HABERLER>İŞ DÜNYASI
3 Kasım 2019 Pazar - 11:07

Ege'de Ekim ayında dev ihracat!

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), ekim ayında 1 milyar 255 milyon 634 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. EİB’nin 2018 yılı Ekim ayındaki ihracatı ise 1 milyar 218 milyon 58 bin dolar olmuştu.

Ege de Ekim ayında dev ihracat!

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), ekim ayında 1 milyar 255 milyon 634 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. EİB’nin 2018 yılı Ekim ayındaki ihracatı ise 1 milyar 218 milyon 58 bin dolar olmuştu. EİB'nin ihracatı Ekim ayında yüzde 3 artış gösterdi.

Ekim ayındaki 1 milyar 255 milyon dolarlık ihracat tutarı, EİB'nin 80 yıllık tarihinde ekim aylarında kayda alınan en yüksek ihracat rakamı olarak tarihe geçti. Ekim ayındaki 1 milyar 255 milyon dolarlık ihracat, 2019 yılı Mayıs ayında kayda alınan 1 milyar 306 milyon dolarlık ihracattan sonra ay bazında en fazla ihracat kayda alınan ay oldu. Ocak- Ekim döneminde 11 milyar 55 milyon dolar ihracata imza atan EİB, son 1 yıllık dönemde, 13 milyar 282 milyon dolarlık ihracatı kayda aldı.

YAĞLI TOHUMLAR ARTIŞ REKORU KIRDI, KURU MEYVE ZİRVEYE ÇIKTI
?Çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incir ihracatının en yoğun yaşandığı ekim ayında, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, 130 milyon dolarlık ihracatla EİB bünyesindeki 12 ihracatçı birliği arasında zirvenin sahibi oldu. Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (EHBYİB) ise; Ekim ayında yüzde 153'lük ihracat artış hızı yakalayarak 32 milyon dolar olan ihracatını 83 milyon dolara çıkararak rekora büyük katkı sağladı. EHBYİB'in ihracatının 53 milyon dolarlık büyük dilimi yağlı tohumlar sektörü tarafından gerçekleştirildi. Ekim ayında Ege İhracatçı Birlikleri üyeleri 618 milyon dolarlık sanayi ürünleri ihraç ederken, yüzde 6'lık artışla 544 milyon dolarlık tarım ürünleri ihracatına imza attı. Egeli maden ihracatçıları Ekim ayında yüzde 24'lük artışla 92,8 milyon dolarlık dövizi ülkemize kazandırdı. EİB çatısı altındaki 12 ihracatçı birliğinden 6 tanesi, Ekim ayında ihracatını arttırırken, 6 tanesi 2018 yılı Ekim ayındaki ihracat rakamlarının gerisinde kaldı. Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Ekim ayında, 128,5 milyon dolarlık ihracat tutarıyla, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin ardından en fazla ihracat yapan birlik oldu. Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Ekim ayında 105 milyon dolarlık ihracata imza atarken zirvenin üçüncü basamağının sahibi oldu. Madencilik sektörü Ekim ayında Türkiye geneli ihracatta yüzde 10 kay kaybederken, Ege Maden İhracatçıları Birliği Ekim ayında, yüzde 24'lük ihracat artış hızı yakaladı ve 92,8 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştı. İhracatını düzenli olarak arttıran Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği ekim ayında da ihracatını yüzde 7 arttırarak 92,5 milyon dolara ulaştı. Ege Tütün İhracatçıları Birliği ise 89 milyon dolarlık ihracata imza attı. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 77 milyon dolarlık ihracatla ekim ayını geride bırakırken, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği yüzde 5'lik artışla 56 milyon dolar ihracat rakamına ulaştı. Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği, ekim ayında 21 milyon dolarlık dövizi hanesine yazdırırken, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği 11,6 milyon dolar, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği 11milyon dolarlık ihracata imza attı. (DHA)

 
AK Partili Dağ'dan Soyer'e 'Kıbrıs' tepkisi!
 
Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4'e çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
OYAK'tan akaryakıt hamlesi: Satın alıyor!
OYAK, akaryakıt ve otogaz dağıtım şirketleri ile operasyonlarını satın ...
Pire Limanı doldu, İzmir limanları için fırsat doğdu
Yunanistan Liman Planlama ve Geliştirme Komitesi, Yunanistan'ın Pire Limanı'nı ...
Yorgancılar: Hiçbir güç kardeşliğimizi bozamaz!
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
 
Hakan Atilla'nın yeni görevi belli oldu!
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Borsa İstanbul Genel Müdürlüğüne Hakan ...
İZTO'dan Ankara çıkarması: Gündemde İzmir projeleri
İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim ...
Macar iş insanlarından İzmir'e çıkarma
İzmir Ticaret Odası’nın uluslararası temasları hız kesmeden sürüyor. 2019 ...
 
Demir-çelik sektöründe Trump endişesi
Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ...
TÜRSAB Ege Bölge Temsil Kurulunda seçim: Başkanlığa Tolga Gencer yeniden seçildi
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Ege Bölge Temsil Kurulu (BTK) ...
İzmir Başkanlar Kurulu’ndan bölgesel kalkınmaya destek
Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’nın (EGEV) “Bölgesel Kalkınma Stratejisi”ne ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva