HABERLER>GÜNCEL
31 Temmuz 2020 Cuma - 11:14

EBSO Başkanı Yorgancılar: Yoğun gündemin içinde bir olabilmeliyiz

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar “Ülke gündemimiz farklı konularda çok yoğun. Her bir başlık kendi içinde çok önemli. Ancak, en önemlisi kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, atalarımızın kanıyla sulanmış bu topraklarda, huzurla, birlik ve bütünlük içerisinde yaşayabilmek ” diye konuştu.

EBSO Başkanı Yorgancılar: Yoğun gündemin içinde bir olabilmeliyiz

Dünya ve ülkemizdeki ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar  “IMF, OECD, Dünya Bankası gibi birçok uluslararası kuruluş, Covid-19 ile birlikte yaşanan ekonomik krizin, yüzyılın krizi olduğunu belirterek, küresel ekonomiye dair büyüme beklentilerini negatif yönlü aşağı doğru revize ettiler. Zaten Covid öncesinde başlamış olan ticaret savaşları, salgın ile birlikte daha da keskinleşirken, sınırların kapanması ve korumacılık önlemleri ile yeni bir boyuta taşınmıştır” dedi.

Vietnam, Yeni Çin Olma Yolunda               

Bu süreçte gümrük birliği anlaşmasının revize edilmesi ve Serbest Ticaret Anlaşmaları’nın önemine dikkat çeken Yorgancılar  “Özellikle çok önemsediğim ve her platformda altını çizmeye çalıştığım Serbest Ticaret Anlaşmaları(STA) açısından ihracatımızın yarısını yaptığımız Avrupa Birliği, ticaret savaşları sürecinde emin adımlarla öne çıkmaktadır. 2019 yılında Japonya ile imzaladığı dünyanın en kapsamlı anlaşmanın, ardından 2020 Mart ayında Vietnam ile 10 yıl içinde vergilerin yüzde 99’unun sıfırlanacağı bir STA’nın yaratacağı olumsuz etkileri iyi görmeliyiz. Geleceğin Çin’i olarak adlandırılan Vietnam, ihracatçılarımız için büyük bir risktir. O nedenle, bugün gündemimiz farklı konularmış gibi olsa da, Gümrük Birliği Anlaşması’nın revize edilmesi dünden daha elzem olmuştur” diye konuştu.

Almanya’nın dönem başkanlığı

Bu süreçte Almanya’nın AB Dönem Başkanlığı’nın son derece önemli olduğunu hatırlatan Başkan Yorgancılar  “AB dönem başkanlığını devralan ve birliğin en güçlü üyesi Almanya ile olan diplomasi trafiğimizi arttırmalı ve iş dünyasını da bu sürece katarak daha hızlı hareket etmeliyiz. Zira, son yaptığımız ankette ilk 6 ay içinde üyelerimizin yüzde 73’ünün dış siparişlerinde, yüzde 80’inin iç siparişlerinde azalma gerçekleştiğini belirtmeleri daha stratejik yeni yolların acilen bulunması gerektiğini de ortaya koymaktadır” dedi.

“Mirasımızın kıymetini bilelim”

Dünyanın yeni bir sürece doğru hızla evrildiğini, uzayda yaşamın izleri için yarışıldığını ve böyle bir ortamda ülke gündeminin de farklı konularda çok yoğun olduğunu belirten Başkan Yorgancılar şunları söyledi:  “Her bir başlık kendi içinde çok önemli. Ancak, en önemlisi nedir? derseniz, “kuşkusuz kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, atalarımızın kanıyla sulanmış bu topraklarda, huzurla, birlik ve bütünlük içerisinde, her bireyin birbirine saygı duyduğu, tüm canlıların hakkının gözetildiği, şiddetin, kötülüğün, haksızlığın karşısında bir olunduğu, sağlıklı, müreffeh bir toplum olarak yaşamaktır” derim. Bunu başardığımız takdirde, önümüze çıkan tüm güçlükleri aşmamamız için hiçbir neden yoktur. Çünkü, üzerinde yaşadığımız toprakların DNA’sında gerekli olan her şey var. Yeter ki, mirasımızın kıymetini bilelim. Bugün için mesafeli ve buruk bir bayram içinde olsak da, sevdiklerimize sıkı sıkı sarılacağımız, sağlıkla, huzurla, ağız tadıyla geçireceğimiz nice bayramlar diliyorum”

 
Kurban Bayramı'nın değişmeyen görüntüleri: Acemi kasaplar acile koştu!
 
Dr. Diyetisyen Nesil Gören Atalay uyarıyor: Kurban etini, 24 saat bekletmeden yemeyin
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurban Bayramı'nın değişmeyen görüntüleri: Acemi kasaplar acile koştu!
Her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi bu bayramda da manzara değişmedi. İzmir'de ...
Bakan Akar: Yunanlı komşularımızla bir toplantı yapacağız!
Milli Savunma Bakanı Akar, "Önümüzdeki günlerde Ankara'da Yunanlı komşularımızla ...
Prof. Dr. Ceyhan'dan bayram tatiline gidenlere uyarı: Dip dibe olmayın!
Kurban Bayramı tatiliyle birlikte vatandaşlar sahilleri doldurdu. Halka ...
 
Eski sevgili dehşet saçtı: 4 ölü
Sivas'ta ayrıldığı kız arkadaşının ailesinin evini basan Dursun D. 4 kişi öldürdü.
Erdoğan askerlerin bayramını arayarak kutladı
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cudi Dağı'ndaki ...
Tacizciden şok sözler: Kadın gördüğüm zaman dayanamıyorum
Bursa'da kadınları takip edip cinsel tacizde bulunduğu öne sürülen Batuhan ...
 
Aldatma hikayesi arapsaçına döndü
Antalya'nın Elmalı ilçesi belediye başkanı Halil Öztürk'le yasak aşk yaşadığı ...
Muhittin AKBEL yazdı... Kurban bayramının tadını kaçırmayalım!
Muhittin AKBEL yazdı... Kurban bayramının tadını kaçırmayalım!
4 yaşındaki kızını öldürüp intihar etti!
İzmir'in Aliağa ilçesinde 4 yaşındaki kızını tabancayla öldüren kişi aynı silahla intihar etti.
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva