HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Eylül 2017 Perşembe - 10:15

Dünya Şampiyonası'nda ilk gün: Ve meşale İzmir'de yandı...

Rekabet ve heyecan ile dostluk ve barışın bir arada yaşandığı Dünya İtfaiye Şampiyonası’nın meşalesi, evsahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından yakıldı. 16 ülkenin yer aldığı yarışların ilk gününe Rus sporcular damga vurdu.

Dünya Şampiyonası nda ilk gün: Ve meşale İzmir de yandı...

İzmir’de nefesler tutuldu, dünyanın en güçlü itfaiyecileri arasında heyecan fırtınası esti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen İtfaiye Yangın ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası’nın birinci gününde  ‘Kule Tırmanma (Kadınlar- Erkekler)’ yarışı tamamlandı. İlk günün şampiyonları Rus sporcular oldu. Finaller öncesinde gerçekleştirilen seremonide, "Şampiyona Meşalesi" İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından yakıldı.

CESARET, FEDAKARLIK, MÜCADELE
16 ülkeden 260 itfaiyecinin mücadele ettiği İtfaiye Yangın ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası'nın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İtfaiyecilik cesarettir, fedakarlıktır, gözü pekliktir. Spor ise barıştır, dostluktur, kardeşliktir. Barışın, hoşgörünün, güleryüzün kenti İzmir olarak böylesine önemli, böylesine anlamlı bir şampiyonaya evsahipliği yapmaktan büyük gurur duyuyoruz" dedi.

AFET ANINDA HIZ VE GÜÇ GEREKİR
Uluslararası Yangın ve Kurtarma Sporları Federasyonu İcra Komitesi Başkanı Andrey Kalinin ise sıcak tavırları ve mükemmel evsahipliği için İzmirlilere ve Türkiye’ye teşekkür etti. Yangın ve kurtarmanın zorluğuna dikkat çeken Kalinin, "Bu kulvarlarda geçen her saniye, insan hayatını etkiler. Yangın ve kurtarma sporu, dünyada dikine koşulan tek spordur. Bu şampiyonada itfaiyeciler, atlet kadar hızlı, halterci kadar güçlü olmak zorundadır. Bu özellikler bir itfaiyecinin genel özellikleri olmak zorundadır, çünkü olağanüstü hallerde, deprem ve afetlerde bize bu hız ve güç gereklidir" diye konuştu. 

VE MEŞALE YANIYOR
İlk günün yarı final ve final heyecanının da yaşandığı gecede, evsahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Şampiyona Meşalesi'ni sporcu Bahadır Karamanlı’ya teslim etti. Karamanlı da yarışma parkurundaki turunu tamamlayarak alkışlar arasında kuledeki büyük meşaleyi yaktı.

RUSYA FIRTINASI
Gecede, Kule Tırmanma yarışlarının hem kadınlar hem de erkekler yarıfinal ve final mücadeleleri de vardı. Birbirinden güçlü sporcular, sergiledikleri performansla adeta nefesleri kesti.

'2. Kat Kule Tırmanma Kadınlar' kategorisinde 7.24 saniyeyle altın madalyanın sahibi, Rusya Federasyonu’ndan Anna Staradimova oldu. Gümüş madalyayı 7.62 saniyeyle Belarus’tan Viktoria Osipova elde etti. 10.8 saniyelik derecesiyle Rusya Federasyonu’ndan Anjelika Dokanera ise bronz madalya kazandı.

‘4. kat Merdivenli Kule Tırmanma Erkekler’ kategorisinde ise birinciliği, 13.45 saniyelik performansıyla Rusya Federasyonu’ndan Stanislav Titorenko elde etti. 7 saliselik farkla ikinciliği Ukraynalı Vadym Luchynskyi kazandı.  Üçüncülük madalyasını ise 13.64 saniyelik derecesiyle yine Rusya Federasyonu’ndan Eugene Rabtsevich kazandı.

Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Pervin Şenel Genç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Serdar Yücel ve Uluslararası Yangın ve Kurtarma Sporları Federasyonu İcra Komitesi Başkanı Andrey Kalinin ile İtfaiye Yangın ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası Başhakemi Aleksandr Khudoleev verdi.

Kıyasıya rekabetin sürdüğü gece renkli anlara da sahne oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun zeybek ve büyük ilgi gördü. Ayrıca gecede İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Tiyatro Kulübü de ‘Tulumbacılar’ gösterisini sergiledi. 

BU YARIŞLARI KAÇIRMAYIN
30 Eylül'e kadar devam edecek İtfaiye Yangın ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası’nda en büyük çekişmenin, bugün koşulacak 100 metre kadınlar ve erkekler larışında yaşanması bekleniyor. Şampiyona'da "Ev Geçme", "Denge Üzerinden Geçme", "2 metre Engel Üzerinden Atlama", "18 cm. Genişliğinde 8 Metre Üzerinden Hortumlarla Geçme", "Yanan Tavayı Söndürme ve "Motopomp" gibi birbirinden renkli kategoriler de bulunuyor.

Şampiyona programı www.firesportsizmir2017.org sitesinden takip edilebiliyor.

 
Doğa mucizesi ‘’ taze zencefil’’
 
Kuzu incik nasıl yapılır?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kıyı Ege'nin başkanları Bodrum'da buluştu
Kıyı Ege Belediyeler Birliği’ne bağlı belediye başkanları ve meclis üyeleri Bodrum’da buluştu.
Hem cemevi hem kültür merkezi: Bornova'da çok amaçlı hizmet
Bornova Belediyesi’nin yapımını kısa sürede tamamlayarak hizmete açtığı ...
Songül Yarbay'ın adı Karşıyaka'da yaşayacak
Karşıyaka Belediyesi, Şırnak’ta şehit düşen Yarbay Songül Yakut’un hatırasını ...
 
İzmir'de gece mesaisi: Tertemiz bir güne uyanalım diye...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 79 araç ve 465 personelle 30 ilçenin ara ...
Karabağlar’da kadınlar bilinçleşiyor
Karabağlar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilçede yaşayan kadınları ...
Ve yola çıktı... İzmir'in 'Avrupalı' mezbahası!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde yaklaşık 9 ay önce eksikleri nedeniyle kapatılan ...
 
Foça'da 'Engelsiz Deniz Kanosu' projesi
Foça Kaymakamlığı, Foça Belediyesi, Foça Windsurf ve Yelken Kulübü ve ...
Başkan Kocaoğlu'ndan kritik adaylık açıklaması: 'Yeter de artar bile...'
Başkan Kocaoğlu "13 senedir belediye başkanıyım. 39 senedir de Bornova'nın ...
Selçuk'ta sanat evinde kurs zamanı
Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi kış dönemi kursları başlıyor. İlk ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva