HABERLER>EKONOMİ
14 Eylül 2017 Perşembe - 09:37

EBSO Başkanı Yorgancılar 4 yılını anlattı!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 2013- 2017 döneminin son meslek komiteleri (MESKOM) ortak toplantısında sanayicilere seslendi.

EBSO Başkanı Yorgancılar 4 yılını anlattı!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 2013- 2017 döneminin son meslek komiteleri (MESKOM) ortak toplantısında sanayicilere seslendi. Salonu dolduran MESKOM üyelerince alkışlanan konuşmasında Yorgancılar, 4 yıllık dönem boyunca ülkemiz için nasıl bir kalkınma modeli sorusuna yanıt aradıklarını söyledi. Yorgancılar, “Üretimde ileri teknoloji, sürdürülebilir büyüme ve nitelikli eğitime dayalı kalkınma alt yapısı öncelikli konularımız oldu. Elektrik enerjisinden alınan TRT payının kaldırılması, sektörel ÖTV oranlarının yeniden düzenlenmesi, KOSGEB desteklerinde yaşanan sorunların çözümü, Eximbank’ın sermaye artırımı, hafta sonu çalışmanın ruhsat harcından muaf tutulması, işbaşı eğitim programlarının artırılması dahil gündeme getirdiğimiz birçok konu ile düzenlemeler yapılırken önemli geri dönüşler aldık” dedi.

Yatırım ortamının iyileştirilmesinden, finansman teminine, vergiden Ar- Ge desteklerine, sektörel konulardan mesleki eğitim, çevre ve genel konulara dönem boyunca 20 Bakanı makamında ziyaret ettiklerini, 25 Bakanın da EBSO’yu ziyaret ettiğini kaydeden Yorgancılar, online belge işlemleri, online aidat ödemeleri, TOBB yazılımları ile entegre modüller sayesinde üyenin tek bir portal üzerinden ofisinden Oda ile ilgili tüm işlemlerini takip etme imkanı getirdiklerini, tüm kamu servisleri ile entegre sistem sayesinde EBSO’nun örnek Oda misyonunu devam ettirdiğini vurguladı. Yorgancılar, “Yaptığımız çalışma ve lobi faaliyetlerinden, gündeme getirdiğimiz önerilerden pozitif geri dönüşler alarak sanayicimizin birçok sorununun çözümüne katkı koyduk. Bunu çalışanından meclis üyelerinden, yönetime kadar uzanan uyumlu bir ekiple gerçekleştirdik. Odamızın kurumsal kimliğini geliştirmek adına gerçekleştirdiğimiz çalışmaları ulusal çapta ödüllerle taçlandırdık. Bu özverili çalışmaların üyeler nezdinde yansımalarını görmek ise bizleri ayrıca memnun etti. Üye memnuniyet oranımız 2016’da yüzde 83 oldu” diye konuştu.

Dünya dönüşüyor

Konuşmasında Dünyanın geçirdiği dönüşümden de bahseden Yorgancılar, üretim, dijital, eğitim ve işgücü konusunda yaşanan dönüşümü ıskalamamak için Sanayi 4.0 konusunu sürekli gündemde tuttuklarını kaydetti. Bu sayede ileri teknolojiye dayalı nitelikli eğitim, yaratıcı nesil ve mesleki eğitim konularında düzenlemeler yapıldığını, kodlama eğitiminin müfredata alındığı belirten Yorgancılar, İzmir ve Ege Bölgesi’nde sanayi yatırımlarının artması için gösterdikleri çabanın sonuçlarını görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yorgancılar, “Bu konuda üzerimize düşeni yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Bölgemize yatırımcı ilgisi devam edecek” dedi.

Seçim sonuçları belli olmadan konuşmak olmaz

Yeni dönem için adaylık konusuna da değinen Yorgancılar, “Seçim sonuçları belli olmadığı müddetçe herhangi bir şekilde başkan adaylığını açıklamak doğru bir yöntem değil. Uyumlu çalışma ortamını arkadaşlarımızın ve sizlerin de desteği ile oluşturduğumuz takdirde önümüzdeki dönemde bir dönem için daha yönetim kurulu başkanlığını konuşabiliriz” dedi. EBSO Meclis Başkanı Salih Esen de yaptığı konuşmada 4 yıllık uyumlu bir çalışma döneminin sonuna geldiklerini söyledi. Bunun bir veda konuşması olmadığını ifade eden Esen, uyumlu çalışmanın devam etmesinin üyelerin takdirleri ile mümkün olduğunu dile getirdi. Esen, “Bu yüce çatı altında ülkemize hizmet gayesi ile birleştik. Uyumlu çalışma ile EBSO’nun isminin daha da iyi bir noktaya gelmesini sağladık. Türkiye’nin gelişmeye, üretime ihtiyacı var. Görevimizi yaparken bu konuya sürekli vurgu yaptık. Yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 
İzmir'de kaza: Önce ağaca çarptı sonra şarampole yuvarlandı!
 
İzmir'de 'eşek turizmi': Yüzlerce turist gidiyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki başdanışmanı ayrıştıran dolar kuru
Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Bülent Gedikli ve Cemil Ertem'in Türkiye'deki ...
iPhone X'in Türkiye fiyatı ne kadar olacak?
ABD merkezli teknoloji devi Apple merakla beklenen yeni iPhone modelleri ...
İzmir’in esnafları Ahilik kutlamasına hazır
Esnaf Odaları Birliği’nin organizatörlüğünde her yıl gerçekleşen Ahilik ...
 
İTO'da seçim heyecanı başlıyor
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu, 5 Ekim Perşembe günü seçim yapacak. ...
Es Medya'nın satışı ile ilgili flaş karar
Rekabet Kurulu, Sancak Grubuna dahil ES Yayıncılık ve Medya Yatırım Hizmetleri ...
Sürücülere müjde! Artık 1 saat ücretsiz...
İSPARK, Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında 1 saat ücretsiz otopark hizmeti verecek.
 
Kamuya 30 bin personel alınacak!
Kamu kurumları personel alımı için ilana çıktı. En fazla alım yapacak ...
Rusya duyurdu: Türk domatesi için flaş karar!
Rusya ile Türkiye arasında ilişkilerin tam anlamıyla normalleşmiş sayılabilmesi ...
Bakan Eroğlu'ndan İzmir'de esnaf zirvesi: AVM'ler için çok önemli adım!
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva