HABERLER>GÜNCEL
21 Haziran 2021 Pazartesi - 16:54

Duygu Delen'in ailesinden tahliyeye itiraz

Gaziantep'te, balkondan düşerek hayatını kaybeden Duygu Delen'in (17) ailesi, ağırlaştırılmış müebbet ve 32 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Mehmet Kaplan'ın (21) ev hapsiyle tahliyesine avukatları aracılığıyla itiraz ederek, yeniden tutuklanması talebinde bulundu.

Duygu Delen in ailesinden tahliyeye itiraz

Batıkent Mahallesi'nde, 13 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen olayda Duygu Delen, 5 katlı apartmanın 4'üncü katındaki erkek arkadaşı Mehmet Kaplan'ın evinin balkonundan düşüp yaşamını yitirdi. Mehmet Kaplan, tartıştığı kız arkadaşının intihar ettiğini ileri sürerken, Duygu Delen'in cinayete kurban gittiğinin iddia edilmesi üzerine soruşturma başlatıldı. Olayın ardından gözaltına alınan Mehmet Kaplan, 'kasten öldürme', 'cinsel istismar', 'yağma' ve 'hakaret' suçlamasıyla tutuklandı ve hakkında, 'ağırlaştırılmış müebbet' ve 32 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 10 aydır tutuklu bulunan Mehmet Kaplan, devam eden davanın son olarak 16 Haziran'da görülen 4'üncü duruşmasında, mahkeme heyeti tarafından 'ev hapsi' şartıyla tahliye edildi.

Hayatını kaybeden Duygu Delen'in babası Bülent, annesi Şenel Delen ile yakınları ve avukatları Ömer Faruk Akan, öğleden sonra Gaziantep Adliyesine gelerek tahliyeye itiraz için mahkemeye dilekçe sundu.

'TAHLİYE KARARI GERİ ALINSIN'
Delen ailesinin avukatı Ömer Faruk Akan, birden fazla suçlama ile karşı karşıya kalan Mehmet Kaplan'ın tahliye kararının geri alınmasını talep ederek, "Geçen hafta yapılan duruşmada maalesef sanığın adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verdi. Bu karar dosyanın içeriği ve resmi bilirkişi raporları ile de örtüşmemektedir. Dosyada herhangi bir değişiklik olmadan mahkemenin vermiş olduğu karar ne Türk yargı pratiğine uygundur ne de hukuka uygundur. Biz birden fazla suçlama ile karşı karşıya kalan bu sanığa dair verilen tahliye kararının geri alınmasını talip ediyoruz" dedi.

'VERİLEN KARAR İLE BİZİ BİR KERE DAHA ÖLDÜRDÜLER' 
Duygu'nun annesi Şenel Delen de  ''Çocuğum için adalet istiyorum. Adaletin yerini bulmasını istiyorum. Bu verilen karar ile bizi bir kere daha öldürdüler, daha kaç kere öldürecekler. Bir an önce tutuklanıp adaletin yerini bulmasını istiyorum. Adalet yerini bulsun ki başka Ayşeler, Fatmalar, Duygular ölmesin. Bu çocuk serbest kaldığı sürece cinayetin ardı arkası kesilmeyecektir. Benim çocuğumu toprağa verip kendi evinde yan gelip yatamaz. Ev hapsi demek benim gözümde serbest demektir. Orada kendisi keyfini süremez. Ev hapsi ona bir ödül demektir" dedi.

Tahliye kararına çok şaşırdıklarını belirten baba Bülent Delen de  ''Tahliyeyi duyduğumuzda çok şaşırdık. Biz ikinci bir şoku yaşadık. Ben adaletimize güveniyorum. Verilen kararın ardından kendimi çok kötü hissettim " dedi.

Aile ve avukat açıklamanın ardından adliyeye girerek üst mahkeme olan 11'inci Ağır Ceza Mahkemesine itiraz dilekçesini sundu.

Öte yandan Mehmet Kaplan'ın tahliyesinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığının da yaptığı itirazın 11'inci Ağır Ceza Mahkemesince görüşüldüğü ve henüz karara bağlanmadığı öğrenildi. (DHA)

 
Tarlada çalışıyorlardı... 6 kişi yıldırımdan yaralandı!
 
Ümit Özdağ: 26 Ağustos'ta partimizi kuruyoruz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İçişleri Bakanlığı: 2 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı'nca 'Eren-11' operasyonları kapsamında, Bitlis'te düzenlenen ...
Sezgin Baran Korkmaz 14 gün daha gözaltında
Sezgin Baran Korkmaz'ın avukatı Volkan Murat Dülger, Viyana'daki mahkemenin ...
Sokak ortasında dehşet: Yumruklayıp, sürüklediler
Adana'da yürüyerek evine giden Süheyla K.'nin sokak ortasında dehşeti ...
 
Bakan açıkladı: Marmara'ya 'suni teneffüs' başlıyor
Müsilajla mücadele kapsamında Marmara Denizi'nin 30 metre derinliğine ...
Polis merkezindeki ölüm iddiasına yeni açıklama
İstanbul Esenyurt Polis Merkezi'nde bir kişinin ölümüyle ilgili Büyükçekmece ...
Ödemiş'i sağanak vurdu!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. ...
 
3,3 milyon liralık gaspta 13 gözaltı
İstanbul Ataşehir'de Sibel Koçan'ın öldürüldüğü 3,3 milyon liralık gaspla ...
İzmir'de akıl almaz olay.... Bebeği ile denize atlayan kadın tutuklandı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 9 aylık kız bebeği ile birlikte kendini denize ...
Döner kardeşlere rekor ceza istemi
Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada mütalaasını açıklayan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva