu, Belediye Başkanı Cengiz ...
Kuşadası'nda yasak aşk cinayeti
Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, eşi tarafından kayıp başvurusunda bulunulan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva