HABERLER>İŞ DÜNYASI
6 Aralık 2020 Pazar - 10:13

EBSO Başkanı Yorgancılar'dan su tasarrufu çağrısı

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Sokaklarda özgürce yürüyebilmenin değerini, onu kaybettiğimiz pandemide nasıl anladıysak, dilerim benzer bir bedeli su için ödemeyiz. Bir damla suyun değeri, yarınlarda altından daha kıymetli olabilir. İşte o bir damla suya muhtaç kalmamak için bugünlerde harekete geçmenin tam zamanıdır” dedi.

EBSO Başkanı Yorgancılar dan su tasarrufu çağrısı

Ufukta görünen kuraklık tehlikesi ve barajlardaki su seviyelerinin tehlikeli sınıra gelmesi nedeniyle bir açıklama yapan Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in endişelerini paylaştığı susuzluk konusunda, kapsayıcı bir farkındalığa ihtiyacımız olduğu inancındayım. Gerek BM ve gerekse son 5-6 senedir her yıl, meclis üyelerimizle paylaştığımız Dünya Ekonomik Forumu’nun küresel riskler sıralamasında; iklim ve su krizleri ilk 5 sıradaki yerini korumaktadır” diye konuştu.

Yorgancılar “Artan nüfus, azalan kaynaklar, iklim değişikliği ile birlikte baş gösteren kuraklık ve tüketici alışkanlıkları bugün bizleri su krizi ile yüzleştirmektedir. Öyle ki, uluslararası raporlar dünya nüfusunun yüzde 40'ının 2050 yılında yaşayacağı susuzluğa dikkat çekiyor” dedi.

Bugün İzmir için de benzer bir sorunla karşı karşıya olunduğunu belirten Başkan Yorgancılar “Konunun farklı paydaşlarının, farklı sorumlulukları ve farklı derecelerde etkilenmeleri söz konusu. Bireysel açıdan baktığımızda; Pandemide insanoğlunun farkındalığa kavuştuğu en önemli konulardan biri, sadece alışkanlıktan ötürü yaptığımız gereksiz seviyedeki harcamaların yapılmasa da olabileceğidir. Hijyenin öne çıktığı bir süreçte tezat gibi görünsede, zaruri ihtiyaçlarımızın dışında suyu hunharca tükettiğimiz bir gerçek. Çeşme o kadar açık kalmasa da yapabileceğimiz işlerin farkına varmak zorundayız. Diğer yandan, geleceğin stratejik sektörlerinden tarımsal üretim ve sanayimizin sürekliliği açısından, yani temel ihtiyacımızın dışında ekonomik faaliyetlerin devamı açısından da suya ulaşabilmek çok kritik” diye konuştu.

Planlama Şart
Suyun kıymetini onu kaybetmeden anlamak zorunda olduğumuzu hatırlatan Başkan Yorgancılar “Sokaklarda özgürce yürüyebilmenin değerini, onu kaybettiğimiz pandemide nasıl anladıysak, dilerim benzer bir bedeli su için ödemeyiz. Bir damla suyun değeri, yarınlarda altından daha kıymetli olabilir. İşte o bir damla suya muhtaç kalmamak için bugünlerde harekete geçmenin tam zamanıdır. O nedenle; ortak akılla bilim insanlarımızın, yerelin, kamunun, sanayimizin alternatif çözümler arayacağı, geri dönüşüm yöntemi ile su kaynaklarının çeşitlendirilmesi yönünde çalışmaların yapılacağı bir planlamaya geçmek zorundayız. Kriz öncesinde alınacak önlemlerle, kriz dönemlerini daha rahat geçirebilir, sürdürülebilir bir ekonomi için önemli bir yol kat etmiş olabiliriz” dedi.

 
Konak evde, belediye görevde!
 
Karabağlar'da 'borç yapılandırması' da internetten
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Volkswagen'den Türkiye itirafı: Manisa'dan neden vazgeçtiler?
Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in CEO'su Herbert Diess, Türkiye’de ...
7 bankanın çalışma saatleri değişti
Yeni alınan koronavirüs tedbirleri nedeniyle bankalar da çalışma saatlerini ...
Kısa çalışma ödeneğine başvurular başladı
Kısa çalışma ödeneğine yeni başvuru süreci dün başladı. Daha önce başvurmayan ...
 
İşletmelerin bildirim ve kayıt süreleri uzatıldı
Sığır cinsi hayvanlar 6 aya kadar, koyun ve keçi türü hayvanlar 1 yaşına ...
TTO’da güvenli hizmet tescillendi
Pandemi sürecinde yaptığı faaliyetler ile üyelerine önemli hizmetler sunan ...
TESK: Esnafa kredi yapılandırma kolaylığı sağlandı
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Finansal Yeniden ...
 
Rekabet Kurulu'ndan Google'a milyonluk ceza
Rekabet Kurulu, Google hakkında yürütülen soruşturma sonucunda, 196 milyon ...
‘Birlikten İzmir Doğar’ kampanyasında son durum ne?
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
İTO Başkanı Şekib Avdagiç koronaya yakalandı
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, corona virüsü testi ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva