HABERLER>GÜNCEL
25 Ağustos 2012 Cumartesi - 09:56

‘Efsane Vali’ vefat ilanını bile kendi eliyle yazmış…

Görev başındayken ‘efsaneye’ dönüşen emekli vali Hüseyin Öğütçen’in, gazetelerde yayınlanacak ölüm ilanının metnini, elleriyle hazırlayıp yakınlarına bıraktığı ortaya çıktı.

‘Efsane Vali’ vefat ilanını bile kendi eliyle yazmış…

İZMİR – Kentin eski valilerinden Hüseyin Öğütçen’in vefatı tüm Türkiye’yi yasa boğdu. 90 yıllık hayatına pek çok başarıyı sığdıran Öğütçen, son yolculuğuna pazartesi günü uğurlanacak.
 
Kaymakamlık ve valilik görevleri sırasında birbirinden önemli işlere imza attıktan sonra 8 Ocak 1981 İzmir’e atanan Hüseyin Öğütçen, oldukça önemli işlere imza attı. İzmir Körfezi’ni kurtarma projesini gündeme getiren ilk vali olarak tarihe geçen Öğütçen, dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in desteğini de alarak, Bakanlar Kurulu’ndan 13 milyar TL ödenek çıkartıp ilk ihalenin yapılmasını sağladı. İzmir’e Balçova Termal Tesisleri’ni kazandıran Öğütçen, burada açılan 9 işletme kuyusundan elde edilen jeotermal enerji ile de bu tesisleri ve bölgenin ısıtmasını sağladı.
 
İZMİR EFSANESİ OLDU
Tüm Türkiye’ye sayısız eserler kazandıran Hüseyin Öğütçen, 10 Şubat 1984 yılında İzmir’den Kocaeli Valiliği atandı. 1985 yılı Eylül ayında da kendi isteğiyle emekliye ayrılan Öğütçen’in İzmir’e yaptığı katkılardan ötürü Balçova Termal Oteli’nin bahçesine heykeli yapıldı. İlerlemiş yaşına rağmen toplu ulaşım araçlarını kullanan Hüseyin Öğütçen, geçen yıl 14 Nisan tarihinde 90. yaş gününü kutladı. Türk Eğitim Vakfı’nda bir dönem genel müdür olarak görev yapan efsane vali, 27 Ağustos Pazartesi günü saat 11.00’de İzmir Valiliği’nde düzenlenecek özel törenle, öğlen Alsancak Hocazade Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından, Balçova Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
 
VALİ HÜSEYİN ÖĞÜTÇEN KİMDİR?
1923 yılında Edirne’nin İpsala kentinde dünyaya gelen ve 1947 yılında İçişleri Bakanlığı’nda stajyer memur olarak göreve başlayan Hüseyin Öğütçen, bir süre Ankara Maliyet Memurluğu yaptıktan sonra, 20 kasım 1951 yılında Meriç Kaymakamı olarak atanmıştı. 1964-67 yılları arasında Pasinle Kaymakamı olarak görev yapan Öğütçen, ilk valilik görevine 26 Mayıs 1967 tarihinde Hakkari’de başladı.
 
EĞİTİM KONUSUNA HEP ÖNCELİK VERDİ
Valilik görevine adım attıktan sonra gittiği her kentte eğitim konusunda çalışmalar yapan Hüseyin Öğütçen, ilk valilik görev yeri olan Hakkari’de; altı ilçeye ortaokul, her ilçeye 8’er daireli öğretmen lojmanları ve ilçelere hükümet konakları inşa ederek, kentteki büyük eksikliği gidermişti. Daha sonra Antalya valiliğine atanan Öğütçen, 16 katlı Özel İdare Çarşı ve İşhanı inşaatını organize edip temelini attıktan sonra, 618 rakımlı Tümektepe’de 50 bin m2 lik bir araziye döner gazino, gece kulübü ve teras gazinolar yapımını başlatmış, 2 milyon m2 lik bir alana yayılmakta olan Saklıkent Yayla ve Kış Sporları Merkezi’ni Antalya’ya kazandırdı.
 
VEFAT İLANINI KENDİSİ YAZMIŞ

Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi’nde 90 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Öğütçen’in ölüm ilanını kendisinin yazdığı ortaya çıktı. Eski Vali Öğütçen’in eşi Nermin Öğütçen’e emanet ettiği ilan gazetelere verildi. Öğütçen’in ölümünden sonra gazetelerde yayınlanması için hazırladığı ve kendi elyazısıyla yazdığı, tarih ve saatleri boş bıraktığı ölüm ilanı kızları tarafından sadece cenaze namazının kılınacağı camii değiştirilerek gazetelere verildi. Öğütçen yazdığı kendi ölüm ilanında “İzmir eski Valisi Hüseyin Öğütçen Vefat Etti. Cenazesi....günü, saat.....’te Hükümet Konağı Önünde yapılacak resmi törenden sonra Alsancak Hocazade Camii’nde kılınacak öğle namazını takiben Balçova Mezarlığı’nda toprağa verilecektir. Çiçek göndermeyiniz. TEV’na yardım ediniz” sözleri yer aldı. (Milliyet İzmir)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nevzat kaynak 26 Ağustos 2012 Pazar 13:49

allah rahmet eylesin mekanı cennet olur inşallah

Yorumu oyla      11      5  
Orhan Yılmaz 26 Ağustos 2012 Pazar 03:23

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

Yorumu oyla      11      5  
vatandaş 25 Ağustos 2012 Cumartesi 11:01

mekanı cennet olsun inşallah

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Briç şampiyonu Assael Türkiye formasıyla uğurlandı…
Fransa’da kalp krizinden ölen, Türkiye Briç Puanlama Sistemi’nin bir numarası ...
Mahkemede sanıklara biber gazı!
Giresun'un Espiye ilçesinde görülen bir davada jandarma, cezayı çok buldukları ...
İşte Gaziantep’teki bombalı saldırının faili
Gaziantep Valisi Ata, Firaz kod adlı Murat Filiz isimli örgüt mensubunun ...
 
Şemdinli şehitleri son yolculuğuna uğurlandı
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde önceki gün çıkan çatışmada şehit olan 4 asker bugün toprağa verildi.
Asker eğlencesi kan aktı: 3 yaralı!
Bayraklı’nın Yamanlar semtinde, mahalle arasında düzenlenen asker eğlencesinde ...
Bahşiş uğruna canından oldu!
Eskişehir'de bahşiş almak istediği gelin arabasının altında kalan 10 yaşındaki ...
 
Bombalı araç alarmı: 7 araç aranıyor
Diyarbakır, Şanlıurfa, Hakkari, Şırnak ve Batman'dan son 3 gün içinde ...
Sağ kalan tek atına sarılıp ağladı…
Edirne'deki at çiftliğinde çıkan yangında binicilik eğitiminde kullanılan ...
Yok böyle ölüm: Sigara izmariti sonu oldu
Çiğli’de motorlu testereyle ağaç keserken, yakıt olarak kullandığı ve ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva