HABERLER>EGE
27 Ağustos 2019 Salı - 09:37

Dünyaca ünlü yaylada maden sondajı durduruldu!

Türkiye'de dağların zirvesindeki gibi yaylalara benzemeyen, düz arazide bulunma özelliği ile dünyaca ünlü olan Muğla'nın Karabağlar Yaylası'nda, taşkömürü aramak için sondaj çalışması başlatılması tepki çekti. Tepkilerin ardından Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğünce, Karabağlar yaylasında maden rezerv tespiti amacıyla numune almak için yapılması planlanan sondaj çalışmasının durdurulduğu açıklandı.

Dünyaca ünlü yaylada maden sondajı durduruldu!

Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde bahsettiği Muğla'nın Karabağlar Yaylası, doğa harikası olmaktan çıkıyor. 3'üncü Derece Doğal Sit Alanı'nda bulunması nedeniyle izinsiz çivi dahi çakılması yasak olan yaylada, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü'nce taşkömürü araması için sondaj çalışmaları başlatıldı. Yöre halkı, sondaj çalışmalarına tepki gösterdi. 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından sondaj çalışmalarına tepki gösterdi. Başkan Gürün, "Muğlamızın kıyıları için canla başla mücadele ederken, kömür arama bahanesiyle coğrafi özellikleri ile emsalsiz olan Karabağlar Yayla'mıza da göz dikildiğini öğreniyoruz. Ülkemizin tüm güzelliklerine yapılan haksızlıklara karşı olduğumuz gibi Menteşe ilçemizin yüreği Karabağları korumaya tüm gücümüzle devam edecek, serinliği ve güzellikleri ile nam salan yaylamızın kömürle anılmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi. 

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Kömürsüz Muğla Çalışma Grubu Sözcüsü Mustafa Tuncaelli ise, Muğla'nın merkezinde yeni kömür sahası yaratmak istendiğini belirterek, "Muğla'nın kimliğinin önemli unsuru olan, Anadolu'nun tek çukur yaylası olarak bilinen Karabağlar Yaylası, aynı zamanda 3. derece arkeolojik sit alanı olarak koruma altındadır" diye konuştu.

SONDAJ ÇALIŞMASI DURDURULDU!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğünce, bölgedeki maden rezervlerinin tespiti amacıyla numune almak için gerçekleştirilmesi planlanan sondaj çalışmasının durdurulduğu belirtildi.

AK Parti Muğla milletvekilleri Yelda Erol Gökcan, Mehmet Yavuz Demir ile AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete tarafından yapılan ortak açıklamada, Karabağlar yaylasında 8 santimetre çapında 2-3 sondajla 600-700 metreden numune alınması planlanırken, Fethiye Körfezi'ndeki doğa katliamına ve çevre felaketine sebep olan anlayış tarafından algı operasyonu başlatıldığı vurgulandı. 

Bu algı operasyonuyla Muğla halkının dikkatinin başka yöne çekilmeye çalışıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü tarafından yapılmak istenen sondaj çalışması, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez ile Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile görüşülmek ve tekrar değerlendirilmek üzere durdurulmuştur. AK Parti Muğla milletvekilleri ve il başkanlığı olarak Muğlamıza zarar verecek hiçbir oluşuma asla müsaade etmeyeceğimizi bilakis kentimizin sahip olduğu tüm güzellikleri koruyacağımızı bir kez daha saygıyla ifade etmek isteriz." (DHA-AA)

 
Kemalpaşa Belediyesi’nden okullara tadilat
 
Pilot bayıldı, uçağı yolcu indirdi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sarı Çizmeli Memed'A. 27 Ağustos 2019 Salı 16:49

İşine gelmeyen konularda anında aba altından sopa gösteren akp'nin başı rte, doğa ve kadınlar katlediİirken neden hep sus pus olur acaba?

Yorumu oyla      4      5  
REİS 27 Ağustos 2019 Salı 11:06

GÜRÜN, BODRUMA BAK YETER

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege Denizi'nde korkutan deprem!
Ege Denizi'nde Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Düğüne gidiyorum diye çıktı cesedi bulundu!
Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde "düğüne gidiyorum" diyerek evden ...
Salihli'de JES eylemine müdahale: 26 gözaltı
Manisa'nın Salihli ilçesinde, kurulması planlanan jeotermal elektrik santraline ...
 
Hamile 3 kadın ile 2 çocuğu bırakıp kaçtı
Kütahya'da, polisin şüphe üzerine durdurduğu otomobilde Suriye uyrukluğu ...
Emirhan, 50 lira için öldürüldü
Denizli'de, 50 lira borç yüzünden çıktığı öne sürülen kavgada bıçaklanan ...
'Kum zambağı'nı koparan yandı! Cezası...
Bodrum'da, nesli tükenme tehlikesi altında olan bitkiler arasında gösterilen ...
 
AK Partili Başkan trafik kazasında yaralandı!
Aydın'ın Nazilli ilçesinde, otomobile arkadan çarpan motosikletin sürücüsü ...
Didim'de kaçak göçmen operasyonu: 26 gözaltı
Aydın'ın Didim ilçesi açıklarından yasa dışı yollarla yurt dışına geçmek ...
Kuşadası’nı karıştıran afişler!
Şehir merkezine inen domuz sürülerinin engellenmesi için kampanya başlatan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva