HABERLER>EKONOMİ
26 Eylül 2014 Cuma - 09:21

EBSO'dan Bergama OSB’ye tam destek

Yerli ve yenilenebilir enerji projelerinde kullanılmak üzere cihaz, kompanent ve makinaları üretecek yerli ve yabancı firmaların kümelendiği bir üretim merkezi olmak isteyen Bergama Organize Sanayi Bölgesi (BOSBİ) Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu üyeleri İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ı ziyaret etti.

EBSO dan Bergama OSB’ye tam destek

İZMİR - Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama OSB Müteşebbis Heyet Başkanı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, Bergama OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve EBSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Vatansever,  Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, Bergama OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve EBSO Meclis Üyesi Ahmet Telek, Bergama OSB Müdürü Burak Akgün’den oluşan heyetin ziyaretlerinde bölgenin ulaşım altyapısı, enerji indirme merkezi ve bağlantı yolları gündeme gelen başlıca konular oldu.
 
KAVŞAK VE ENERJİ İÇİN DEVREYE GİRDİ
Bergama Organize Sanayi Bölgesi (BOSBİ) Müteşebbis Heyet Başkanı İbrahim Gökçüoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ı ziyaretlerinde bölge ile ilgili bilgilendirme yaparken BOSBİ  Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever ise, 96 adet sanayi parseli bulunan bölgede kurulacak işletmelerde 5 binin üzerinde istihdam sağlamayı hedeflediklerine dikkat çekti. Vatansever yaptığı açıklamada, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve EBSO’nun desteğinden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Vatansever, “Sayın Valimiz Mustafa Toprak ile yaptığımız görüşmede BOSBİ olarak hazırladığımız dosyayı sunduk. Konularımızı anlattık. İzmir-Çanakkale Karayolu üzerinde yapılmasını istediğimiz ve projeleri onaylanan kavşak konusunu ele aldık. Sayın Valimiz, yanımızda Karayolları Bölge Müdürümüzü arayarak konu ile ilgili desteklerini ifade etti. Yine Bölgemizin ihtiyacı olan 35 MV’lık enerji için TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından Bölgemizde kendilerine tahsis kararı aldığımız 154/34,5 KV indirici merkez yapılması konusunda Sayın Valimiz'in desteklerini talep ettik, bu konu ile yakından ilgileneceklerini ifade ettiler” diye konuştu.
 
OSB’LER ÇOK ÖNEMLİ
Vatansever, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyarette ana gündem maddesinin ise bağlantı ve köy yolları olduğunu söyledi. Vatansever, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile yeni imar planına işlenen ve Bakanlık tarafından onaylanan Soğancı Köy yolunun ve 4 adet daha köye ulaşım sağlayan yolun Bergama OSB yeşil bandının içinde ve OSB’nin kıyısından geçecek şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması hususunda desteklerini rica ettik. Sayın Başkanımıza konu ile ilgili taleplerimizin ve yapılacak çalışmaların projelerinin yer aldığı dosyamızı sunduk” dedi.
 
ÜRETEN KESİMİN YANINDAYIZ
Vatansever, ayrıca EBSO Başkanı Ender Yorgancılar’a da bölge ile ilgili bir dosya sunduklarını ve destek istediklerini dile getirdi. Vatansaver, “Üç kurumumuza yaptığımız ziyaretlerden ve konulara çözüm odaklı yaklaşım görmemizden dolayı memnunuz. Bu eksiklerimizin tamamlanması ile birlikte altyapı çalışmalarının başlama aşamasına geldiğimiz bölgemizde hızla fabrika binaları yükselecektir” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de Çalık Grubu'na RES vizesi
Çalık Grubu'nun Urla Demircili, Akçahisar, Cumaliköy ve Gızıligediği bölgesinde ...
Tüpraş'a önce baskın sonra mahkeme kararı!
Koç grubuna ait Tüpraş'a gönderilen Maliye müfettişlerinin mahkeme izni ...
Af paketi çıktı ama hacizler arka arkaya geliyor!
AF paketi çıkmış olsa da uygulamayı belirleyecek tebliğ halen yayımlanmadığı ...
 
İZKA’da bakanlık bombası: ‘Sizin ihtiyacınız yok’ diyerek…
İzmir Kalkınma Ajansı'nın 5 ay sonra yapılan ilk kalkınma kurulu toplantısında ...
Flaş! Doların freni patladı: 7 ayın zirvesinde!
Merkez Bankası Eylül ayı Para Politikası Kurulu toplantısında politika ...
İzmir’de PET SHOW’un kapılarını çocuklar açtı
İzmir'de hayvanseverleri tek çatı altında toplayan Türkiye'nin en kapsamlı ...
 
Torbalılı işadamları Nevşehir’de
Kayseri’den sonra Nevşehir’e giden Torbalı Ticaret Odası burada Sanayi ...
TÜGİAD Ege'den TAİDER ziyareti
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi, Aile İşletmeleri ...
Koç Grubu’ndan İzmir zirvesi
Koç Topluluğu'nun 2003 yılından bu yana düzenlediği Anadolu Buluşmaları'nın ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva