HABERLER>YAŞAM
8 Mayıs 2019 Çarşamba - 14:28

Efes'te Aziz Yuhanna için ayin

Selçuk ilçesindeki Aziz Yuhanna Bazilikası'nda, Aziz Yuhanna'nın ölüm yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen ayini, Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti. Bartholomeos, ayinin sonunda dostluk mesajları vererek, İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladıklarını söyledi.

Efes te Aziz Yuhanna için ayin

İzmir Rum Ortodoks Cemaati, Fener Rum Patriği Bartholomeos'u İzmir'in Selçuk ilçesinde ağırladı. Bartholomeos, Selçuk Aziz Yuhanna Bazilikası'nda yapılan ayine katıldı. Bartholomeos'un katılımıyla her yıl mayıs ayında gerçekleştirilen ayine Türkiye ve yurt dışından birçok Hristiyan ilgi gösterdi.

Ayine Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos'un eşi Vlassia Pavlopoulos, Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Petros Mavroidis, Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, İzmir Rum Ordadoks Cemaati Başkanı Yorgo Teodorisdis, din adamları ve çok sayıda kişi katıldı. Hz. İsa'nın en genç havarisi ve İncil'in yazarlarından biri olan Aziz Yuhanna'nın ölüm yıl dönümü nedeniyle yapılan ayine katılan Bartholomeos, Yunanca dualar etti. Mumların yakılarak dua ve ilahilerin okunduğu ayin, yaklaşık 2 saat sürdü.

Bartholomeous, ayinin sonunda yaptığı konuşmada Hristiyan Ortodoks cemaati adına tüm Müslüman alemine en içten dileklerini ilettiğini belirterek, "Bugün bize bu imkanı veren, almamız gereken izinler için gerekli kolaylığı sağlayan hükümet ve yerel makamlara teşekkür ederiz. Yeni seçilen Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu'na bugün buraya gönderdiği çiçekler için müteşekkiriz. Orucunuzu ve dualarınızı Allah'ın kabul etmesi için dua ediyor, 1 ay sonraki Ramazan Bayramı'nızı coşkuyla kutlamanızı temenni ediyoruz" dedi.

Bartholomeous, daha sonra kutsanmış ekmekleri ayine katılanlara dağıttı.

'HALKLAR ARASINDA DOSTLUK KÖPRÜSÜ'
Hz. İsa'nın 12 havarisinden biri olan İncil yazarı Aziz Yuhanna'nın son yıllarını Efes'te geçirdiğini ve burada öldüğünü anlatan İzmir Rum Ortodoks Cemaati Başkanı Yorgo Teodoridis ise Fener Rum Patriği Bartholomeos'un İzmir ziyaretinden duydukları heyecanı dile getirdi. Halklar arasında var olan en önemli dostluk köprüsünün kültürel etkinlikler olduğunu belirten Teodoridis "Türkiye inanç turizmi alanında çok önemli bir yere sahip. Bu bağlamda yapılan ayın ve kültürel etkinlikler yurt dışında da çok ses getiriyor. Kültürümüzü ve inançlarımızı özgür bir şekilde yaşarken ülkemizi en iyi şekilde tanıtmak bizlerin asli görevidir. Anadolu'nun kadim halklarından olan biz Rumlar her anlamda ülkemizin barış ve dostluk elçileriyiz" diye konuştu.

PATRİK BARTHOLOMEOS, SELÇUK BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
Patrik Bartholomeos, Aziz Yuhanna Bazilikası'nda yönettiği ayin sonrasında Selçuk Belediye Başkanı CHP'li Filiz Ceritoğlu Sengel'i makamında ziyaret etti. Selçuk'ta bir kadın belediye başkanı görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Patrik Bartholomeos, "Kadınlara karşı her zaman çok saygılıyız. Kur'an-ı Kerim'de 'Cennet annelerin ayağı altındadır' ifadesi yer almaktadır. Kadınlara ve annelere her zaman hürmet gösteriyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermiştir. Onların toplum içerisindeki yerini yükseltmiştir. Bugün kadınları belediye başkanı olarak, milletvekili olarak görüyoruz. Tüm bunlarla iftihar ediyor; Selçuk'un ilk kadın belediye başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'e görevinde başarılar diliyorum" dedi.

'İNANÇ BİRLİKTELİĞİ SAYGININ BİR PARÇASI'
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, inanç birlikteliğinin önemine dikkat çekerek, "Selçuk küçük bir Türkiye'dir. Türkiye'de kültür adına, medeniyet adına ne varsa hepsinin izleri Selçuk'ta vardır. Bu yüzden bir arada yaşama kültürünü Türkiye'ye ve tüm dünyaya en iyi anlatabilecek kentlerden bir tanesi Selçuk'tur. Bir arada yaşarken birbirimizin haklarına saygılı olmamız gerekiyor. İnanç birlikteliği de bu saygının bir parçası olarak bizim için oldukça büyük önem arz ediyor. Bu inanç birlikteliğini de biraz daha ortaya çıkarmamız gerektiği kanaatindeyim" diye konuştu. (DHA)

 
Dışişleri Bakanlığı Pakistan'daki terör saldırısını kınadı
 
Denizli'de varil patladı! 3 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de ramazan davulcuları görevine başladı
İzmir'de ramazan ayının gelmesi ile birlikte davulcular görevine başladı. ...
İzmir'de ilk teravih namazı
Ramazan ayının başlangıcı olan ilk teravih namazı nedeniyle İzmirliler bu gece camileri doldurdu.
Ünlü çiftin bebekleri dünyaya geldi
Tolgahan Sayışman ile Almeda Sayışman çiftinin bebeği dünyaya geldi. Tolgahan ...
 
İzmir'de Ramazan'a özel dolmalık ekmek!
İzmir'de ramazan ayı 6 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. Fırıncılar da ramazanla ...
Hanzade ÜNUZ yazdı... Ben büyüyünce...
Hanzade ÜNUZ yazdı... Ben büyüyünce...
Medyum Keto hayatını kaybetti
Kamuoyunda 'Medyum Keto' olarak bilinen ve bir dönemin fenomeni olan Hacı Aydoğan hayatını kaybetti.
 
Ölüm sebebi açıklandı: Tırnağını keserken...
Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden şarkıcı Dilber Ay’ın eşi İbrahim ...
Yangında hayat, kalede takımını kurtarıyor
Türkiye'nin birçok yerinde arama ve kurtarma operasyonlarına katılarak ...
Nihat Doğan'a hapis şoku: Sebep Kurtlar Vadisi...
Bir televizyon kanalında yayımlanan programda "Kurtlar Vadisi" dizisi ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva