HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ekim 2018 Perşembe - 14:44

Efes Tiyatro Festivali tam gaz!

Efes Tiyatro Festivali dolu dolu içeriğiyle devam ediyor. Festivalin üçüncü gününde de oyunlar sahnelendi, söyleşiler düzenlendi. Efes Tiyatro Festivali’nin üçüncü gününe Selçuk’un yaşayan efsanesi Avukat Sümer Büyüktosun’un “Sümer Büyüktosun ile Kültürel Yolculuk” söyleşisi damgasını vurdu.

Efes Tiyatro Festivali tam gaz!

Selçuk’un ilk tiyatro festivali olan Efes Tiyatro Festivali’nin üçüncü gününde Selçuk Efes Kent Belleği’nde Bircan Güler tarafından çocuklar için masal anlatıcılığı atölyesi düzenlendi. Tiyatroya ve sanata emek vermiş isimleri söyleşilerle Selçuklular ile buluşturan festivalin üçüncü gününde Müzisyen Cem İdiz Oyun Müziği söyleşisiyle Selçuk Efes Kent Belleği’nde yer aldı. İdiz söyleşide tiyatro oyunları için müzik hazırlama sürecini anlattı.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden tiyatroları Selçuk’ta ağırlayan festival kapsamında Bağımsız Sanat Tiyatrosu tarafından Tasma adlı oyun Efes Tiyatro Salonu’nda sahnelendi. Oyunun ardından Selçuk Efes Kent Belleği’nde Oyun Yazarı Mustafa Arıkoğlu oyun yazarlığı üzerine bir söyleşide Selçuklularla buluştu. Arıkoğlu; “Okumak yazmanın hammaddesidir, ilk adımıdır. Ben yazmayı hayat biçimi haline getirmek isteyen herkese tür ayırt etmeksizin okumasını tavsiye ederim. Ben ayrıca herkese yazmayı tavsiye ediyorum” dedi. Efes Tiyatro Festivali’nin üçüncü gününde ayrıca Nazif Uslu ve Serkan Fırtına’nın katıldığı Telif Hakları ve Yazarlık üzerine bir söyleşi düzenlendi.SELÇUK OLMASAYDI BEN OLMAZDIM
Efes Tiyatro Festivali’nin en ilgi çekici etkinliklerinden biri de Avukat Sümer Büyüktosun’un katıldığı “Kültürel Yolculuk   “ söyleşisini çok yaşta Selçuklu keyifle dinledi. Söyleşinin başında hayatı boyunca Selçuk’un tanıtımına büyük katkılar sunan aynı zamanda Selçuk Efes Kültür ve Sanat Festivali’nin mimarlarından Sümer Büyüktosun’un özgeçmişi okundu.

Söyleşi de ilk olarak Avukat Sümer Büyüktosun Selçuk’un kültür, sanat hayatıyla ilgili anekdotlar anlattı. Henüz televizyon ve radyonun evlerde olmadığı bir dönemde Selçuklular’ın nasıl bir araya gelerek eğlendiğini anlatan Sümer Büyüktosun’un söyleşide anlattığı en ilgi çekici detaylardan biri de Selçuk Efes Festivallerinin başlama süreci oldu. Türkiye’de festivalleri başlatan, festival komitelerinin çeyrek asrı aşkın süre değişmez üyelerinden biri olan Sümer Büyüktosun, Efes Antik Tiyatro’da yapılan festivallerin hazırlıkları, hazırlık evresinde Selçuklu bürokratlar ve halkın neler yaptığını keyifli üslubuyla anlattı. Büyüktosun “Bu faaliyetlerin başarılı olması bu işi yapanların sürekliliğiyle, aşkıyla mümkün olmuştur” dedi.

Avukat Sümer Büyüktosun’un keyifli söyleşisinde katılımcıları en fazla etkileyen detaylardan biri de Selçuk Lisesi binasını yapma süreci oldu. Av. Sümer Büyüktosun söyleşinin sonunda; “Selçuk olmasaydı ben olmazdım. İyi ki Selçukluyum” dedi.

Selçuk’un yaşayan hafızası Avukat  Sümer Büyüktosun’un söyleşisini dinleyenler arasında Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da vardı.  Efes Tiyatro Festivali’nin üçüncü günü Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu’nda Eskişehir Sanat Tiyatrosu oyuncuları tarafından “Benerci Kendini Niçin Öldürdü?” adlı oyun sahnelendi. Şair Nazım Hikmet tarafından kaleme alınan oyun seyircilerin büyük ilgisini topladı.

 
CHP’nin kıdemli ismi Çam: İzmir adaylarını Ankara belirlemesin!
 
Karaburun faciasında umutlar tükeniyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa'da halk gününe yoğun ilgi
Kemalpaşa Belediyesi'nde her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen halk ...
Karabağlar Belediyesi'nden 'meydan projesi' iddialarına yanıt!
Karabağlar Belediyesi, çeşitli basın yayın organlarında yer alan “Karabağlar ...
İzmir Cumartesi günü 'Macera'ya çıkıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova Atatürk Mahallesi’nde kurduğu, ...
 
Karşıyaka Belediyesi’nden muhtarlara vefa
Karşıyaka’nın park ve sokaklarında kente hizmet etmiş değerlerin isimlerini ...
Bornova’da pazaryerleri inşaatları tamamlanıyor
Bornova Belediyesi, hazırladığı projelerle vatandaşların mahallerinde ...
Buca'dan yavru vatana çıkarma
Bucalı gaziler 44 yıl aradan sonra Kıbrıs’a çıkarma yaptı.
 
Pınarbaşı'nda şenlik var!
Bornovalıların hoşça vakit geçirmesi için çeşitli buluşmalar düzenleyen ...
Bosna-Hersek’ten Çiğli'ye kardeş okul ziyareti
Çiğli Yıldız Tınas İzmiroğlu Lisesinin kardeş okulu Nedzad İbrisimovic ...
Müjde geldi: İzmir'de o gün ulaşım sadece 1 kuruş!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, tıpkı geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yılki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva