HABERLER>SAĞLIK
23 Mayıs 2019 Perşembe - 11:25

Eczacıların Başkanı Sayılkan: İnternetten siyanür satışı engellenmeli!

İzmirli bir üniversite öğrencisinin geçtiğimiz günlerde anne ve babasını siyanürle zehirlemesi olayına değinen Eczacı Odası Başkanı Sayılkan, internet üzerinden ilaç satışlarının kontrol altına alınmasının da gerekli olduğunu savundu. Sayılkan, geçtiğimiz günlerde işlenen cinayete ilişkin olarak “Siyanürü internetten almış. İnternette sürekli siteler kapatılıyor ama onlar başka isimle yeniden açılıyor. Bir ülkede internetten siyanür alınabilir mi? Bunların ciddi cezaları olması lazım! Eczacıya gitse eczacı bunu vermez. Ama internette parayı veriyorsunuz, kargoyla geliyor” dedi.

Eczacıların Başkanı Sayılkan: İnternetten siyanür satışı engellenmeli!

EGEDESONSÖZ- İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Sağlık sektörüne dair birbirinden önemli verilen paylaşan Başkan Sayılkan çarpıcı çıkışlara imza attı.

BÖYLE BİR MİLLİYETÇİLİK VE TASARRUF OLAMAZ
Bazı hastalıklar noktasında ilaçların bulunamaması ve vatandaşların mağdur olmalarına değinen Sayılkan, “Türkiye’de 4-5 yıldı bir döviz kuru çok yükseldi. Türkiye’ye gelen ithal ila 3.40 kurdan belirleniyordu. Euro 7 TL falan olmuş. 7 liralık ilacı 3 buçuk liraya almaya çalışıyoruz. Belki daha ucuza mal etmeye çalışıyoruz ama bu iş öyle olmuyor. Bu konuda ciddi bir sıkıntı var. Her gün telefon alıyoruz. İnsanlar ilaçlarını bulamadıklarını söylüyorlar. Hep birlikte arıyoruz. Bu iş sıkıntılı bir yere gidiyor. Dövizdeki yükselişi durduramıyorsanız ara iyileştirme yapmak zorundasınız. Ülke dışındaki firmaların avukatı değilim ama ortada bir yerde buluşmaları lazım. İstediğiniz hastaneye gidiyorsunuz ama esas tedaviyi yapacak ilacı bulamıyorsunuz. Dövizdeki artış devam ederse bu sıkıntı diğer sektörlere de yansıyacak. Türkiye’de ilaçların yüzde 60’ı ithal... Böyle bir milliyetçilik ve tasarruf olamaz. ‘Bu yıl sağlık harcamalarından bu kadar kar ettik’ diyemezsiniz. Kaç insan hayatını kaybetmiş diye bakarsanız bunun hesabını veremezsiniz” dedi.

TÜRKİYE’DE SAĞLIK OKURYAZARLIĞI İLKOKUL SEVİYESİNDEYMİŞ
İnternet üzerinden yapılan ilaç satışlarına yönelik uyarılarda bulunan Sayılkan, “Türkiye’de sağlık okuryazarlığı ilkokul seviyesindeymiş. Konu sağlık olunca ciddiye almıyoruz, okumuyoruz araştırmıyoruz. Mağazadaki 90 TL’lik tişörtü 60 liraya almak gibi ilacı da ucuza getirdiğini düşünüyor. Aracılar aradan çıktı diye bakıyor. Türkiye’nin en aydınlık yüzü dediğimiz İzmir’de bile internetten sağlık ürünü almaya yöneliyorsa burada sıkıntı var demektir” açıklamasını yaptı.  

BİR ÜLKEDE İNTERNETTEN SİYANÜR ALINABİLİR Mİ?
Geçtiğimiz günlerde İzmir’de yaşanan, anne ve babasına siyanür içirerek hayatlarını kaybetmelerine neden olan vatandaşın olayından örnekler sunan Sayılkan, internet ortamından yapılan satışların kontrol altına alınması gerektiğini vurguladı. Sayılkan, “Geçtiğimiz günlerde Bayraklı’da bir olay yaşandı. Sonra ortaya çıkıyor ki siyanürü internetten almış. İnternette sürekli siteler kapatılıyor ama onlar başka isimle yeniden açılıyor. Bir ülkede internetten siyanür alınabilir mi? Böyle bir şey var mı? Böyle bir şeye bir ülke müsaade eder mi? Bunların satılmaması lazım. Bunların ciddi cezaları olması lazım! İmkan vermemek gerekiyor. Eczacıya gitse eczacı bunu vermez. Ama internette parayı veriyorsunuz, kargoyla geliyor. Bu işin önünün kesilmesi lazım. Aynı şekilde performans artırıcı, kilo vericilere kanmayın. Kaçak zayıflama ilacı kilo verdirir ama sonrasında kullanan kişinin yaşamı ne olacak? Sağlık sorunlarının hesabını kim verecek? Ortada yok” ifadelerini kullandı.  

 
Teslim olan PKK'lı kadından kan donduran ifadeler
 
Minik Ayaz'a babasından yaşam umudu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kalp hastalarına sahur için çay ve kahve uyarısı
Havaların ısınmasıyla birlikte oruç tutan kalp hastaları için riskli bir ...
'Obez hastalar için ilk tedavi şekli ameliyat değildir'
Prof. Dr. Özgür Fırat, "Obez hastalar için ilk tedavi şekli ameliyat değildir. ...
İftar sonrası için sigara uyarısı
TÜSAD Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Akçay, "İftardan ...
 
İzmir'deki hastaneden ilginç karar: Şikayet varsa ameliyat yok!
İzmir'de, parkinson hastalığı nedeniyle beyin pili ameliyatı olan Osman ...
İl Sağlık Müdürlüğü'nde Öztop dönemi
İl Sağlık Müdürü olarak atanan Balıkesir eski İl Sağlık Müdürü Op. Dr. ...
Bakan Koca: Türkiye'nin sağlık sistemi dünyaya örnek
Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'deki sağlık sisteminin her geçen gün daha ...
 
'Karaciğer dostu' enginarın tam zamanı
Uzmanlar, doğal probiyotik kaynağı olma ve yağ azaltıcı gibi özelliklerinin ...
Öykü Arin'in annesi son durumu anlattı: Dualarınız bizimle olsun
Antalya'da löseminin ender görülen türü Juvenil Miyelomonositik Lösemi ...
Dünya Sağlık Örgütü'nde kritik ebola uyarısı
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Adhanom, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva