HABERLER>EKONOMİ
28 Eylül 2016 Çarşamba - 11:10

EBSO Polonya'da toplandı, Başkan patladı: Sen insan değilsin!

EBSO Eylül ayı meclisini Polonya’da gerçekleştirdi. Oturuma İstanbul’da belediye otobüsünde bir kadına şort giydiği için yapılan saldırı damga vurdu. Kadınlara şiddet uygulayan değil, elini kaldıranın ceza alması gerektiğini ifade eden Yorgancılar saldırgan için “Sen insan değilsin” dedi.

EBSO Polonya da toplandı, Başkan patladı: Sen insan değilsin!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Eylül ayı olağan meclis toplantısı Polonya’nın başkenti Varşova’da gerçekleştirildi.

Meclis oturumunda 3 günlük iş forumu kapsamında gerçekleştirilen temaslar değerlendirilerek başladı.

TÜNELİN SONUNDAKİ IŞIK MI TREN Mİ?
Toplantı, EBSO Meclis Başkanı Salih Esen’in ülke gündemini değerlendirme konuşmasıyla başladı. Esen Türkiye’nin artık yaşadığı sıkıntılardan kurtulup hedefleri doğrultusunda başarıyla ilerlemesi gerektiğini ifade etti. Esen, konuşmasında geride bırakılan zor günleri işaret ederek sanayicilerin tünelin sonundaki ışıktan ümitlendiğini dile getirdi.

Esen’in ardından konuşmasını gerçekleştiren EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Salih Esen’in konuşmasındaki “tünelin sonundaki ışık” tabiri üzerinden konuşarak uyardı. Yorgancılar, "Başkanımız Salih Esen, tüneldeki ışıktan bahsetti ama o ışık tüneldeki trenin ışığı mı yoksa tünelin dışındaki gün ışığı mı ben onu merak ediyorum. Eğer o trenin ışığı ise ve bunu fark edemezsek bedelini çok ağır öderiz. Onun için sabırlı, anlayışlı olmalı; birbirimize kenetlenmeliyiz" ifadelerini kullandı.

ALGI OPERASYONUNU YIKMAMIZ LAZIM
Meclis konuşmasında sağlıklı bir iş ortamının olması için öncelikle birlik ve beraberlik çağrısı yapan EBSO Başkanı Yorgancılar, “15 Temmuz olayında da basın, medya, STK'lar, işadamları birlikte olup bugün çok şükür ki güzel rakamlara ulaşmamızı sağladı. Ama ne yazık ki Türkiye üzerinde bir algı operasyonu var; bizim de bunu yıkmamız lazım. Bunu yıkmak için de babamın bir sözünü hatırlatmak isterim; Babam 'Malım var demeyeceksin, pazarım var diyeceksin' derdi. Biz de Türkiye'yi ne kadar iyi anlatırsak, pazarlarsak yabancıları da o denli kolay çekeriz. Allah hepimizin yardımcısı olur ve ülkemizi daha iyi noktalara getiririz" diye konuştu.

İZMİR, İKİNCİ OLDU
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Gelir ve Yaşam Koşulları araştırma sonuçlarını değerlendiren Yorgancılar, "Bu rakamlara göre ülkemizde Ankara'dan sonra en yüksek yaşam geliri İzmir'de. Bu başarı sanayicinin, ticaret erbabının, armatörlerin, esnafın ve tüm çalışanların başarısıdır. Belki diyebilirsiniz ki 'kime sorsak işler için şöyle böyle diyorlar'. Bakın ben 45 yıldır iş hayatındayım ama bugüne kadar 'işler çok iyi' diyeni duymadım. Herhalde nazar değer diye söylemiyorlar. Fakat Türkiye 45 senede çok iyi yere geldi. Yeter ki birbirimize olan sevgimiz, saygımız tükenmesin" şeklinde konuştu.

Meclis oturumunda söz alan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Türkiye gündeminde şok etkisi yaratan İstanbul’da belediye otobüsü içerisinde şort giyen kadına şiddet uygulanmasını kınadı.Uğurtaş’ın ifadeleri üzerine Başkan Yorgancılar sert konuştu.

SEN İNSAN DEĞİLSİN
Hükümete cezaların ağırlaştırılması çağrısı yapan Yorgancılar, “Bizim 5 tane kadın meclis üyemiz var. Eşlerimiz, kız kardeşlerimiz, kızlarımız var. Kadın erkek ayrımı yapmadan yaşama kültürü olan ülkeler yaşam kalitesini yakalamış olan toplumlardır.  Bu yaşanan olaydan kendini bilmeze sözlükten en kötü kelimeyi seçsek az kalacak. Kadına birisi el kaldırıyor ise; bırakın dövmeyi elini kaldırdığı anda dahi bunun cezasının ağır olması lazım. Bunun başka türlü anlatımı yok. Sözlükteki en ağır kelimeyi bile suratına yaftalasak az. Neymiş akli dengesi yerinde değilmiş… Otobüse binerken var. Gideceği yeri bindiği yeri biliyor, ama orada şortlu bir kadın gördüğü zaman akli dengesini kaybedecek… Sen insan değilsin” şeklinde konuştu.

CEZA OLMADAN ÖNÜNE GEÇEMEYİ
Geçtiğimiz günlerde Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram’ın “Süslenen kadın kaç erkeği tahrik etmişse, o kadar erkekle zina yapmış gibidir” sözlerini de gündeme getiren Yorgancılar, “Milli eğitim müdürü böyle bir söz kullanıyor. Bunu söyleyen kişi milli eğitim müdürü… Böyle bir mantık var mı? Bu adam milli eğitim müdürü… Bu müdür bizim çocuklarımızı eğitecek. Biz her türlü protestoyu her ortamda yaptık. Ama ceza olmadan bu olayların önüne geçemiyoruz” dedi.

 
Büyükşehir düğmeye bastı: O ilçeye bal ormanı
 
Tekeli Yörükleri'nden Akpınar'a teşekkür ziyareti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
200 şirketli yeni dev holding: TMSF!
Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma ...
Alman devi 1700 kişiyi işten çıkaracak
Alman teknoloji şirketi Siemens’in Almanya'da 2020 yılına kadar bin 700 ...
Flaş gelişme: İnşaat devine kayyum atandı
Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği, aralarında AKFA Holding'e bağlı şirketler ...
 
Tire Süt'ten 'milli tarım projesi'ne tam destek
Tire Süt Kooperatifi Başkanı Eskiyörük, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ...
Polonya'da İzmir günü: Kocaoğlu ve Yorgancılar Avrupa'ya ne mesaj verdi?
İzmir heyetinin Polonya çıkarmasında iş forumunda işbirliği protokolü ...
FETÖ'nün 'imamları' CEO gibi maaş almış!
İzmir'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturmalarında örgüt üyeliğinden gözaltına ...
 
Altının fiyatı Moody's öncesine döndü!
Altının gram fiyatı, düşüşünü bugün de sürdürerek 127,4 lira ile Moody's'in ...
Kredi kartlarında yeni dönem!
BDDK'nın kredi işlemleri ile banka ve kredi kartları hakkında değişiklik ...
İzmir’den 150 kişilik heyetle Polonya çıkarması!
Ege Bölgesi Sanayi Odası koordinesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva