HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Mart 2021 Pazar - 12:00

EBA'ya erişim için mobil derslik hediyesi

İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği ile Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği, depremin ardından başlattıkları kampanya kapsamında, içinde 10 masaüstü bilgisayar bulunan EBA erişimli konteyneri, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne hibe etti. Uzundere TOKİ konutlarının bulunduğu bölgedeki EBA erişim noktasından, tüm öğrenciler faydalanabilecek.

EBA ya erişim için mobil derslik hediyesi

İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği ile Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği (DEFMED), 30 Ekim İzmir depreminin ardından önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Uzaktan eğitime erişim konusunda sorun yaşayan depremzede çocuklar için başlatılan kampanya sayesinde, içinde 10 masaüstü bilgisayar bulunan EBA erişimli konteyner temin edildi. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) erişimli bilgisayarlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne hibe edildi.

Uzundere'deki İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Merkezi ile Büyükşehir Belediyesi Uzundere Can Çağnay Çok Amaçlı Spor Salonu’nun bulunduğu alana yerleştirilen EBA erişim konteyneri için sembolik bir tören düzenlendi. Törene İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman, İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Murat Saraç, DEFMED Başkanı Orçun Erbayraktar ve dernek üyeleri katıldı. EBA erişim konteynerinden, öncelikle Uzundere TOKİ konutlarına yerleştirilen depremzede çocukların yanı sıra bölgedeki diğer çocuklar da faydalanacak.



Öğrenciler canlı derslere katılabilecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti. Bu projenin çocukların geleceğine dönük çok önemli bir çalışma olduğunu söyleyen Ertuğrul Tugay, “Evinde interneti veya bilgisayarı olmayan, uzaktan eğitime ulaşamayan çocuklar, buradan canlı derslere katılabilecek. Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı'nın da burada kurduğu bir EBA noktası var ancak buradaki çocuk sayısı böyle bir ihtiyacı gündeme getirdi. Bu destekle birlikte ihtiyacı karşılamış olacağız. Çocuklarımızın aydınlık geleceği için çok güzel bir hamle. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Geleceğin fikri hür gençlerini yetiştirmek istiyoruz”
İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Murat Saraç da 30 Ekim depreminin kenti olumsuz şekilde etkilediğini belirterek, “Bu depremin ardından birçok öğrenci eğitim anlamında zorlandı. Zaten pandemi nedeniyle uzaktan eğitim yapılıyor. Üstüne deprem, çocukları kötü etkiledi. Bu çalışma, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize verdiği en önemli görev olan cehalete karşı yapmış olduğumuz mücadelenin bir ayağı. Bunun artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Geleceğin vicdanı hür, fikri hür, irfanı hür gençlerini yetiştirmek istiyoruz. Pırıl pırıl gençler var. Bunlar bizi de cesaretlendiriyor” diye konuştu.

“Güzel bir amaca hizmet ettik”
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği Başkanı Orçun Erbayraktar ise depremin hemen ardından kampanya başlattıklarını söyledi. Orçun Erbayraktar, “Depremzedelerin çocukları ve bölgedeki çocuklar için çok faydalı olacağını düşündüğümüz bu projede yer almak istedik. Konteyneri sağlayarak destek olduk. Bu çalışma salgın nedeniyle başlayan uzak eğitime ulaşma konusunda sorun yaşayan çocuklara önemli bir imkan sunuyor. Biz böyle güzel bir amaca hizmet ettiğimiz için çok mutluyuz. Çocuklarımızın eğitimine büyük katkısı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 
Mutant virüsün en çok etkilediği yaş açıklandı
 
'Kokain değil pudra şekeri' demişti: Yeniden gözaltında!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in yeni araç raporu: Anormal artış!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “ücretsiz yol yardım hizmeti”, kaza ve ...
Buca AHBAP işbirliğiyle öğrencilere eğitim seti
Sosyal belediyecilik anlayışıyla kente hizmetlerini aralıksız sürdüren ...
Karşıyaka meclis üyelerinden esnaf temsilcilerine ziyaret
Karşıyaka Belediye Meclisi Esnaf Komisyonu Üyeleri, ilçede faaliyet gösteren ...
 
Uzundere Meydanı baştan sona yenileniyor
Karabağlar Belediyesi, geçmişi yaklaşık 300 yıl öncesine dayanan ve bugün ...
Tire Belediyesi Oda Tiyatrosu açıldı
Tire Belediye Oda Tiyatrosu "Dünya Tiyatro Günü'de, düzenlenen mini törenle açıldı.
Başkan Tugay o görüntüler için konuştu: Karşıyaka Çarşısı günah keçisi mi?
Pandemi sürecinde her vaka artışında sıkça gündeme getirilen 'Karşıyaka ...
 
Selvitopu, tartışmada son noktayı koydu: O parkta semt evi olmayacak
Yeni düzenlemelerde bulunmak için çalışma başlatılan Esenyalı mahallesindeki ...
Bayraklı'da parke taşı seferberliği
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın ilçe genelinde başlattığı yol-kaldırım ...
Konak Belediyesi'nden 'yeşil' işbirliği
Konak Belediyesi ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, daha ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva