HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Mayıs 2013 Çarşamba - 13:42

Durak’tan sanata 11.arena, Ankara’ya isyan!

Karşıyaka Belediye Başkanı Durak, 11.kültür merkezinin temelini attı. Grine Bulvarı üzerinde temeli atılan Sosyal ve Kültürel tesis, 750 seyirci kapasiteli konser salonu ile İzmir’in en büyük salonlarından biri olacak. Törende konuşan Durak, Karşıyaka için çizdikleri Kültür Kenti vizyonunda hedeflerinin 4 bin koltuğa ulaşmak olduğunu söyledi. Durak dönüşüm konusunda ‘Ankara’ya da sert mesajlar gönderdi.

Durak’tan sanata 11.arena, Ankara’ya isyan!

İZMİR - CHP İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam ile Mustafa Moroğlu’nun da katıldığı açılış töreninde konuşan Başkan Durak, “Bu konser salonu bizim, son dönem yaptığımız, en önemli projelerimizden bir tanesi. 28 Mayıs’ta Zübeyde Hanım Mahallesi’nde Yüzme havuzu ve spor kompleksinin de temelini atacağız. Peş peşe açılışlar yapacağız. Ve bunları yılsonunda tamamlayacağız. Çarşı’daki Tiyatro Salonumuzda bitti. Onu da önümüzdeki günlerde açacağız. Hedefimiz 4 bin koltuğa ulaşmak. Ona ulaştığımız zaman, kültür kenti olduğumuzu da tescilleyeceğiz” diyerek, iddiasını ortaya koydu.

Yeni Girne Bulvarı üzerinde yapımına başlanan tesisin kültürel ve sanatsal kursların düzenlenebileceği 11 ayrı salonu bulunan birinci bölüm ile konser ve tiyatroların kullanacağı ikinci bölümden oluşacağını belirten Durak, “Göreve geldiğimizde Karşıyaka’da sadece Ziya Gökalp Kültür Merkezi vardı. Karşıyaka’nın sanayisi yok, tarım kenti olamaz. Bir çalışma yaparak kültür kenti vizyonunu ortaya koyduk. Kentin birçok ihtiyaçlarını tamamlarken her semte kültürel tesisler kazandırdık. Temelini attığımız bu tesisi de yılbaşına kadar tamamlamak istiyoruz. Operalar, kültür salonları, sosyal tesisler hepsi halkın ihtiyacı. Bu hedefi koyduk, başarıyoruz“ diye de ekledi.


Belediye Meclis ve İl Genel Meclis üyelerinin de katıldığı temel atma töreninde, Başkan Durak, Kentsel dönüşüm için bir kez daha yetki istedi. Örnekköy Projesi’ne hem Büyükşehir Belediyesi’nden, hem de Bakanlık’tan onayının gelmesine rağmen, bir tülü başlanamadığını vurgulayan Başkan Durak, “Bir şey yapmak istemezseniz oyalanır ya, burada da öyle… Halbuki bugün karar verilse, yarın biz orada kazmayı vururuz. Biz bütün bunları çözmek adına attığımız adımların karşılığı yok. Herkes kentsel dönüşüm yapıyor. Oysa ki başlayacak alan burada, birinci etap burası… Hazır. Bostanlı’daki yatık binalar ve Örnekköy… Bostanlı’da müteahhittin aldığı binayı yıkmak kentsel dönüşüm değil. Ama, bunu söylerken de, herkesten de görev bekliyorum. Herkes, görevi içindeki ihmali bıraksın ve buradaki yatırımı gerçekleştirsin. Biz Karşıyaka’da, insanlarımızın hak ettiği, onları mutlu edecek bir çalışma gerçekleştirdik. Ama ne yazık ki, önümüzde bir bürokrasi engeli var. Herkes yapacağız diyor, ama kimsenin adım attığı yok. İşte Örnekköy projesi, Ankara’dan 6 ay önce onaylandı geldi. Bekliyoruz. Her şeyimiz hazır. Ama yetkisi elinde olanlar, şu yetkiyi bir kere Karşıyaka’ya versinler. Biz Karşıyaka’da devrim yapacağız. Biz artık bıktık usandık” dedi.



Törende konuşan milletvekili Mehmet Ali Susam’da Atatürk’ün Cumhuriyeti kurarken kültür birlikteliğini sağladığını belirterek, “Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ı yakından takip ediyorum. Atatürk’ün koyduğu hedefe doğru ne kadar çok hizmet ürettiğini yakından biliyorum. Cevat Durak Karşıyaka’ya daha uzun yıllar Belediye Başkanlığı yapar ve çok daha hizmetler üretir“ diye ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
davut 16 Mayıs 2013 Perşembe 09:07

Sn. Durak Şu kültür işlerine biraz ara verip de Şemikleri tozdan çamurdan kurtarsan, biraz yolları onarsan diyoruz ,işiniz gücünüz abuk sabuk yerlere tesis,park v.s açmak, siz kültür başkanı mısınız, belediye başkanı mı ? Yahu bir in halkın içine de sor dertlerini .Etrafınızı haybeciler sarmış size göstermiyorlar gerçekleri. Bir inin sokaklara,caddelere bakın durum nasıl ? Şurayı yapın diyoruz,orası İ.B.B. ye bağlı burayı yapın orası da İ.B.B ye bağlı cevabı alıyoruz sürekli.

Yorumu oyla      12      5  
Şarlo 15 Mayıs 2013 Çarşamba 22:37

Artık çok geç,bir kere yanlız tek başına kimseye duyurmadan isterseniz kıyafeti debdil yaparak Bahariye,Donanmacı, Aksoy mahallelerini bir dolaşın o temel atmaların ne kadar yersiz olduğunu göreceksiniz. En önemlisini unuttum,Nergiz Metro istasyonundan Alaybey metro istasyonuna altan değil üstten yürümeyi denemelisiniz.

Yorumu oyla      12      5  
Sinan 15 Mayıs 2013 Çarşamba 16:01

Sn.Durak sayenizde kültürümüz arttı. Biraz da başka sorunları çözün.Mesela otopark sorunu. Hani bütün kamu binalarının bahçelerine yeraltı otoparkları yapacaktınız?Bostanlı'da oturuyorsunuz hadi bir akşam sizinle yürüyüş yapalım Cafe restoran ların kaldırım işgalini görün. İki kişi yanyana yürüyebiliyor mu.Zabıtanız ne iş yapar? Kültür tesisinin büyüğünü büyükşehire devrettin nerde bizim Zübeyde Hanım Kültür Mrkz miz.Yaptığın işten fazlasını unuttun sözler verdin tutmadın. Hadi ordan yeter yeter

Yorumu oyla      23      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tartan'dan eczacılara çiçekli kutlama
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Eczacılık Günü’nde İzmirli eczacıları ...
Bebeklerin bezleri Konak’tan
Sosyal İşler Müdürlüğü ve muhtarlıklar tarafından belirlenen ailelerin ...
Tartan Vakıflar Haftası’nı kutladı
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Bu yıl 30’uncusu kutlanan Vakıflar ...
 
Gazi İlköğretim mezunları buluştu
Geleneksel Gazi İlköğretim Okulu Mezunlar Buluşması bu yıl yağmur altında ...
Vali Kıraç’tan veda turları…
Diyarbakır’a atanan İzmir Valisi Cahit Kıraç veda ziyaretlerine devam ...
İzmir'in en büyük ilçesi susuz kalacak!
Karabağlar’da 13 Mayıs’ta yapılması planlanan su kesintisi 17 Mayıs’a ertelendi.
 
Buca’da ‘yeni bir yaşam’ yola çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’da 65 bin metrekarelik alan üzerine ...
Bornova’dan ‘sınır ötesine’ sağlık çıkarması!
Bornova’da, Belediye ile iki Sivil Toplum Örgütü işbirliğinde örnek bir ...
Büyükşehir’den yaz tarifesi: Suya zam
İzmir Büyükşehir Belediyesi yaz mevsimi öncesinde içme suyuna zam yapma kararı aldı.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP’nin ‘sancak gemisi’ bunları neden yaşıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva