HABERLER>EGE
21 Nisan 2014 Pazartesi - 17:29

Dur ihtarına uymayan arabadaki engelliye polis kurşunu!

Uşak'ta, polis uygulama noktasından 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaya başlayan sürücünün yönetimindeki otomobil, bir evin bahçe duvarına çarparak durabildi. Araçtaki 4 kişiden 3'ü kaçarken, otomobilde kalan bedensel engelli Hakkı Orhan, iddiaya göre elindeki koltuk değneğiyle polis memuru B.A.B.'nın eline vurdu. Bu sırada tabancanın ateş alması sonucu göğsünden yaralanan Orhan, kaldırıldığı hastanede öldü. Kaçan diğer kişiler ise polis tarafından yakalandı.

Dur ihtarına uymayan arabadaki engelliye polis kurşunu!

UŞAK - Durak Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde bugün saat 00.30 sıralarında alkol ve asayiş uygulaması yapan polis ekipleri, içinde E.K., K.C.K. ve Hakkı Orhan'ın da bulunduğu, D.K. yönetimindeki 64 LK 680 plakalı otomobili durdurmak istedi. 'Dur' ihtarına uymayarak kaçan sürücünün yönetimindeki otomobil, kovalamaca sırasındada Atatürk Mahallesi 7'inci Feyza Sokak üzerindeki bir evin bahçe duvarına çarparak durabildi. Bu sırada araçtaki 4 kişiden 3'ü kaçtı.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_04/2014_04_21/503504966f5a2cb8a5edd73a406da6e3.jpg

POLİS KURŞUNUYLA ÖLDÜ

Araçta kalan bedensel engelli Hakkı Orhan, iddiaya göre kendisini gözaltına almak isteyen polis memuru B.A.B.'ye saldırdı. Polis memuru B.A.B.'nin sağ elindeki tabancaya koltuk değneğiyle vuran Orhan, silahın ateş alması üzerine göğsünden vurularak ağır yaralandı. Polisin olay yerine çağırdığı ambulansla Uşak Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürülen Hakkı Orhan, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kaçan diğer şüpheliler D.K., E.K. ve K.C.K. ise polis tarafından yakalandı.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_04/2014_04_21/15dd7819a85b931e414e789529cc0465.jpg

POLİS MEMURUNUN TABANCASINA EL KONULDU
Otomobilde yapılan aramada 1 pompalı tüfek, bu silaha ait 11 dolu fişek ve çok sayıda  içki şişesi ele geçirildiği belirtildi. Çeşitli suçlardan poliste çok sayıda kaydının bulunduğu öne sürülen Hakkı Orhan'ın cenazesi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayın ardından tabancasına el konulan 16 yıllık polis memuru B.A.B.'nin yapılan sağlık kontrolünde saldırıya bağlı olarak sağ elinin üst kısmında yaralanma olduğu kaydedildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

YAKINLARI CENAZESİNİ TESLİM ALDI
Uşak’ta, yaşanan kovalamacanın ardından polis memurunun tabancasından çıkan kurşunla yaşamını yitiren bedensel engelli Hakkı Orhan’a, İzmir Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapıldı. Otopsi sonrası Orhan’ın cenazesi, İzmir’den alınarak Uşak Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü Gasilhane ve Morg Hizmet Binası’na getirildi. Yakınları gözyaşları içinde Hakkı Orhan’ın cenazesini teslim aldı.

'ALKOLLÜ OLDUKLARI İÇİN KAÇMIŞLAR'
Olay sırasında kendisinin evde uyuduğunu belirten kardeşi Yalçın Orhan şunları anlattı: "Ağabeyim ve arkadaşları alkol almışlar. Polis çevirmesini görünce de kaçmaya başlamışlar. Araba durunca 3 kişi uzaklaşmış, ancak ağabeyim bir bacağı olmadığı için hareketsiz içinde kalmış. Sonra polis gelmiş. Ağabeyim bastonunu aldığı sırada polis tetiği çekmiş ve vurulup hayatını kaybetmiş. Ağabeyim bacağını 4 yıl önce kaybetti. İşleri bozuldu, geçim sıkıntısı içindeydi. İki kızı var. Onlara da annem bakıyordu. Kanuni olarak sonuna kadar hakkımızı arayacağız."

'YARGIYA GÜVENİYORUZ'
Hala ağabeyinin ölümüne inanamadığını, olmayacak bir şeyi yaşadıklarını söyleyen Yalçın Orhan, "Ağabeyim bastonunu belki polisin eline vurmuş olabilir. Ama silahı olmayan bir insan kendisine silah doğrultulduğunda mutlaka tepki gösterir. Ama bu polisin arabaya yaklaşıp bir metre mesafeden engelli birisini vurması çok tuhaf bir olay. Yargıya güveniyoruz" dedi. Yaşamını yitiren Hakkı Orhan’ın, ikindi vakti Mevlana Camii’nde kılınacak namaz sonrası Uşak Asri Mezarlık’ta toprağa verileceği bildirildi.

POLİS TUTUKLANDI
Otomobildeki bedensel engelli Hakkı Orhan'ı vurup ölmesine yol açtığı iddia edilen polis memuru B.A.B. işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.
(dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fuhuş sanıklarına ceza yağdı!
Kütahya'da çoğunluğu yabancı uyruklu 26 kadına fuhuş yaptırmakla suçlanan ...
Kütahya'da 5 bin kişilik şükür duası!
Kütahya'nın Hisarcık İlçesi'nde, beklenen yağmurların düşmesi nedeniyle ...
Manisa Baro Başkanı Balkız, MİT yasasını eleştirdi
Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız, MİT yasasının Meclis'ten geçmesini, ...
 
Manisalı çiftçinin 'dolusavar'ı çok işe yaradı!
Sarıgöl’deki üzüm üreticisi, 17 dekarlık bağını dolu ve kırağı zararından ...
Manisalı astsubay kalbine yenik düştü!
Nusaybin’de görev yapan 33 yaşındaki Piyade Astsubay Başçavuş Kenan Salık, ...
'Orman yasası'na büykü tepki ve eylem kararı!
Marmaris’te faaliyet gösteren Çevre Gönüllüleri Grubu'nun Başkanı Filiz ...
 
Eski muhtarı yeni muhtarın azasının yumruğu öldürdü!
Denizli'de, evrakları ve muhtarlık mührünü isteyen yeni muhtar Mustafa ...
Çeşme'nin dibindeki adada roket savaşları!
Yunanistan'ın Sakız Adası'nda İsa'nın Diriliş Günü'nü niteleyen Paskalya ...
CHP'li Tavas da 'Erdoğan'a hakaret davası'ndan beraat etti
Manisa'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla yargılanan ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva